پنجشنبه، 4 بهمن 1403

نکات کلیدی استفاده از ماسک در روزهای بارانی

نکات کلیدی استفاده از ماسک در روزهای بارانی

مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که استفاده از ماسک ساده‌ترین و موثرترین روش برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه است؛ گفت: در روزهای بارانی کاربرد ماسک هیچ محدودیتی نداشته ؛ یعنی ماسک خاصی که مختص روزهای باراتی تعبیه یا تولید شده باشد؛ وجود ندارد.

دکتر حسین کرمانپور در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان  نظام پزشکی ضمن اشاره به این که با شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان و نبود هیچ روش درمانی قطعی برای آن، یکی از مواردی که متخصصان بر آن تاکید دارند استفاده از ماسک است؛ اظهار کرد: استفاده از ماسک در روزهای بارانی بلامانع بوده و صرفا باید یکسری نکات بهداشتی را به منظور استفاده صحیح ماسک در این روزهای بارانی رعایت نمود.

وی در این زمینه نکات بهداشتی ذیل را توصیه نمود:

1- در صورتی که ماسک رطوبت گرفت؛ دیگر قابل استفاده نیست.

2- ماسک رطوبت گرفته بواسطه خشک کردن آن مجوز استفاده دوباره را ندارد.

3- اتو کردن ماسک رطوبت گرفته درحالتی که از نوع پارچگی خانگی باشد؛ مانعی ندارد.

4-  بهترین نوع ماسک استاندارد سه لایه است که لایه های اصلی آن ورودی ویروس را مسدود نموده و در صورت مرطوب شدن حتی با اتوکردن هم قابل استفاده نیستند .

5-  ماسک های سه لایه در اثر رطوبت بسیار خطرناک هستند و برای دور انداختن آنها حتما باید داخل کیسه پلاستکی سربسته قرار گیرند.

6- هنگام عطسه و سرفه ماسک نباید از روی صورت برداشته شود و رطوبت معمولی پس از عطسه و سرفه مانع از استفاده ماسک نیست؛ تنها در صورتی پس از عطسه و سرفه ماسک قابل استفاده نیست که میزان رطوبت بالا باشد. به عبارتی بتوان گفت ماسک خیس شده است.

7-  استفاده از هر نوع ماسکی در شرایط بحرانی موجود میزان انتقال ویروس را کاهش می دهد .

8- ماسک N95 بدون سوپاپ تا 95 درصد و ماسک سه لایه جراحی استاندارد بین 85 تا 95 درصد میزان انتقال ویروس را کاهش می دهد.

9 – هنگام استفاده از ماسک های پارچه های باید فاصله 2 متری بین افراد رعایت شود و ترجیحا در فضاهای مسقف بیش از دو نفر با ماسک پارچه ای داخل نشویم.

10 – در صورت داشتن ماسک پارچه ای و اجبار به حضور در فضاهایی با جمعیت بیش از 2 نفر ؛ باید پنجره ها باز و تهویه هوا بطور کامل انجام شود؛ همچنین 2 دستمال کاغذی را از وسط تا نموده و پشت ماسک پارچه ای خود قرار دهید.

11- ترجیح جامعه پزشکی در استفاده از ماسک یکبار مصرف سه لایه استاندارد است که از مراکز معتبر مانند داروخانه ها تهیه شود.

12- کاربرد ماسک یکبار مصرف سه لایه در یک روز نباید بیش از 6 تا 8 ساعت باشد و توصیه می شود پس از این زمان ماسک داخل یک پلاستیک در بسته قرار گرفته و به سطل زباله انداخته شود.

13- در صورتی که از وضعیت مالی مناسبی برای تهیه روزانه ماسک برخوردار نیستید ؛ می توانید پنج ماسک یکبار مصرف سه لایه را تهیه نموده و پس از مصرف اولین ماسک آن را به مدت 5 روز در فضای باز و درمجاورت نور آفتاب قرار دهید و دوباره آن را استفاده نمائید مشروط بر این که حالت ماسک تغییر نکرده و دچار رطوبت نشده باشد .

