دوشنبه، 10 دی 1403

توازن بین دستمزد پزشکان و مشقت کاری آن‌ها برقرار نیست / نرخ پرداختی به پزشک در مقابل ارائه خدمت بسیار ناچیز است

توازن بین دستمزد پزشکان و مشقت کاری آن‌ها برقرار نیست / نرخ پرداختی به پزشک در مقابل ارائه خدمت بسیار ناچیز است
رئیس هیات مدیره  نظام پزشکی آران و بیدگل با اشاره به این که تعرفه صحیح از مشکلات نظام سلامت کاسته و مسلما در صورت حقیقی بودن تعرفه ها مشکلی برای خدمت دهنده وگیرنده وجود نخواهد داشت ؛ گفت: در تعیین تعرفه‌ها نرخ پرداختی به پزشک در مقابل ارائه خدمت بسیارناچیز است که رغبت به ارائه خدمت مورد نظر را دربین همکاران از بین می‌برد.

دکتر فرشته سعدآبادی در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با بیان این که پایین بودن میزان تعرفه خدمات پزشکی از مقدار واقعی خود در سال‌های اخیر باعث بروز مشکلاتی شده است، اظهار کرد: بهداشت و درمان از مقوله های حاکمیتی بوده یعنی وظیفه حاکمیت هر کشوری است که این موضوع را برای آحاد ملت اجرا نماید.

وی با اشاره به این که مردم در کشورهای اطراف و نیز پیشرفته دنیا مانند اسکاندیناوی، خدمات بهداشت و درمان را به صورت رایگان دریافت می کنند، افزود: یعنی تعرفه از سوی دولت کامل پرداخت شده و به صورت واقعی است ؛ در واقع با دریافت مالیات واقعی نسبت به درآمد افراد جامعه ؛ بودجه لازم برای درمان از محل مالیات اخذ شده  پرداخت می شود و با فرض بر این که دولت ایران فاقد ذخایر انرژی مانند نفت و گاز و....هست با مدیریت صحیح در نظام دریافت و پرداخت می‌تواند این مشکل را حل نماید .

وی ادامه داد:نظام پزشکی به عنوان عضوی از جامعه درمان باید برای تبیین این امر تلاش نماید  به گونه‌ای که غنی وفقیر از خدمات یکسان برخوردار باشند که با این امر تبعیض در جامعه از بین رفته و عدالت محقق می شود.

رئیس هیات مدیره نظام پزشکی آران و بیدگل اضافه کرد: با اجرای این طرح پزشکان به راحتی هزینه درمان را براساس نرخ واقعی تعیین نموده واز دولت دریافت خواهند کرد ،پس در این راستا دولت باید گام‌های موثری بردارد.

سعدآبادی با بیان این پیشنهاد که امر درمان مانند وکالت به نهاد تخصصی واگذار شود؛ تصریح کرد: تعییین تعرفه باید به متخصصان امر درمان واگذار شده و از تولیت شورای عالی بیمه خارج شود به طوری که پیش‌نویس قانون با مشورت این گروه انجام شده و یک الزام قانونی باشد و چنان چه نیاز به اصلاح قانون بود این مهم انجام شود.

وی تاکید کرد:تعرفه صحیح از مشکلات نظام سلامت کاسته و مسلما در صورت حقیقی بودن تعرفه ها مشکلی برای خدمت دهنده وگیرنده وجود نخواهد داشت .در تعیین تعرفه ها نرخ پرداختی به پزشک در مقابل ارائه خدمت بسیارناچیز بوده که رغبت به ارائه خدمت مورد نظر را در ین همکاران از بین می‌برد و گاها این موضوع باعث سردرگمی بیماران ؛ دیر تر دریافت کردن خدمت مورد نیاز اورژانسی ، روانه شدن آن‌ها به بیمارستان های خصوصی و...می‌شود.

**توازن بین دستمزد پزشکان و مشقت کاری آن ها برقرار نیست

وی در پاسخ به این سوال که چرا پزشکان به مهاجرت روی آورده یا به مشاغلی غیر از طبابت می‌پردازند،بیان کرد:بین دستمزد پزشکان و مشقت کاری و نوع شغل آن ها توازنی برقرار نیست به همین علت برای گذران امورات زندگی یا از این شغل خارج شده، یا شغل دومی اختیار کرده و یا مهاجرت می کنند.

وی با اشاره به افزایش قیمت ها به ویژه در بخش ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی که متاثر از نوسانات ارزی است؛ خاطرنشان کرد: اگر روند تعرفه‌گذاری به همین شکل پیش رود با ورشکستگی واضح بیمارستان های دولتی روبه رو خواهیم شد کما این که اکنون هم اکثر بیمارستان ها توان پرداخت هزینه های ‌تجهیزات وداروها را نداشته و ارائه خدمات به بیماران دچار مشکل شده یا با تاخیر همراه است که اگر کمک خیرین نباشد با تعطیلی مواجه خواهند شد.

