شنبه، 1 اردیبهشت 1403

سهم سلامت از بودجه ملی ناکافی است/ضرورت انطباق تعرفه ها با نیازهای واقعی کار در جامعه

سهم سلامت از بودجه ملی ناکافی است/ضرورت انطباق تعرفه ها با نیازهای واقعی کار در جامعه
رئیس نظام پزشکی شهرستان چالوس با اظهار تاسف از این که سهم سلامت از بودجه ملی بسیار ناچیز و کم است ؛گفت: نباید ضرورت انطباق تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی با نیازهای واقعی کار در جامعه نادیده گرفته شود.

دکتر عباس آقازاده مسرور در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با اشاره به این که در خصوص تعرفه خدمات تشخیصی و درمانیِ نظام سلامت مباحث زیادی مطرح است؛ بیان کرد: افرادی در صدا و سیما و تریبون های دیگر ضمن حمله به پزشکان و برخوردهای ناجوانمردانه سعی بر این دارند، ضرورت انطباق تعرفه ها با نیازهای واقعی کار در جامعه را  انکار کنند و از سوی دیگر نیز همکارانی داریم که به دنبال این هستند تا بدانند نرخ ویزیت پزشکان در سایر کشورها چند دلار است یا تعرفه های پزشکی برای خدمات جراحی چقدر است و با آمارها و جداول خود را سرگرم می کنند.

وی با اشاره به این که هر سال در آبان و آذرماه اطلاعات کارشناسی در خصوص تعرفه ها جمع آوری و شورای عالی بیمه نیز جلساتی تشکیل می دهد؛ افزود:طبق قانون باید تا پایان سال  میزان تعرفه های خدمات پزشکی به نتیجه رسیده و از اول سال جدید تعرفه ها اعمال شود که ضرورت بازبینی سالانه تعرفه ها بارها مورد تاکید قرار گرفته است.

رئیس نظام پزشکی شهرستان چالوس مشکل تعرفه های پزشکی را ناچیز بودن منابع مالی سلامت دانست و ادامه داد:در بودجه سالانه منابع مالی برای نظام سلامت اندک و ناچیز در نظرگرفته می شود که کفاف هزینه ها را نمی دهد و همین منابع مالی نیز جز اولویت های درجه چندم است در حالی که باید اولویت حداقل دوم و سوم در بودجه بندی باشد.

آقازاده با اشاره به این که در کشور ما اتلاف منابع مالی زیاد است ، تصریح کرد: یعنی برای پروژه های ناپخته که الگوبرداری و اجرا می شود هزینه های زیادی صرف می شود و  همه این ناکارآمدی ها سبب اتلاف منابع مالی اندک موجود شده که در جای خود هزینه نمی شود.

وی اضافه کرد:  تازمانی که این نگاه جریان دارد، سهم سلامت از بودجه ملی ناکافی و کم است و این مهم ارتباط مستقیم با پشتوانه مالی و اعتبار صندوق بیمه ها دارد که بسیار پایین آمده و پاسخگوی هزینه ها نخواهند بود. اگر خواستار تعرفه های واقعی و عدم پرداخت هزینه از جیب مردم هستیم باید بیمه ها پای کار آمده که با این وضعیت امکانپذیر نیست و با حداقل افزایشِ تعرفه ها فقط تحمیل بار هزینه خدمات سلامت بر دوش مردم و ازجیب آنان خواهد بود.

رئیس نظام پزشکی شهرستان چالوس با اشاره به این که وقتی تعرفه های ناکافی با این بهانه که مردم توان پرداخت ندارند مورد تصویب قرار می گیرد؛ اذعان کرد: تعیین تعرفه ها بدون در نظر گرفتن بهای تمام شده خدمات پاسخگوی هزینه ها نبوده و  مغایر با کار کارشناسی است و عملا این پروسه غلط و سیکل معیوب منجر به این خواهد شد که نه تنها دردی از ارائه دهندگان خدمات دوا نشود بلکه پرداخت از جیب مردم هم خواهیم داشت.

به گفته آقازاده در چنین شرایطی بیمه ها نیز از عمل به وظایف خود و قبول هزینه های دارویی و بیمارستانی شانه خالی می کنند واوضاع نامساعدی در بهداشت و درمان مردم رقم می خورد؛ بنابراین حل مشکل تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی به طور مجزا و با فشار آوردن و هر استدلالی بر مبنای قیمت تمام شده، انجام نمی شود بلکه منوط به حل مشکل توسعه پایدار در کشور است که عملا مقدور نیست.

وی با بیان این که انسان سالم محور توسعه پایدار است؛ خاطرنشان کرد:انسان سالم سلامتی اش در گرو کار و برنامه ریزی و منابع مالی معتبر و کافی است بنابر این نمی شود در سایر عرصه های اقتصادی بحران عمیق داشته و خواهان تعرفه واقعی در  عرصه سلامت باشیم .

وی اضافه کرد: همان طور که زندگی برای اکثریت مردم سخت شده و فاصله با خط فقر زیاد شده است،  خود به خود عدم تصویب و استقرار تعرفه های واقعی و پایدار برای خدمات پزشکی بوجود می آید که این امر جزئی از سناریوی عمومی است و امیدواریم باتبدیل شرایط به وضعیت متعادل و پایدار از نظر توسعه؛ توجهی به این مسئله شود که سهم سلامت در بودجه سالیانه به جایگاهی برسد که تامین هزینه ها از طریق بیمه ها و در رابطه با دستمزد و زحمات کادر درمانی و بهداشتی امکان پذیر باشد.

انتهای پیام

 

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.