رئیس کل سازمان نظام پزشکی در سی و ونهمین کنگره رادیولوژی ایران با اشاره به جایگاه عظیم جامعه پزشکی در کشور گفت: برخی ها با تاختن به جایگاه عظیم جامعه پزشکی به خودشان زحمت اضافی می دهند و آب در هاون می کوبند. مسئولین کشوری وظیفه دارند، قدر سرمایه های ارزشمند و فاخر کشور را بدانند و با آن شوخی نکنند چرا که جامعه پزشکی جدی جدی خالی می شود.
به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی؛ دکتر محمد رئیس زاده مراقبت از جایگاه متناسب با عظمت و شان جامعه پزشکی را از جمله وظایف متصدیان و متولیان نظام سلامت کشور و نیز اعضای حوزه سلامت کشور توصیف کرد و اظهار داشت: اجازه ندهیم برخی کارها به گنجینه و ذخیره ارزشمند وباستانی کشور آسیب وارد کند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما نباید رسالت و وظیفه اصلی مان را در تلاطم این هیاهوها گم کنیم و از تمرکز بر آن خارج شویم، افزود: رسالت ما تلاش بر بهتر بودن و درنوردیدن مرزهای دانش پزشکی است برای اینکه به مردم سرزمین مان بهتر خدمت کنیم، سلامت مردمان را بهتر حفظ کنیم و روایت گر داستان زندگی مردمانی باشیم که سرنوشت شان با هنر طبابت ما در هم تنیده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت هایش به چالش های درونی و بیرونی جامعه پزشکی نیز گریزی زد و وضعیت جایگاه جامعه پزشکی را کلان چالش بیرونی دانست و عنوان کرد: این چالش مربوط به ذات گروه پزشکی است و منحصر به جغرافیای خاصی نیست چرا که علم پزشکی در حال تغییر و تحولات بسیار جدی است و فناوری های جدید، بار بیماری های جدید و تمایل کم برای ورود به رشته های تخصصی و فوق تخصصی بویژه در کشورهای توسعه یافته از جمله این چالش های بیرونی است.
وی همچنین در طبقه بندی چالش های درونی جامعه پزشکی، مداخلات غیر مجاز، تعارضات بین رشته ای، مهاجرت های شغلی و جغرافیایی و خودکشی رزیدنت ها را از جمله چالش های قابل توجه خواند و گفت: 12 چالش درونی پیش روی جامعه پزشکی را فهرست وار به گوش تمامی مسئولین در همه رده های کشوری رسانده ایم و این چالش ها طی نامه نگاری های مکرر و جلسات پی در پی به حضور تمامی مسئولین رده بالای کشوری بیان شده است.
دکتر رئیس زاده در همین زمینه افزود: ما برای پیگیری چالش های درونی جامعه پزشکی جنگیدیم و انصافا تا آخرین روزنه پیگیری و دنبال کردیم مصداق آن رشد قابل توجه جز حرفه ای تعرفه ها بود. هر چند که معتقدیم تعرفه ها امسال نیز با قیمت واقعی فاصله دارد و معترض هم هستیم اما در بحث حق ویزیت و جز حرفه ای نسبت به میانگین 14 سال اخیر رشد قابل توجهی را شاهد بودیم که حاصل تلاش های مستمر است.
وی با دستوری خواندن تعرفه های پزشکی گفت: همین تعرفه های دستوری را وارد هزاران فرمول می کنند، با تاخیر چند ماهه پرداخت می کنند از طرفی باید گفت که مالیات در ذات تعرفه دستوری مستتر است و مالیات این نوع تعرفه گذاری از قبل حساب شده است. هیچ صنفی اینگونه نیست. ما پیگیری این موضوع هستیم و البته کار بسیار دشواری را پیش رو داریم.
دکتر رئیس زاده درپایان صحبت هایش جامعه پزشکی را به ادامه مسیر با امید و نشاط فراخواند و گفت: بیایید به وظیفه علم آموزی،شاگردپروری، خدمت بهتر با نهایت اخلاق حرفه ای و اخلاق پزشکی ادامه دهیم و مقهور تحولات و هیاهو و هجمه های رسانه ای نشویم.
گفتنی است، سی و ونهمین کنگره رادیولوژی ایران روز گذشته با حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی، دکتر محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی، دکتر صداقت عضو جامعه رادیولوژی در شورای عالی نظام پزشکی، دکتر بابک شکارچی معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی،دکتر مصطفی عبداللهی سرپرست اداره ارزیابی عملکرد ورسیدگی به شکایات سازمان نظام پزشکی و نیز دکتر مرتضی صانعی رئیس انجمن رادیولوژی ایران، دکتر آقاقزوینی دبیر کنگره و نیز اعضای این انجمن در محل هتل المپیک ایران برگزار شد. همچنین از دکتر علیرضا رادپور بابت تالیف کتاب قصور پزشکی در رادیولوژی تقدیر شد.