14- ماسک پارچه ای نیز پس از هر بار مصرف با آب و وایتکس به نسبت 9 به 1 باید شسته شده و در فضای باز خشک شود و دوباره مورد استفاده قرار گیرد.

15- تا آنجا که امکانپذیر است نه به ماسک دست بزنید و نه آن را بالا و پایین بکشید .

16- ماسک ها باید کاملا روی صورت بنشیند یعنی برای اینکار حتما گیره روی بینی ماسک محکم شود و چین های ماسک کاملا باز شود .

17- ترجیح بر این است که کودکان از فضاهای آلوده دور باشند اما اگر به هر دلیلی مجبور شدید کودک خود را بیرون از محیط خانه ببرید بهتر است کودکان بالای دو سال ماسک مخصوص خودشان را بزنند.(ماسک کودکان) و اگر دسترسی نداشتید با گره زدن ابتدای کش پشت گوش نسبت به کوچک سازی ماسک بزرگسالان اقدام کنید.

18-ماسک برای ضد غفونی کردن نیست بنابر این از پاشش هر گونه مواد ضدعفونی مانند الکل یا وایتکس به ماسک خودداری کنید در غیر ا ینصورت ماسک کارایی خود را از دست می دهد.

19- ماسک هایی که دو رنگ هستند لایه روشن داخل و لایه تیره بیرون باشد.

20-در صورتی که هیچ نوع دسترسی به ماسک نداشتید، چنانچه دستمال کاغذی دارید دو تا سه لایه را از وسط تا نموده و جلوی بینی خود قرار دهید.

21-نگران رسیدن اکسیژن یا پس دادن دی اکسید کربن از پشت ماسک نباشید ، اگر رد و بدل هوا انجام نمی شد ؛ بوهای معمول را از پشت ماسک حس نمی کردید.

22-در ماشین های شخصی تک سرنشین که در طول مسیر شخص دیگری پیاده یا سوار نمی شود ، نیازی به زدن ماسک نیست.

23- در ورزش های روزمره نظیر کوهنوری ؛ پیاده روی در محیط های باز از جمله پارک که فرد دیگری در نزدیکی  شما حضور ندارد؛ نزدن ماسک بلامانع است.

24-اگر فرد دیگری در اتومبیل شخصی شما سوار شد ؛ ترجیج بر آن است که حتی پس از پیاده شدن فرد و پس از تهویه کامل ماسک را برندارید.

25- ماسکی که به هر دلیلی تغییر رنگ داده است ؛ باید تعویض شود.

26- مردانی که دارای محاسن هستند؛ پیشنهاد می شود در دوران کرونا و به هنگام ماسک زدن محاسن خود را در کوتاهترین اندازه نگه داشته یا صرفا مناطقی که ماسک بر روی صورت قرار می گیرد ؛ فاقد مو باشد.

27- قرار گرفتن محاسن تحت هر شرایطی زیر یا روی ماسک باعث کاهش کارایی ماسک می شود.

28- در صورتی که مجبور باشید تحت شرایط خاص (استفاده از سرویس بهداشتی ؛ خوردن و آشامیدن ؛ وضو گرفتن و ...) ماسک خود را برای لحظاتی بردارید ، بهتر است آن را از قسمت بیرونی روی دستمال کاغذی قرار داده و دوباره استفاده کنید.

29- در صورتی که امکان آویزان کردن و عدم تماس ماسک با سطوح مختلف وجود دارد، ترجیح بر آویزان کردن ماسک است.

30-در آسانسورها چه تنها باشید و چه افراد دیگری حضور دا شته باشند(چه در مجموعه مسکونی و چه اداری) الزام بر زدن ماسک است و تلاش نمائید در آسانسوری که بیش از 3 نفر حضور دارند ؛ وارد نشوید.

31- مالیده شدن لوازم آرایشی به ماسک چون جنبه شخصی دارد کارایی آن را کاهش نمی دهد مگر آن که تغییر رنگ کامل داده باشد.

