چهارشنبه، 3 بهمن 1403

مغفول ماندن اهمیت و اعتبارجامعه آزمایشگاهی کشور در حوزه سلامت/ نسبت رشد تعرفه های تشخیصی و درمانی به تورم کشور 54 درصد بوده است

مغفول ماندن اهمیت و اعتبارجامعه آزمایشگاهی کشور در حوزه سلامت/ نسبت رشد تعرفه های تشخیصی و درمانی به تورم کشور 54 درصد بوده است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که جامعه پزشکی از جمله آزمایشگاهیان با مشکلات متعدد تعرفه ای مواجه هستند ؛ گفت: نسبت رشد تعرفه های تشخیصی و درمانی به تورم کشور 54 درصد بوده  یعنی ما 46 درصد از رشد تورم عقب هستیم؛ بنابر این جامعه پزشکی و علوم آزمایشگاهی نه تنها زیاده خواه نبوده بلکه حق و حقوق واقعی خود را نیز دریافت نکرده است.

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی دکتر محمد رئیس زاده در مراسم گرامیداشت روز علوم آزمایشگاهی که امروز در سالن همایش های رازی برگزار شد با اشاره به این که جامعه پزشکی بدون کمک جامعه علوم آزمایشگاهی در روزگار فعلیِ علمِ طب نمی تواند قدم از قدم بردارد؛ اظهار کرد: جامعه علوم آزمایشگاهی چشمان بینا و نافذ جامعه پزشکی هستند و کمتر پزشکی می تواند ادعا کند بدون کمک آزمایشگاه و تشخیص طبی قادر به ارائه خدمت در حوزه درمان است.

وی با بیان این که اهمیت و اعتبار این جامعه بسیار بالا بوده و متاسفانه مغفول مانده است؛ افزود: وقتی آزمایشی دست پزشک رسیده و تشخیصی ارائه می شود ؛صد در صد اعتبار دارد و پزشک مربوطه ادامه درمان را پیگیری می کند، اما اگر زمانی اعتبار این جواب ها مخدوش شده و این ویروس در بین درمانگران رخنه کند که جواب ممکن است نادرست باشد، کار درمان با مشکل مواجه خواهد شد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد:  اعتبار و اعتماد و کیفیت کار جامعه علوم آزمایشگاهی برای جامعه پزشکی یک اصل مهم و ضروری است و اگر به هر دلیلی این اعتماد و اعتبار مخدوش شود؛ کار درمان در کشور گره خواهد خورد.

وی با اشاره به این که اگر کیفیت آموزش و کیفیت کار همکاران این حوزه کاهش یابد؛ اعتبار جامعه آزمایشگاهی مخدوش خواهد شد؛ خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی و انجمن های علمی این وظیفه را برعهده دارند که همواره به روز بودن ،علمی بودن و ارتقاء علمی جامعه آزمایشگاهی را رصد و پایش نموده و برای پیشرفت آن تلاش کنند.

رئیس زاده اذعان کرد: در خلالِ تمام مشکلات تعرفه ای ،اقتصادی و کیت آزمایشگاهی و غیره نباید کیفیت کار علمی فراموش شود بلکه باید نسبت به آن حساس بود زیرا مشکلات همیشه بوده و خواهد بود .

وی اضافه کرد :مسئولین امر چه در وزارت بهداشت و چه وزارت صمت که کارهای بازرگانی را بر عهده دارد و همچنین مسئولین نظام پزشکی باید بدانند که اگر در حوزه لوازم ازمایشگاهی ؛کیت و اقتصاد آزمایشگاهها مشکلی بوجود آید که اصل کیفیت و به روز بودن  را مورد هدف قرار دهد ؛درمان به مشکل خواهد خورد .

وی با اشاره به این که  در شرایط فعلی جامعه آزمایشگاهی با نابسامانی های متعددی مواجه است ،اظهار کرد :پرداختن به مشکلات جامعه آزمایشگاهی صرفا پرداختن به مشکلات صنفیِ یک رشته نیست بلکه پیش زمینه درمانِ درست و کیفی و قابل اعتماد برای کل جامعه است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اظهار تاسف از این که به کرات بحث می شود ،جامعه پزشکی زیاده خواه است و از زبان مسئولین مختلف شنیده ایم که وقتی حقوق کارگری یا کارمندی فلان درصد  رشد می کند جامعه پزشکی درخواست افزایش 25یا 40 درصدی تعرفه خدمات خود را دارد؛ تصریح کرد: دلیل اول این است که خیلی ها تعریف تعرفه را نمی دانند و فکر می کنند تمام عدد تعرفه دستمزد جامعه پزشکی است و در طی 12 سال اخیر یعنی از سال 90 تا کنون میانگین رشد سالانه تعرفه های پزشکی 15 درصد بوده است و میانگین رشد حق حرفه ای چه با هشتگ و چه بدون هشتک (یعنی آن چه حق الزحمه ارائه دهنده خدمت در حوزه سلامت است) 9 درصد بوده در حالی که میانگین رشد حقوق کارگری طی این سال ها24 درصد بوده است .

وی بیان کرد : نسبت رشد تعرفه های تشخیصی و درمانی به تورم کشور 54 درصد بوده است یعنی ما 46 درصد از رشد تورم عقب هستیم؛ بنابر این جامعه پزشکی نه تنها زیاده خواه نبوده بلکه حق و حقوق واقعی خود را نیز دریافت نکرده است. رشد تورم ،تعرفه، حقوق کارگری و کارمندی در سال های مختلف کاملا مشخص است و آمارها نشان می دهد دستمزد جامعه پزشکی 15 درصد از رشد حقوق جامعه کارگری عقب تر است و این واقعیت وجود دارد.

رئیس زاده اظهار کرد: جامعه پزشکی جز عمل به قانون و حقوق حداقلی خود چیز دیگری نمی خواهد و طبق ماده 9 احکام دائمی و ماده 8 قانون بیمه همگانی باید در محاسبه تعرفه ها قیمت تمام شده خدمات لحاظ شود که هیچ گاه این امر رعایت نشده و حتی برآورد نشده است .همچنین طبق قانون؛ سازمان برنامه و بودجه مکلف است تعرفه شورای عالی بیمه را قبل از لایحه بودجه به تصویب هیات وزیران برساند که این مهم نیز رعایت نشده است.

وی با اشاره به این که کدام صنف و خدمت در فروردین سال 1402 با تعرفه سال قبل کار کرده است؛ یاد آور شد: معتقدیم هزینه های سرباری و هتلینگ و غیره متناسب با سایر بخش ها باید رشد کند و جز حرفه ای هم مانند حقوق کارگری محاسبه شود و در سازمان نظام پزشکی همواره پیگیر این مطالبات هستیم .

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.