دوشنبه، 16 مهر 1403
نسخه الکترونیکآرشیو

اتصال ۷۳ درصد از بیمارستان‌های استان تهران به سامانه نسخه الکترونیک


سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه منابع بیمه سلامت استان تهران، گفت: در حال حاضر ۷۳ درصد از بیمارستان‌های استان تهران به سامانه نسخه الکترونیک متصل هستند.

آموزش نحوه استفاده از سامانه نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت

بنابر اعلام مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران کلیه پزشکان جهت استفاده از مستندات آموزشی می توانند به لینک ارائه شده از سوی این سازمان مراجعه کنند.

قابلیت استفاده از سامانه نسخه الکترونیک سازمان تامین اجتماعی فراهم شد

بنابر اعلام معاون درمان سازمان تامین اجتماعی قابلیت استفاده از سامانه نسخه الکترونیک این سازمان برای کلیه پزشکان و درمانگران دارای قرارداد و بدون قراداد فراهم شد.

پاسخ به سوالات رایج درخصوص نسخه الکترونیک و حذف دفترچه های درمانی

معاونت درمان اداره کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی به سوالات رایج درخصوص نسخه الکترونیک و حذف دفترچه های درمانی FAQ پاسخ داد.

پرداخت هزینه نسخ الکترونیک فروردین و اردیبهشت ماه داروخانه ها و موسسات طرف قرارداد بیمه سلامت


معاون برنامه ریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان بیمه سلامت، از پرداخت هزینه نسخ الکترونیک فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری کلیه داروخانه ها و سایر موسسات طرف قرارداد خبر داد.

الکترونیکی شدن خدمات سلامت اجتناب ناپذیر است

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: خدمات الکترونیک سلامت یکی از نیازهای قطعی نظام سلامت محسوب می‌شود و بر خلاف نگاه‌های اولیه که این خدمات را غیرضروری می‌دانستند، در حال حاضر الکترونیکی شدن خدمات سلامت و به خصوص اجرای نسخه نویسی الکترونیک اجتناب ناپذیر است.

استقرار نسخه الکترونیک برای پزشکان غیر طرف قرارداد بیمه سلامت در تهران


سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران گفت: تعداد پزشکان شاغل در استان تهران بر اساس بررسی‌های انجام شده نزدیک به ۲۰ هزار نفر برآورد شده و شرایط استقرار نسخه الکترونیک در استان تهران با سایر استان‌ها متفاوت است و چالش‌هایی به همراه دارد.

مشکل داروخانه‌ها برای دریافت تعرفه نسخه الکترونیک حل شد


نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، از رفع مشکل قانونی برای دریافت تعرفه نسخه الکترونیک در داروخانه‌ها خبر داد و گفت: این تعرفه باید از سوی هیات وزیران ابلاغ شود.

پرداخت هزارو ۹۷۳ میلیارد ریال برای نسخه‌نویسی الکترونیک در فرودین


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه در فرودین ماه هزارو ۹۷۳ میلیارد ریال برای نسخه‌نویسی الکترونیک پرداخت شد، گفت: سال۹۹.۱۰ هزارو۷۹۶ میلیارد ریال در این زمینه پرداخت شده است یعنی تاکنون در کل ۱۲ هزارو ۷۶۹ میلیارد ریال پرداخت صورت گرفته است.

تولید روزانه ۲۵۰ هزار نسخه الکترونیکی در تامین اجتماعی


معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: برنامه نسخه نویسی الکترونیک در نزدیک‌ترین محل به مقصد اصلی خود رسیده است و در حال حاضر روزانه حدود ۲۵۰ هزار نسخه الکترونیکی در تامین اجتماعی تولید می‌شود.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت:

یکی از فواید خدمات الکترونیک سلامت، پرداخت‌های به موقع است

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت گفت: الکترونیکی شدن خدمات سلامت فواید زیادی برای ارائه دهندگان خدمات سلامت خواهد داشت و یکی از حسن‌های آن، پرداخت‌های به موقع است که در حال حاضر پرداخت اسناد الکترونیک به موقع انجام می‌شود.

نسخه الکترونیک فقط یکی از پازل‌های نظام سلامت الکترونیک است


مدیر پروژه نسخه نویسی الکترونیک سازمان تامین اجتماعی گفت: باید بپذیریم که نسخه الکترونیک برای نظام سلامت هدف اصلی نیست و فقط یکی از قطعه‌های پازل نظام سلامت الکترونیک محسوب می‌شود.

