یکشنبه، 2 دی 1403

3 تا 5 درصد کل منابع حوزه سلامت به آزمایشگاهها اختصاص می یابد

3 تا 5 درصد کل منابع حوزه سلامت به آزمایشگاهها اختصاص می یابد
رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران  با اشاره به این که همواره تشخیص و پیشگیری  مقدم بر درمان بوده است ،گفت : با این حال حدود3 تا 5 درصد از سرجمع اعتبارات حوزه بهداشت و درمان کشور به بخش آزمایشگاهی تخصیص می یابد که رقم بسیار ناچیزی است.

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی دکتر محمد رضا امینی فرد عضو شورای عالی نظام پزشکی و رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران در نشت خبری بیست و سومین همایش بین المللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه با اشاره به این که بیش از هفتاد درصد تشخیص ها در آزمایشگاههای کلینیکال و آناتومیکال صورت می پذیرد؛ اظهار کرد:  همواره تشخیص و پیشگیری بر درمان مقدم بوده است ولی با این حال حدود 3 تا 5 درصد از سرجمع اعتبارات حوزه بهداشت و درمان کشور به بخش آزمایشگاهی تخصیص می یابد که رقم بسیار ناچیزی است .

وی با بیان این که عدم تناسب بین هزینه و درآمد، آزمایشگاهها را با مشکل مواجه کرده و اگر شرایط به همین روال ادامه یابد، بسیاری از این مراکز با خطر تعطیلی و ورشکستگی روبه‌رو می‌شوند؛ ادامه داد: واقعی کردن تعرفه ها براساس قیمت تمام شده در بهبود تشخیص ها و کاهش هزینه های درمانی ودارویی و همچنین بهبود اقتصاد سلامت نقش بسزایی خواهد داشت .

وی با اشاره به قیمت بالای مواد مصرفی و تجهیزات آزمایشگاهی و متاثر بودن آنها از نوسات ارزی گفت: آزمایشگاه وابسته به مواد و تجهیزات مصرفی است لذا باید درتعیین تعرفه‌های آزمایشگاهی قیمت تمام شده خدمات لحاظ شود و در سال 1401 نیز شاهد رشد جزء فنی و حرفه‌ای متناسب با تورم و افزایش حقوق و دستمزد باشیم.

نماینده جامعه آزمایشگاهیان کشور در شورای عالی نظام پزشکی وضعیت آزمایشگاههای دولتی و دانشگاهی و بخش های پاتولوژی دولتی را از نظر اعتبارات و پرداخت ها به همکاران پاتولوژیست و حتی کارشناسان آزمایشگاه را نامناسب عنوان کرد و افزود: باید توجه کافی به بخش های کلینیکال و آناتومیکال بیمارستانها و مراکز دولتی داشت اما متاسفانه حوزه آزمایشگاهی کشور در طول سالیان گذشته علیرغم اهمیت فزاینده آن و بدرستی مورد توجه و اقبال تصمیم گیران و سیاست گذاران سلامت کشور قرار نگرفته است .

***پاتولوژی نقش اصلی هدایت خدمات پزشکی را بر عهده دارد

در ادامه دکتر محمد هادی صادقی نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی نیز با اشاره به این که کنگره پاتولوژی با انتقال جدیدترین تجربه های علمی نقش بی بدیلی در ارتقا کیفیت خدمات پزشکی خواهد داشت؛ اظهار کرد:پاتولوژی در هردو زمینه سرجیکال و کلینیکال  نقش اصلی هدایت‌خدمات پزشکی را بر عهده دارد.

وی با اشاره به این که پشتیبان اساتید برجسته و شناخته شده ، فارغ التحصیلان جوان و دستیاران هستند؛ افزود: ماندگاری پاتولوژیست های جوان در مناطق محروم با کم لطفی و عدم دقت متولیان وزارت بهداشت مواجه شده و همین امر موجب دلسردی این همکاران برای ادامه فعالیت است.

وی با بیان این که فارغ التحصیلان جوان و  دستیاران مشکلات متعددی دارند، ادامه داد: این موضوع آرامش خاطر این همکاران را که از مهمترین الزامات دقت در ارائه خدمات است ؛به هم می زند.

نایب رئیس شورای عالی با تاکید بر این که عدم توجه به حداقل نیاز های پزشکان طرحی قابل پذیرش نیست؛ تصریح کرد: کمبود ظاهرا به معنی کمبود پزشکان بی هزینه  معنی شده است و ماندگاری یعنی هزینه ای که به پزشک بابت ۲۴ ساعت در دسترس بودن در بیمارستان به وی تعلق می گیرد که این مبلغ برای پاتولوژیست های جوان کمتراز نصف اعتبار معمول است.

صادقی اظهار کرد : عدم تامین مکان و پانسیون علی رغم تکلیف قانونی، مشکلی است که در تعدادی از دانشگاهها  موجب نارضایتی شدید همکاران جوان شده و در حوزه دستیاری هنوز ناکارآمدی و عدم پوشش مطلوب بیمه هاوجود دارد.

وی یاد آور شد : در حوزه مشکلات دستیاران پرداختی ها با وجود افزایش هزینه های زندگی تناسبی ندارد و کمبود امکانات آموزش و خدمات نیز به اصل آموزش لطمه زده است.

انتهای پیام

برچسب ها : شورای عالی
زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.