پنجشنبه، 6 دی 1403

عضو شورای عالی نظام پزشکی از افزایش بارمراجعات بیماران شهرستانی به پایتخت خبر می‌دهد

بی‌رغبتی پزشکان برای ارائه خدمات پرریسک به دلیل تعرفه‌های غیر واقعی

  • 09 بهمن 1402
  • 12:21
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
بی‌رغبتی پزشکان برای ارائه خدمات پرریسک به دلیل تعرفه‌های غیر واقعی
عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه واقعی کردن تعرفه‌های پزشکی به نفع جامعه و مردم است و سود آن به جیب مردم می‌رود، درباره ضرورت تصویب افزایش 46 درصدی تعرفه های پزشکی 1403 در هیات وزیران گفت: تعرفه‌های غیر واقعی منجربه استنکاف پزشکان از ارائه برخی خدمات پرریسک در شهرستان‌ها شده و روند افزایشی ارجاع مردم از مراکز استان‌ها به پایتخت نشان دهنده آن است که پزشکان رغبتی برای فعالیت و ارائه خدمات پرریسک ندارند. 

دکتر علیرضا مدرکیان با تاکید بر اینکه هیات وزیران باید واقعیت‌های جامعه پزشکی را ببیند و بر اساس آن تصمیم گیری کند، به خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه بررسی‌های کارشناسی و فنی در تصویب تعرفه‌های پزشکی به رغم هشدارهای مکرر انجام نمی‌شود این در حالی است که آمار وحشتناک مهاجرت پزشکان وعدم فعالیت فارغ التحصیلان حرف پزشکی در حرفه اصلی‌شان نشان می‌دهد که مدیران باید به فکر تدابیر اساسی باشند. 
وی با اشاره به اینکه بهای کاهش تعرفه‌های پزشکی را مردم و پزشکان می‌پردازند، افزود: این روزها نظام سلامت حتی در دسترسی به پزشک اورژانس دچار چالش جدی شده است بطوریکه ما در تامین پزشک اورژانس در مراکز استان‌ها نیز مشکل داریم. با این همه مدیران کشور نسبت به مشکلات نظام سلامت بویژه در حوزه تامین نیروی انسانی بی‌توجهی می‌کنند. 
دکتر مدرکیان در ادامه پزشکان را به دو گروه اصلی طبقه‌بندی کرد؛ گروهی که اساسا قائل به این تعرفه‌ها نیستند و منتظرتصویب عدد تعرفه‌ها در هیات وزیران نمی‌مانند، سالانه طبق فرمول خودشان تعرفه‌ها را زیاد می‌کنند و پولش را از مردم می‌گیرند. این گروه پزشکان یا افراد صاحب نام و برجسته‌ای در رشته‌شان هستند یا به دلیل رانت و نفوذشان می‌دانندعدم تمکین به تعرفه‌های مصوب هیات وزیران گرفتاری قانونی برای‌شان ندارد. 
این عضو شورای عالی بیمه گروه دوم را پزشکانی توصیف می‌کند که تعرفه‌های مصوب هیات وزیران را رعایت می‌کنند اما به دلیل آنکه تعرفه غیر واقعی و بر اساس واقعیت‌های موجود تصویب نمی‌شود، همین گروه دوم نیز به سه دسته تقسیم می‌شوند. دسته‌ای از پزشکان که به گروه اولی می‌پیوندند و تعرفه‌های قانونی را رعایت نمی‌کنند و خودشان تعرفه‌گذاری می‌کنند در واقع به دلیل تعرفه‌گذاری غیر واقعی عملا عده‌ای را که اصرار دارند قانونمند باشند را به سمت و سوی پزشکان گروه اول سوق می‌دهیم و بدین ترتیب تعداد گروه قبلی زیاد می‌شود. 
دکتر مدرکیان در همین زمینه افزود: دسته دوم نیزپزشکانی هستند که تعرفه‌های قانونی را رعایت می‌کنند اما برخی خدمات پرریسک را انجام نمی‌دهند در واقع بیماری که می‌توانست با یک عدد معقول خدمتی را دریافت کند از آن محروم می‌شود، مصداق آن هم افزایش ارجاع بیماران از مراکز استان‌ها به تهران است که مجددا روند افزایشی داشته است. این گروه از پزشکان بخشی از خدمات و فعالیت‌ها را انجام نمی‌دهند و خدماتی را ارائه می‌دهند که کم عارضه، کم ریسک و پردرآمد باشد. کما اینکه ما شاهد علاقه مندی و افزایش ورود پزشکان به حوزه زیبایی هستیم در عوض خدمات پایه پزشکی بسیار کم ارائه می‌شود. 
از منظر این عضو شورای عالی بیمه دسته سوم هم پزشکانی هستند که نه مثل گروه اول تعرفه خارج از عرف می‌گیرند و نه خدمات‌شان را کم و زیاد می‌کنند بلکه با تعرفه قانونی کارشان را انجام می‌دهند این پزشکان یا در سیستم دولتی شاغل‌اند و چاره‌ای جز رعایت تعرفه‌های قانونی ندارند یا اینکه در بخش خصوصی فعال‌اند و تعرفه‌های قانونی را هم رعایت می‌کنند اما در عین حال بی‌انگیزه هستند و احساس می‌کنند دولت، نهاد‌های نظارتی و تصیم ساز و مجلس شورای اسلامی به فکرشان نیستند و با انگیزه و اشتیاق پایین ادامه فعالیت می‌دهند که آسیب آن نیز متوجه مردم است.

فریبا خان احمدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.