چهارشنبه، 3 بهمن 1403

عدم پیش بینی اعتبارات مالی لازم در طرح دارویار ؛ داروخانه ها را با مشکلات عدیده مواجه ساخته است

عدم پیش بینی اعتبارات مالی لازم در طرح دارویار ؛ داروخانه ها را با مشکلات عدیده مواجه ساخته است
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به این که یکی از اهداف طرح دارویار عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران است؛ گفت: عملا یارانه دارو توسط داروخانه های بخش خصوصی تامین می شود که این وضعیت دوام زیادی نخواهد داشت و اگر قرار است پرداخت از جیب بیماران افزایشی نداشته باشد باید سازمان های بیمه گر به موقع مطالبات داروخانه ها را پرداخت نمایند.

دکتر سید علی فاطمی در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با اشاره به این که طرح دارویار دو هدف اصلی را دنبال می کرد، گفت: عدم تغییر پرداخت از جیب بیمار و همچنین کاهش کمبود دارو در بازار از جمله اهداف طرح دارویار بود که هدف دوم محقق نشد و هنوز برخی کمبودها در بازار دارو وجود دارد.

وی با بیان این که باید پیش بینی های لازم در زمینه قیمت گذاری داروها در این طرح انجام می شد؛ افزود: یارانه دارو باید توسط دولت پرداخت شود که اکنون به منظور کاهش پرداخت از جیب بیمار آن را به سازمان های بیمه گر می دهد و شرکت های تامین کننده دارو باید با ارز نیمایی اقلام دارویی را تهیه کنند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به این که عدم افزایش پرداخت از جیب بیمار در این طرح ناپایدار خواهد بود؛ ادامه داد: حذف ارز ترجیحی باعث شد قیمت ارز 6 الی 7 برابر افزایش یافته و شرکت های تامین کننده نقدینگی لازم را برای تهیه دارو نداشته باشند و سایر هزینه ها مانند ارزش افزوده و مواردی از این قبیل موجب شد قدرت خرید شرکت های تامین و توزیع کاهش یافته و شاهد برخی کمبودهای دارویی در بازار باشیم.

وی اذعان کرد: عملا یارانه دارو توسط داروخانه های  بخش خصوصی تامین می شود که این وضعیت دوام زیادی نخواهد داشت و اگر قرار است پرداخت از جیب بیماران افزایشی نداشته باشد باید سازمان های بیمه گر به موقع مطالبات داروخانه ها را پرداخت نمایند.

به گفته وی داروخانه ها نقدا دارو را از شرکت های توزیع خریداری نموده و با قیمت بیمه ای به دست بیمار می دهند اما سازمان های بیمه گر به ویژه تامین اجتماعی در باز پرداخت مطالبات تاخیر دارند و این امر داروخانه ها را با مشکل های متعددی مواجه نموده است.

فاطمی در خصوص چرایی کمبود آنتی بیوتیک در بازار دارویی گفت: سهم جزء ماده اولیه در آنتی بیوتیک ها نسبت به سایر اقلام دارویی گرانتر بوده و با تغییر ارز دولتی به ارز نیمایی، اختلاف عددی زیادی در خرید مواد اولیه‌شان اتفاق می‌افتد و لذا تولید آنتی بیوتیک کم شده است و علیرغم این که با قیمت جدید از مهرماه آنتی بیوتیک ها عرضه می شود و واردات از هند هم داشته ایم اما هنوز کمبودهایی وجود دارد.

وی به نبود تصمیمات کارشناسی در تدوین و اجرای طرح دارویار اشاره نمود و خاطرنشان کرد:  پیش بینی های لازم در زمینه تامین اعتبارات مالی این طرح ا نجام نشده و در تصمیم گیری ها از نظر کارشناسی تشکل های صنفی حوزه دارو استفاده نشده است ؛ اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند و بازپرداخت مطالبات داروخانه ها از سوی سازمان های بیمه گر بویژه تامین اجتماعی به موقع انجام نشود؛ علاوه بر این که داروخانه ها ناچار خواهند بود دارو را با قیمت آزاد عرضه کنند ، هدف کاهش پرداخت از جیب بیماران در این طرح محقق نخواهد شد.

انتهای پیام

 

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.