پنجشنبه، 4 بهمن 1403

شرایط و مقررات ارائه خدمات پزشکان طرحی و ادامه تحصیل دستیاران تخصصی ناعادلانه و اسثتماری است

شرایط و مقررات ارائه خدمات پزشکان طرحی و ادامه تحصیل دستیاران تخصصی ناعادلانه و اسثتماری است
رئیس شورای عالی نظام پزشکی ضمن تاکید بر اصلاح شرایط ناعادلانه و غیر علمی ادامه تحصیل دستیاران دوره های تخصصی پزشکی و شرایط و مقررات طرح خارج از مرکز پزشکان جوان، از واردات و تزریق قطره چکانی واکسن کرونا در برنامه واکسیناسیون عمومی گلایه کرد.

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی ؛ دکتر مصطفی معین رئیس شورای عالی نظام پزشکی در پنجاه و یکمین جلسه این شورا ضمن تسلیت لیالی قدر اذعان کرد: متاسفانه کم و بیش شاهد ادامه موج چهارم کرونا هستیم و هشدار ها برای شیوع نوع های هندی و آفریقایی ویروس هم جدی است.

وی با بیان این که هشدار تنها زمانی مفید و موثر است که همراه با برنامه و عمل باشد؛ افزود:  ادامه واردات و تزریق قطره چکانی واکسن، مهار این ویروس را با مشکل مواجه نموده است و تاخیر بیشتر در رسیدن به ایمنی جمعی در کشور، موجب آسیب پذیری بیشتر مردم در برابر انواع جهش یافته(وریانت) خارجی و یا در آینده نوع ایرانی ویروس خواهد شد.

وی با اشاره به این که امیدوارم فرآیند مدیریت بحران کرونا بهبود یابد؛ ادامه داد: ورود به واکسیناسیون کادرهای پزشکی بخش غیر دولتی کار مهمی بود که از سوی سازمان نظام پزشکی با همکاری وزارت بهداشت انجام و از نظم و انضباط و سرعت خوبی برخوردار بوده است .بنده به سهم خود در این زمینه از مسئولان مربوط و همچنین مدیران بیمارستان های بخش خصوصی تشکر می کنم.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به طرح جوانی جمعیت  و حذف غربالگری مادران باردار که از سوی شورای نگهبان رد و به مجلس بازگردانده شد؛ تصریح کرد: با توجه به مصوبه جلسه قبلی شورای عالی، با پیگیری ریاست کل و معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان کمیته ای کارشناسی از افراد صاحب نظر در این زمینه تشکیل شده است تا بندها و مواد این طرح را مورد نقد و بررسی قرار دهند و نتیجه آن به عنوان سندی از سوی سازمان نظام پزشکی به شورای نگهبان و مجلس ارائه شود.

معین در بخش دیگری از سخنان خود به مالیات انجمن های علمی اشاره کرد و گفت: قرار است جلسه ای در این زمینه توسط معاونت فنی و نظارت سازمان در آینده نزدیک تشکیل شود لذا با توجه به معافیت های قانونی مربوط، مقتضی است که پیگیری های لازم در خصوص عدم پرداخت مالیات از سوی انجمن های علمی، سازمان های مردم نهاد و خیریه ها انجام شود .

وی همچنین با گریزی به تذکرات مکرر خود در جلسات قبلی شورای عالی در ارتباط با معضلات پزشکان جوان، (کسانی که طرح خارج از مرکز خود را طی می کنند و چه آن هایی که دوره دستیاری تخصصی را سپری می کنند) اظهار کرد: با نوعی بحران در ارتباط با فعالیت این پزشکان مواجه هستیم و گزارش های متعددی از آمار بالای بی انگیزگی، افسردگی و اضطراب در میان این همکاران وجود دارد که باید در کوتاه مدت برای رفع مشکلات حاد و هم با مطالعه بیشتر، زمینه ها و عوامل آسیب زای روانی، اجتماعی و شرایط محیطی کار مورد ارزیابی قرار گیرد.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر این که مسائل با زور و اجبار هرچند در قالب قانون و مقررات حل و فصل نمی شود؛ خاطرنشان کرد: با توجه به این که دستیاران تخصصی بار همه مسائل تشخیصی- درمانی را در مراکز دولتی به دوش می کشند، باید در مقابل آن شرایط کاری دشوار، منزلت و کرامت و حقوق مادی آنها نیز به رسمیت شناخته و اصلاح شود و بسترهای لازم برای ادامه کار و زندگی علمی بدون اضطراب و تنش برایشان فراهم شود.

معین دوره های دستیاری را بخشی از دوره تحصیلی دانشجویان در سطوح عالی تخصصی پزشکی دانست و تاکید نمود:کیفیت آموزش و پژوهش نمی تواند بطور کلی تحت الشعاع ارائه خدمات درمانی واقع شود، چیزی که اکنون شاهد آن هستیم.

وی اظهار امیدواری کرد: باید در دولت و مجلس نسبت به حل مشکلات مزمنی که اکنون وضعیتی حاد پیدا کرده ، توجه بیشتری مبذول شود و درخواست کرد تا کمیته ای به منظور کارشناسی دقیق موضوع از سوی ریاست کل نظام پزشکی با حضور صاحبنظران علمی و اجتماعی و نمایندگانی از کمسیون بهداشت مجلس و وزارت بهداشت تشکیل شود.

انتهای پیام

برچسب ها : شورای عالی
زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.