۲۰ درصد تفاوت تعرفه و فرانشیز در نسخه نویسی الکترونیکی


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت به وظیفه خود در ارائه سامانه نسخه نویسی الکترونیکی به بیمه‌های تکمیلی عمل کرده است.

به زودی محقق می شود:

عقد قرارداد پزشکان تهران با بیمه سلامت از طریق پنل کاربری خود در سازمان نظام پزشکی

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی از امکان عقد قرارداد پزشکان تهران با سازمان بیمه سلامت از طریق پنل کاربری آنها در سامانه نظام پزشکی خبر داد.

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی :

نسخه نویسی الکترونیک الزاما نیازمند عقد قرارداد با سازمان تامین اجتماعی نیست

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در نامه ای خطاب به رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر توسعه نسخه نویسی الکترونیک از سوی جامعه پزشکی گفت: پزشکان و مراکز غیرطرف قرارداد مانند پزشکان طرف قرارداد می توانند با ثبت نام در سامانه ep.tamin.ir نسبت به نسخه نویسی الکترونیک برای بیمه شدگان اقدام نمایند.

تسهیلات بیمه سلامت برای پزشکانی که بصورت الکترونیک نسخه می نویسند


معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پزشکان در صورت مشارکت در اجرای نسخه نویسی الکترونیک می توانند با خوداظهاری در سامانه مربوطه ثبت نام کرده و سپس طی تماس تلفنی به اداره نظارت اداره کل بیمه سلامت استان اطلاع دهند؛ تا تقاضای عقد قرارداد آنها ثبت نهایی و در اسرع وقت فعال شود.

سوالات رایج در نسخه الکترونیک

سند الکترونیکی که کلیه اجزای آن به تفکیک توسط تجویزگر مجاز از طریق سامانه ها یا نرم افزارهای مجاز تولید و ثبت گردد.

طبق ماده ده قانون تجارت الکترونیک نسخه الکترونیک زمانی ارزش قانونی دارد که با امضای الکترونیک توسط شخص تجویزگر به صورت الکترونیکی تایید میگردد.

تجویزگر مجازی که عضو سازمان نظام پزشکی باشد و مجوز امضای الکترونیک خود را از سازمان نظام پزشکی دریافت کرده باشد.

برای تولید نسخه الکترونیک نیاز به عقد قرارداد با بیمه نیست.

در صورت اخذ نماد الکترونیک از سازمان نظام پزشکی از کلیه مراجعین همان مطب/ مرکز یا موسسه میتوان تعرفه الکترونیک اخذ کرد.

سایتهای معتبر مورد تایید از طریق سامانه سازمان نظام پزشکی اطلاع رسانی و بروزرسانی می شود.

ترکیبی از مجوز سامانه، مجوز طبابت محل ارائه خدمت و کارت هوشمند امضای الکترونیک فعال است.

اطلاعات محل خدمت شما در سامانه پروانه سازمان مرجع رسیدگی می باشد این اطلاعات در اختیار تجویزگر و در تمام مدت امکان بروزرسانی دارد.

اگر نرم افزار شما در گروه سامانه های مجاز معرفی شده هست و دارای نماد الکترونیک هستید امکان استفاده از همان نرم افزار را دارید.

اینگونه موارد باید ثبت دستی شود و اولین فرصت وارد سامانه شود هر چند توصیه می شود در شرایط از وسایل الکترونیکی دارای توان ذخیره برق مانند لپتاپ یا گوشی تلفن همراه استفاده شود.

اینگونه موارد باید ثبت دستی شود و اولین فرصت وارد سامانه شود هر چند توصیه می شود بیش از یک خط ارتباط اینترنتی از شبکه های مختلف را بکارگیریم مانند اینترنت داده ها از اوپراتورهای تلفن همراه و یا اینترنت پرسرعت سایر شبکه ها.

؟ این فرایند شباهت بسیاری به نسخه کاغذی دارد جهت ویرایش نسخ کاغذی، مهر و تایید مجدد ضرورت دارد در نسخه الکترونیک نیز بعد از امضای الکترونیک ضرورت دارد نسخه مجدد به صورت الکترونیکی امضا شود.

از اهداف نهایی برقراری ارتباط بین سطوح مختلف خدمت است.

امضای الکترونیک ابزار الکترونیکی مانند تلفن همراه تبلت رایانه که بتواند نرم افزار تولید نسخه را بخواند.

این قابلیت به نرم افزار مورد استفاده شما بستگی دارد.

این قابلیت به نرم افزار مورد استفاده شما بستگی دارد.

