اوضاع معیشتی و مدل کاری دستیاران از دلایل این بی اقبالی به دوره دستیاری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور، دکتر علی سلحشور، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی کشور، در برنامه تلویزیونی زمانه تصریح کرد: علت عدم اقبال به ورود به دستیاری در رشته هایی مانند طب اورژانس و بیهوشی این است که چنین رشته هایی ماژور و درواقع وابسته به بیمارستان هستند و بیمارستان هم وابسته به این رشته ها است. هنگام پرداختی ها و کارانه ها خیلی مستقیم ابتدا با این رشته ها سروکار دارند و اولین رشته هایی که دچار مشکل شدند همین رشته ها هستند.
وی در ادامه گفت: اگر مقایسه با خارج از ایران داشته باشیم، به طور مثال رشته بیهوشی جز پنج رشته پردرآمد دنیاست اما در ایران برعکس است.
من گمان میکنم اشتباهات استراتژیک باعث این مشکلات شده است و بحثهای برنامه ریزی و درامدی و مدل کاری فعلی متناسب نیست.
سلحشور تصریح کرد: رشته هایی مثل اورژانس و بیهوشی با تمام رشته ها ارتباط دارند و در بحث پرداختی جزو آخرین گروهها هستند. وقتی این تعادل را بر هم میزنند در بی اقبالی به رشته خودش را نشان میدهد.
تعداد نفراتی که سال گذشته گود استندینگ از رشته بیهوشی گرفتند از تعداد ورودی های 1402 بیشتر شده است. یعنی در حالیکه اقبال برای ورود به این رشته کاهش داشته است در عین حال مهاجرت و خروج از کشور را هم شاهد هستیم.
وی با تاکید برکاهش ورودی های متقاضی تخصص گفت: تا چند سال پیش حدود هشتاد درصد صندلی های تخصص پر میشد اما الان حتی چهل درصد هم پر نمیشود. اقبال به تخصص نسبت به سالهای قبل کم شده است.
این فعال صنفی گفت: اوضاع معیشتی و مدل کاری دستیاران از دلایل این بی اقبالی به دوره دستیاری است.
وی در پایان افزود: پزشکان تایم موظفی دارند اما به خاطر کمبود پزشک گاها تا 400 ساعت از او کار میکشند. تعداد پزشکان عمومی ده سال پیش بسیار کمتر بود اما رغبت برای تخصص بیشتر بود الان ورودی بیشتر است اما رغبت به تخصص کمتر است.
پایان پیام/