دوشنبه، 3 دی 1403

متدلوژی تعیین تعرفه باید تغییر کند/ مسئولان دید تونلی به تعرفه های پزشکی نداشته باشند

متدلوژی تعیین تعرفه باید تغییر کند/ مسئولان دید تونلی به تعرفه های پزشکی نداشته باشند

رئیس نظام پزشکی نوشهر با اشاره به این که زاویه دید مسئولان و حاکمیت باید به مقوله سلامت تغییر کند؛ گفت: نباید دید تونلی نسبت به تعرفه وجود داشته باشد و متدلوژی تعیین تعرفه ها نیز باید تغییر کند.

دکتر یدالله سهرابی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که خطا در سیاست های حیاتی از جمله تامین سلامت مردم هزینه های جبران ناپذیری به دنبال دارد؛ اظهار کرد: در این راستا باید حقوق و تکالیف خدمت دهنده و خدمت گیرنده تعیین شده و بیمه ها  و حاکمیت نیز در ساختار، عملکرد و رویکرد خود اصلاحات زیربنایی انجام دهند.

 وی با بیان این که سیاستگذاران باید جراحی بزرگی درحوزه تعیین تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی انجام دهند؛ افزود: حاکمیت باید سرانه سلامت را به طور منطقی افزایش داده و بیمه ها نیز درآمدهای پایدار خود را افزایش دهند.

وی با اشاره به این که زاویه دید مسئولان و حاکمیت باید به مقوله سلامت تغییر کند؛ تاکید کرد: متدلوژی تعیین تعرفه باید تغییر کند و دید تونلی به تعرفه نداشته باشند و صنعت بیمه نیز با ارتقاء منابع پایدار خود سهم بیشتری از پرداخت ها را تقبل کند تا اقشار آسیب پذیر مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس نظام پزشکی نوشهر تصریح کرد : اگر اصلاحات زیربنایی در تعیین تعرفه ها انجام نشده و قیمت واقعی خدمات مورد محاسبه قرار نگیرد، تبعات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و نباید به گونه ای عمل کنیم که نهایتا به گفتن کلماتی مانند حیف و اگر و ای کاش برسیم.

سهرابی با اشاره به این که باید نگاه منطقی به تعرفه ها داشته باشیم؛ اظهار کرد:  کلمات فوق را درپاندمی کرونا زیاد شنیدم و جامعه پزشکی با  تلاش شبانه روزی در این دو سال شهیدان والا مقامی به جامعه تقدیم نمود و بحث تاب آوری در این عرصه را با جانفشانی به منصه ظهور گذاشت.

عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به این که پیشنهاد شورای عالی بیمه برای افزایش تعرفه های سال آینده 28.5درصد بود؛ ادامه داد: سازمان نظام پزشکی 60 درصد به بالا را برای تاب آوری حوزه سلامت پیشنهاد داد و از سوی دیگر سازمان برنامه و بودجه نیز افزایش 7 تا 10 درصد را پیشنهاد می کند که اتفاق بدی در حوزه سلامت خواهد بود زیرا از کف تاب آوری که نظام پزشکی آن را 60 درصد اعلام کرده ، پائین تر است .

به گفته سهرابی با افزایش هزینه حامل های انرژی و حقوق و دستمزد عدد تاب آوری نظام سلامت اگر کمتر از 60 درصد باشد؛ ادامه کار ممکن نیست و با حذف ارز 4هزار و 200 تومانی و تکانش های اقتصادی این عدد بیشترهم می شود .

 وی با اشاره به افزایش هزینه تجهیزات و ملزومات پزشکی ، داروها و ... گفت: همه این موارد در تعیین تعرفه باید مورد لحاظ قرار گیرد تا عددی منطقی اعلام شود و از سوی دیگر با افزایش منابع سازمان های بیمه گر نیز میزان پرداخت از جیب مردم کاهش یابد.

وی با  اشاره به هزینه های پایین خدمات درمانی که پزشکان ارائه می دهند ؛ اظهار کرد: عدم تناسب بین درآمد و هزینه ها سبب شده تا بسیاری از همکاران اقدام به مهاجرت کنند و بیمه ها نیز به جای پرداخت هزینه ها ، فرانشیز می دهند و بیماران نیز هزینه های درمانی را پرداخت می کنند و نتیجه این شده است که خدمت دهندگان و گیرندگان آن از وضعیت موجود راضی نیستند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی درپایان یاد آور شد: فریز تعرفه ها با توجه به مقوله  اقتصادی و مسائلی که در سال های اخیر بوجود آمده نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه در درازمدت سبب عوارض جبران ناپذیری خواهد شد و باید جراحی بزرگی از سوی مسئولان ذیربط در این حوزه  انجام شود .

انتهای پیام

برچسب ها : شورای عالی
زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.