جمعه، 14 دی 1403

چرا ویزیت پزشکان باید معادل هزینه اصلاح سر مردان باشد؟!

چرا ویزیت پزشکان باید معادل هزینه اصلاح سر مردان باشد؟!
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی سراوان با اشاره به این که در شرایط فعلی هزینه های عمومی همه اقشار جامعه در حال افزایش است، گفت:  چرا باید ویزیت پزشکان و همکاران متخصص معادل هزینه اصلاح سر مردان بر اساس مصوبه صنفی آرایشگران مردانه باشد؟؟؟

دکتر احمد سپاهیان در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با بیان این که ارائه خدمات پزشکی و درمانی در تمامی کشورها دارای هزینه هایی بسیار بالایی است، اظهار کرد:  برای مثال طی یک جستجوی ساده متوجه می‌شویدکه ویزیت یک پزشک در ایالات متحده آمریکا برای فردی که بیمه ندارد، چیزی در حدود 150 الی 450 دلار بوده که معادل ریالی آن حتی با دلار 300هزار ریالی می شود 45 میلیون ریال یا همان 4 میلیون و 500 هزار تومان!!! این در حالی است که ویزیت یک متخصص در ایران 104 هزار تومان یعنی  حدود 2 دلاراست !!! است.     

وی افزود: از سوی دیگر اگر فردی با بیمه در ایالات متحده قصد ویزیت پزشک را داشته باشد این عدد به 15 الی 25 دلار کاهش می یابد. در واقع در ایالات متحده بیمه ها در حدود 80 الی 95 درصد از هزینه ویزیت پزشک را پرداخت می کنندکه این اختلاف در عمل‌کرد بسیار جای تفکر دارد.

رئیس هیات مدیره نظام پزشکی سراوان ادامه داد: در ایران سازمان بیمه سلامت از ویزیت در بخش خصوصی صرفاً 203 هزار ریال را تقبل می نماید و مابقی هزینه را باید فرد بیمه شده پرداخت نماید. ( دقیقاً برعکس سیستم های بیمه‌گزار آمریکایی)!!! و از سویی رسانه ها و سیستم های تبلیغاتی در جهت بازی با افکار عمومی داخلی به نحوی کادر پزشک را نمایش داده اند که گویی پزشک در حال دریافت این هزینه ها بوده و باید از حق خود بگذرد در حالی که وظیفه شبکه بیمه‌ای این است که هزینه های بیماران را پرداخت کند.

سپاهیان با اشاره به این که ارائه خدمت بیمه سلامت در قالب یک سیستم دولتی، تبعاتی به همراه داشته است ؛ اذعان کرد: برای مثال افزایش هزینه های دولتی که منجر به خلق پول بدون پشتوانه و افزایش تورم می شود. لذا دولت تمایلی ندارد که این پوشش را به نحوه احسنت انجام دهد. گناه را با ابزارهای رسانه ای خود بر گردن پزشکان انداخته و پزشکان را پول پرست نمایش می‌دهد.

وی تاکید کرد:در شرایط فعلی که هزینه های عمومی همه اقشار جامعه در حال افزایش است؛ چرا باید ویزیت پزشکان و همکاران متخصص معادل هزینه اصلاح سر مردان بر اساس مصوبه صنفی آرایشگران مردانه باشد؟؟؟

وی در پاسخ به این سوال که چرا در تعیین تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی نظر کارشناسی جامعه پزشکی لحاظ نشده و شورای عالی بیمه تعیین کننده میزان تعرفه است؛ بیان کرد: بسیار روشن است که سازمان‌های بیمه‌گر خواهان کاهش هزینه پرداختی خود بوده و با دریافت هزینه‌هایی که معادل هزینه‌های مصرفی نیست؛ سود می‌کنند. لذا چرا باید یک سیستم بیمه‌گراز سود خود که بیشتر آن را می‌تواند در تامین هزینه ویزیت بیماران افزایش دهد، بگذرد؟؟؟

 

** تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی بر اساس اصول منطقی باید توسط سازمان نظام پزشکی تعیین شود

رئیس هیات مدیره نظام پزشکی سراوان با تاکید بر این که مانند همه شرکت های بیمه‌ای دنیا باید تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی بر اساس اصول منطقی توسط خودِ صنف پزشکان یعنی سازمان نظام پزشکی تعیین شود؛خاطرنشان کرد: باید از سوی دیگر سیستم های بیمه‌گر هزینه‌های خود را کاهش دهند، برای مثال در ایران اگر فردی هر ماه هم آزمایش دهد، بیمه هزینه آن را تقبل می‌کند  یا بیماران می‌توانند به راحتی بدون هیچ نظام ارجاعی به فوق تخصص ها مراجعه نمایند. در حالی که بیمه‌ها باید بر این مهم که بیمار طبق نظام ارجاع به سطوح پیشرفته پزشکی و درمانی دستیابی داشته باشد؛ نظارت کرده و با  این روش هزینه‌های خود را کاهش دهند.در مجموع تا زمانی که سازمان بیمه جزئی از دولت باشد این پدیده دور از ذهن است. 

