عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به این که کلیت طرح دارویار مورد قبول کارشناسان صنعت دارویی کشور است؛ گفت: عدم تامین منابع پایدار برای این طرح موجب انباشت مطالبات داروخانه ها از سازمان های بیمه گر شده است.
دکتر یدالله سهرابی در گفت وگو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با بیان این که با افزایش قیمت دارو مطالبات داروخانه ها به عنوان ویترین نظام سلامت از سازمان های بیمه گر نیز افزایش قابل توجهی داشت؛ بیان کرد: طرح دارویار بدون کار کارشناسی خبرگان حوزه دارویی کشور و بسیار شتابزده اجرا شد و همه صاحبان فرآیند در تدوین و اجرای این طرح ملی دیده نشدند.
وی افزود: با تغییر ارز ترجیحی به ارز نیمایی شرکت های تولید و توزیع دارو با عدم گردش نقدینگی مواجه شدند و هنوز وام 15 هزار میلیاردتومانی برای کمک به حوزه دارویی کشور(شرکت های تولیدی و تامین کننده و پخش دارو) اختصاص داده نشده است.
عضو داروساز شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر این که ادامه این طرح نیاز به منابع مالی پایدار و مستمر دارد؛ تصریح کرد: افزایش مطالبات داروخانه ها از سازمان های بیمه گر سبب ایجاد سیکل معیوب در چرخه تولید و تامین دارو شده است و ادامه این روند موجب ورشکستگی صنایع دارویی و داروخانه ها خواهد شد؛ که نتیجه این امر واردات دارو و فشار مضاعف بر تولید کنندگان داخلی است.
سهرابی با بیان این که یک طرح خوب مانند دارویار باید به خوبی هم اجرا شود؛ خاطرنشان کرد: عدم تغییر پرداخت از جیب مردم نیازمند کار کارشناسی و منابع پایدار است و در حال حاضر صنایع دارویی و داروسازان یارانه داروها را به جای دولت از جیب خود پرداخت می کنند.
انتهای پیام