32- در صورتی که ماسک تغییر رنگ نداده و قوام خود را حفظ کرده با شد اما تغییر بو داده باشد نشان از کاهش کارایی ماسک دارد و بهتر است از آن ماسک استفاده نشود.

33-افرادی که در یک خانه زندگی می کنند در صورتی که هیچکدام مبتلا به کرونا نباشند یا همه مبتلا باشند ؛ عدم استفاده از ماسک ایرادی ندارد.

34- وجود تنها یک نفر مشکوک یا آلوده در منزل یا محیط کار زدن ماسک را الزامی می کند.

35-هیچ کدام از افراد خانواده یا رفقای نزدیک حق استفاده از ماسک طرف مقابل را ندارند. ماسک یک وسیله محافظتی کاملا شخصی است.

36- والدین مراقب ماسک زدن کودکان خود باشند و چنان چه کودکان با یکدیگر همبازی می شوند مواظب تعویض ماسک یکدیگر به دلیل زیبایی و زشتی یا بازی با ماسک هم با شند.

37- بهتر است به این دلیل که هیچ حادثه ای قابل پیش بینی نیست همواره یک یا دو ماسک بصورت زاپاس داخل نایلون دربسته همراهتان باشد.

38- در صورتی که فردی که ماسک به صورت خود دارد به هر دلیلی فریاد می کند یا از صدای بلند استفاده می کند ؛ فاصله خود تا آن فرد را از حد نرمال دو متر به چند متر تغییر دهید و اگر زیر یک سقف هستید از فضا خارج شوید. اثبات شده، هنگام فریاد زدن امکان آلودگی طرف مقابل چند برابر بیشتر است.

39- به یاد داشته باشید در اجتماعات فضای سرپوشیده و حضور بیش از 5 نفر کارایی ماسک تضمین شده نیست.

40- در صورت الزام به حضور در اجتماعات هر چند ثابت نشده است اما برای رعایت احتیاط از دو ماسک سه لایه استفاده کنید.

41- دیده شده است برخی از افراد هنگام صحبت کردن ماسک خود را پایین می آورند ؛ تذکر مهم این است که اصولا ماسک برای حرف زدن است و نباید در هنگام صحبت با دیگران به بهانه مفهوم نبودن حرفها آن را پایین آورد.

42- یک ماسک استاندارد باید از بالا بدنه بینی را بصورت کامل ؛ ازپایین تا زیر چانه و از طرفین دو گونه را بصورت کامل بپوشاند ؛ در غیر اینصورت احتیاط کنید.

43- به هیچ وجه ماسک خود را داخل جیب لباس برای مصرف دوباره قرار ندهید در این صورت هم محیط جیب خود را آلوده کرده و هم کارایی ماسک را از بین برده و نهایتا آلودگی را به کل سطوح ماسک منتقل کرده اید.

44-در صورتی که دست شما تحت هر شرایطی با رویه ماسک برخورد پیدا کرد ،در اولین فرصت دست خود را با آب و صابون شسته یا با ماده استاندارد ضدعفونی کنید.

45-افرادی که دارای عینک هستند برای کاهش بخار روی عینک پیشنهاد می شود گیره بینی ماسک ها به گونه ای تنظیم شود که عینک یک سانتی متر روی ماسک قرار گیرد.

46- بدون هیچگونه اغماض و چشم پوشی ماسک مصرف شده تا زمانی که کرونا وجود دارد در حکم یک زباله خطرناک محسوب می شود ؛ لذا حتما باید داخل یک پلاستیک در بسته قرار داده شده و سپس به سطل زباله دردار منتقل شود؛ عدم رعایت این نکات در دورانداختن ماسک های مصرف شده به منزله آسیب زدن به همنوع و طبیعت محسوب می شود؛ مراقب باشیم در این آسیب رسانی شریک نباشیم.

47- در صورت داشتن حساسیت به ماسک ؛ قبل از استفاده صورت خود را به پماد آ+د آغشته نمائید .

48-زنان باردار و مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند در صورت مشکوک بودن یا ابتلا به کرونا باید از ماسک استفاده نمایند.

انتهای پیام

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها : اطلاعیه
زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.