 

وی اضافه کرد: طبق دستورالعمل نرخ‏ گذاري كالاها و خدمات صنفي مصوب ۲۷/۶/۱۳۹۱ كميسيون هيأت‏ عالي نظارت ، بسیاری از صنوف باید در تعیین هزینه‌های خدماتِ خود صاحب نظر باشند. ظاهراً پیش از دهه 1390 نظام پزشکی از متولیان تعیین تعرفه بود. نکته جالب دیگر این است که هزینه های پزشکی در مدتی طولانی تغییر چندانی نداشت ولی با افزایش تورم های اقتصادی این عدد نیز دستخوش تغییر شده است.

سپاهیان با بیان این که ارائه خدمات در فیلد‌های داخلی و جراحی باید متفاوت باشد؛گفت: پر واضح است که با قبول مسئولیت جان یک بیمار و دریافتی نامتناسب درآمدی؛ انگیزه ای برای ارائه خدمت باقی نمی‌ماند. در حال حاضر بسیاری از دانش آموختگان در خود انگیزه ای برای ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی نمی‌بینند. شما اگر یک آرایش‌گرو یا مرکز ارئه خدمات زیبایی یا حتی خرید و فروش خودرو داشته باشید، درآمد بیشتری از فعالیت در فیلد پزشکی دارید، این درحالی است که استرس شکایت و پرداخت دیه هم ندارید.

وی با اشاره به این که تحصیل در رشته های پزشکی زمان بر بوده و دارای کشیک‌های شبانه ، بی‌خوابی و حتی ارائه خدمت تحصیلی رایگان (حقوق نامناسب رزیدنتی با هزینه های فرد) است؛ تصریح کرد: برای مثال یک متخصص داخلی در تهران تقریباً جایی برای کار ندارد و یا اگر بخواهد کار کند باید به جای سهام‌داران قدیمی بیمارستان های خصوصی با حق دریافتی‌های بسیار پایین فعالیت کند. آیا انگیزه‌ای برای کار می ماند؟

**بسیاری از دانش آموختگان پزشکی مهاجرت کرده یا به مشاغلی غیر از طبابت روی می‌آورند

رئیس هیات مدیره نظام پزشکی سراوان در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش قیمت ها به‌ویژه در بخش ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی و این که بسیاری از مراکز درمانی و مطب ها برای ارائه خدمات خود نیازمند این تجهیزات هستند که متاثر از نوسانات ارزی است، اگر روند تعرفه گذاری خدمات پزشکی برای سال آینده به همین شکل ادامه پیدا کند چه آینده ای را برای نظام سلامت و ارائه دهندگان خدمات متصور هستید؛ اظهارکرد: در حال حاضر کرایه یک ملک ساده جهت راه اندازی مطب خصوصی به ویژه در شهر تهران و شهرستان های بزرگ آن‌چنان هزینه براست که بسیاری از همکاران ترجیح می‌دهند که اصلا وارد بخش خصوصی و مطب شخصی نشوند و صرفاً در مراکز درمانگاهی و بیمارستانی با درآمدهای ناچیز صرفا برای گذران زندگی فعالیت داشته باشند  در شهر تهران دیگر مطب ها به صورت اتاقی کرایه داده می‌شوند.

وی ادامه داد:از سوی دیگر تجهیزاتی مانند ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی کننده، دستگاه فور، اتوکلاو، ست های یکبار مصرف چنان هزینه های گزافی پیدا کرده‌اند که بعضاً پزشکان جوان را از ورود به حیطه خصوصی باز می‌دارد.این موضوع برای پزشکان فیلد داخلی بیشتر نمود می‌کند زیرا درآمد ناچیز مطب با هزینه‌های آن قابل مقایسه نیست.

سپاهیان اضافه کرد: از سوی دیگر هزینه‌هایی مانند حقوق منشی و بیمه پرسنل نیز سالانه بر این موارد افزوده می‌شود و در  نتیجه بسیاری از همکاران تازه فارغ التحصیل شده قید ورود به بخش مطب خصوصی را زده و  تصمیم به ارائه خدمت در بخش های درمانگاهی یا بیمارستانی ،تغییر شغل یا مهاجرت می‌گیرند.

سپاهیان در پایان یاد‌آورشد: مبنای تعرفه‌گذاری باید بر عهده سازمان نظام پزشکی باشد و سازمان های بیمه‌گرنیز به بخش خصوصی واگذار شده و در حیطه تعهدات خود پررنگ‌تر باشند.بیمه ها خدمات مردمی را بیشتر کرده و حق تعهد خود به پزشکان را  به‌روز پرداخت کنند نه 6 ماه بعد در شرایط اقتصادی که هر روز قیمت ها تغییر می‌کنند.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.