این موارد در قوانین دوراپزشکی در حال بررسی ست و اطلاع رسانی خواهد شد.

شما میتوانید از طریق میز کاری خود در سامانه امضای الکتونیک نسبت به ابطال تعلیق یا فعال سازی کارت پشتیبان امضای الکترونیک خود اقدام نمایید.

فرایند فعال سازی کارت الکترونیک پشتیبان در حال دریافت مجوزهای لازم است.

این امکانات به سامانه مورد استفاده شما مرتبط است تا زمانی که نسخه بیمار توسط داروخانه پیچیده نشده است قابل ویرایش است توجه داشته باشید این فرایند شباهت بسیاری به نسخه کاغذی دارد جهت ویرایش نسخ کاغذی، مهر و تایید مجدد نسخه بعد از ویرایش ضرورت دارد در نسخه الکترونیک نیز بعد از امضای الکترونیک ضرورت دارد نسخه مجدد به صورت الکترونیکی امضا شود.

این قابلیت به نرم افزار مورد استفاده شما بستگی دارد.

اگر اطمینان دارید کد ملی را به روش صحیح وارد میکند خود بیمار باید نسبت به رفع این مشکل اقدام نماید.

اغلب تجویزها بدون پوشش بیمه قابل انجام است اما براساس نوع دارو امکان محدودیت توسط وزارت بهداشت وجود دارد. مثلا نحوه تجویز انسولین برای بیمار با هویت نامشخص نیازمند پروتکل ویژه است.

ابتدا از از طریق میز کاری خود از صحت اطلاعات خود در سامانه سازمان نظام پزشکی اطمینان حاصل نمایید در صورت صحت اطلاعات این ایراد به نرم افزار یا سایت مورد استفاده شما مرتبط است.

بله این اقدام هوشمندانه است و توصیه می شود. مانند داشتن چند نرم افزار بانکی

استاندارها و دستورالعمل های مرتبط با سامانه های تولید نسخه الکترونیک در سامانه تنظیم مقررات و استاندارهای مرکز فن آوری اطلاعات وزارت بهداشت در دسترس عموم قرار دارد.

در صورتیکه بیمه شده همزمان با بیمه سلامت دارای بیمه تامین اجتماعی باشد با این پیغام مواجه می گردد و بایستی مطابق تفاهم نامه فی ما بین سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی بیمه نامه اجباری فردی در محاسبه هزینه ها ملاک عمل قرار گیرد و بیمه شده جهت تعیین تکلیف بیمه نامه غیر اجباری خود به سازمان مربوطه مراجعه نماید . همچنین هزینه برای بیمه شده آزاد محاسبه می شود .

در صورتیکه کد ملی وارد شده در بانک اطلاعاتی بیمه گری سازمان موجود نباشد با این پیغام مواجه میگردد بایستی جهت تعیین تکلیف به واحد بیمه گری و درآمد استان مراجعه نماید

در صورتی که کدملی وارد شده 10 یا 12 رقمی نباشد و یا بر اساس الگوریتم کد ملی نباشد یک کدملی ناصحیح است و بایستی جهت تعیین تکلیف به واحد بیمه گری و درآمد مراجعه نماید .

در زمان استعلام بیمه شده با پیغام " بیمه شده فاقد پوشش بیمه ای فعال است ، برای برطرف شدن ..." رو به رو می شوم

بیمه نامه فرد مراجعه کننده دارای یکی از شرایط زیر می باشد و هزینه ها آزاد محاسبه می گردد.

- ابطال یا منقضی شده است .

- بیمه شده علاوه بر صندوق های بیمه سلامت در صندوق تامین اجتماعی نیز بیمه داشته باشد (همپوشانی تامین اجتماعی)

- اعتبار مراجعه کننده پایان یافته است

- مراجعه کننده بیمه شده فعال نباشد (به هر دلیلی غیر فعال شده باشد)

- بیمه شده در لیست سیاه شریک کاری باشد.

معمولا قطعی ارتباط بسیار کوتاه مدت است . یکبار دیگر پس از چند دقیقه مجدد فرد را استعلام نمایید و در صورت طولانی شدن زمان قطعی با اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه سلامت استان تماس بگیرید.

به علت ویرایش نسخه کد چاپ (کد رهگیری) ۲۰ رقمی تغییر میکند و دیگر قابل استفاده نمی باشد بایستی مجدد از نسخه جدید چاپ تهیه کرد یا کد ۲۰ رقمی جدید مجدد بیمار تحویل داده شود.