رئیس هیات مدیره نظام پزشکی آران و بیدگل با تاکید بر این که باید روال تعرفه‌گذاری به صورت واقعی باشد تا پزشک و گیرنده خدمت دچار مشکل نشوند؛ اذعان کرد:مسلما هر چیزی که در جای واقعی خودش قرار گیرد، نظم هم برقرار خواهد بود و این مواردی که با آن روبرو هستیم اگر هرچه سریع‌تر برطرف نشود ؛ نظام سلامت در آینده نزدیک فاقد پزشک متخصص کاربلد بوده و مردم برای دریافت برخی از خدمات باید هزینه‌های گزافی پرداخت نموده و یا دولت پزشک ماهر وارد کشور کند.

وی یادآور شد: افزایش ظرفیت پزشکی و سهمیه ها و نیز شرایط غیر معمول برای آموزش دانشجویان وغیره باعث حل معضلات موجود نخواهد شد بلکه باید اندیشه بهتری کرد و راهکارهای منطقی‌تری ارائه نمود.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

دکتر علی نیاورانی ﺳﻪشنبه, 23 اسفند,1401 11:31
با سلام و درود و عرض ادب و احترام بیکران به سرکار خانم دکتر فرشته سعدآبادی
اول باید مقوله فارغ التحصیلان حرف پزشکی را حل کرد. پزشکان اعم از متخصص و فوق تخصص و عمومی، داروسازان، دندانپزشکان و ... غالبا" فاقد صلاحیت حرفه است هستند که ناشی از نبود دانشگاههای استاندارد (با اساتید واقعی، بیمارستانهای آموزشی، ارزیابی و ارزشیابی علمی) و تغییر ذائقه دانشجویان از فارغ التحصیلی سخت و کامل به فارغ التحصیلی سهل و ناقص، نگاه اقتصادی صرف به حرفه پزشکی، سیاستهای علمی-آموزشی_مدیریتی فشل، نبود نظام Registry و Managed Care و نبود ساختار کارآمد رسیدگی به تخلفات حرفه ای است؛ پس از استقرار چنین ساختاری است که پای موضوع اساسی دستمزد مناسب و متناسب به میان می آید.
تضاد منافع در ساختارهای مرتبط با سلامت در جهان و در ایران به قدری جدی است که باید حرفه های پزشکی را مشابه حرف سطح پایین نگاه کرد.
امروز آیا شما میتوانید یک متخصص نورولوژی ی یا روانپزشکی با صلاحیت به من معرفی کنید؟
فارغ التحصیلان پزشکی عمومی و دندانپزشکی که زیر دست خیلی عظیم این به اصطلاح اساتید که در حال گذراندن ضریب K هستند و عطش ترسناک ثروت اندوزی در جانشان شعله میکشد، چگونه مهارت و صلاحیت پزشک شدن را خواهند آموخت؟
مقایسه ایران با کشورهای اسکاندیناوی که سیستم تربیت انسانی و فرزندپروری و آموزشی عمومی و دانشگاهی بی نقصی دارند و همه ی بیماران به محض حضور در یک مرکز درمانی یا مطب یا داروخانه، اقدامات و داروهایشان ثبت میشود، کاری خنده دار است.
چند خلاصه پرونده ترخیص بیمار را بخوانید تا ببینید چه اراجیفی در غالب پرزنتیشن و تشخیص و درمان و Outcome بیماران بیچاره با خطی خرچنگ و قورباغه (که من آنرا عامدانه میدانم) نوشته شده است.
اکو های بیماران را ببینید.
شرح اعمال جراحی را بخوانید. نحوه تحویل دارو در داروخانه را نگاهی بیاندازید- داروهای تولید داخل را از نظر اثر بخشی ببینید. کارهایی که دندانپزشکان به اصطلاح متخصص برای بیمارانشان انجام داده اند را ارزیابی بکنید. اقدامات پرستاری را در بیمارستان های نگاه کنید. گزارش های رادیولوژی را نگاه ی بیاندازید. به تصاویر رادیوگرافی، سی تی، ام آر ای و سونوگرافی های انجام شده و گزارش های آنها نگاه کنید.
برخورد با بیماران را ارزیابی کنید.
عدم مسئولیت پذیری حرفه ای شاغلین حرف پزشکی در کشور که نیازی به توصیف ندارد.
من نمیخواهم خلط مطلب کنم ولی اوضاعمان در حوزه پزشکی رو به زوال است.