در قسمت تاریخچه ارائه با جستجوی کد ملی بیمار در تاریخ آن روز و انتخاب آن نسخه در صورت داشتن وضعیت نسخه تحویل شده و با فشردن دکمه مشاهده اقلامی که تحویل داده شده است با علامت تیک سبز در مقابل آنها مشخص شده اند.

احراز هویت بیماران کما فی السابق با رویت دفترچه درمانی بیمار قابل انجام است. در صورتی که بیماردفترچه درمانی خود را به همراه نداشته باشد میتوان با روی کارت ملی شناسنامه نسبت به احرازهویت بیمار اقدام نمود.

بارگذاری تصاویر بیمه شدگان 2 تا 18 سال در سیستمهای مکانیزه در حال انجام است. لذا تا هنگام تکمیل فرآیند فوق، از طریق رویت دفترچه های قدیمی در اختیار بیمه شدگان و یا شناسنامه بیمار میتوان نسبت به احراز هویت آنها اقدام نمود.

با وارد نمودن کد ملی بیمار در صفحه اول سامانه نسخه الکترونیک، برخورداری از حمایتهای درمانی، قابل اخذ میباشد. در صورتی که بیمار فاقد استحقاق درمان باشد، ضمن اعلام موضوع به پزشک، کلیه مشخصات بیمار به رنگ قرمز نمایش داده میشود و این بدان معناست که بیمار نمی تواند از پوشش درمانی بیمه استفاده نموده و پزشک می تواند تعرفه کامل ویزیت را از بیمار دریافت نماید. شایان ذکر است اخذ استحقاق درمان علاوه بر روش فوق از روش های اعلامی توسط بیمه ها نیز قابل دریافت میباشد.

از سالها قبل جهت شناسایی اتباع بیگانه که کد هویتی واحد نداشته اند، سازمان تامین اجتماعی نسبت به اختصاص کد واحد به آنها اقدام نموده که در جلد دفترچه درمانی ایشان درج شده است. بنابراین برای اخذ استحقاق درمان اتباع بیگانه میتوان با استفاده از کد 10 رقمی مذکور(با عدد 100یا 1000 شروع شده است) اقدام نمود. برای بیمه شدگان اتباع خارجی جدیدالورود استفاده از شماره اختصاصی فراگیر که از سوی وزارت کشور به آنها اختصاص داده میشود، در نظر گرفته شده است.

در صورتی که امکان نسخه نویسی با استفاده از سیستم های مکانیزه (قطعی برق، قطعی اینترنت و...) میسر نباشد، پزشک می تواند با استفاده از سر نسخه مطب یا مرکز درمانی نسبت به نسخه نویسی برای بیمار اقدام و نام و نام خانوادگی، کد ملی بیمار، تاریخ ویزیت را درج نموده و در نهایت ممهور به مهروامضای پزشک معالج نماید.

در صورتی که امکان نسخه نویسی با استفاده از سیستم های مکانیزه (قطعی برق، قطعی اینترنت و...) میسر نباشد، پزشک می تواند با استفاده از سر نسخه مطب یا مرکز درمانی نسبت به نسخه نویسی برای بیمار اقدام و نام و نام خانوادگی، کد ملی بیمار، تاریخ ویزیت را درج نموده و در نهایت ممهور به مهروامضای پزشک معالج نماید.

نسخه نویسی الکترونیک در مطب به شرح ذیل میباشد:

الف-با استفاده از سامانه نسخه الکترونیک سازمان تامین اجتماعی( (ep.tamin.ir

ب-نسخه نویسی درسامانه های مطب

چنانچه پزشک پیشتر یکی از سامانه های نسخه نویسی مطب ر ا تهیه کرده و مورد بهره برداری قرار داده است، ابتدا از پیاده سازی واسط های نرم افزاری( API ) سازمان توسط شرکتهای نرم افزاری طرف قرارداد خود اطمینان حاصل نماید. این واسط های نرم افزاری توسط سازمان تدوین و منتشر شده است.

شرکت تأمین و پشتیبانی کننده نرم افزار مطب پزشک باید با مراجعه به سایتapiissue.tamin.ir در مسیر پیاده سازیAPI قرار گیرند. در صورت پیاده سازیAPI در سامانه مطب میتوان نسبت به نسخه نویسی الکترونیک اقدام نمود.

به هنگام دریافت پاسخ استعلام استحقاق درمان بیماران خاص (هموفیلی،تالاسمی ودیالیز) با عبارت"مشمول فرانشیز صفر" مشخص می گردد.