یکشنبه، 2 دی 1403

نیازمند گلوگاه نظارتی برای صنعت توریسم سلامت هستیم

نیازمند گلوگاه نظارتی برای صنعت توریسم سلامت هستیم
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با  اشاره به این که پزشکی ایران نه تنها در منطقه بلکه در دنیا زبانزد است؛ گفت: در بحث توریسم سلامت جزیره ای عمل شده و باید گلوگاه نظارتی برای از بین بردن واسطه ها و انتقال توریسم ها به مراکز درمانی استاندارد ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی دکتر علی سالاریان در مراسم امضای تفاهم نامه فی مابین سازمان نظام پزشکی و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به این که باید از تجربه موفق سایر کشورها در مبحث توریسم سلامت استفاده کنیم، اظهار کرد: توریسم سلامت نیاز به مطالعات تطبیقی و ساماندهی دارد تا عده ای دلال برای کسب سود بیشتر توریسم ها را به سمت مراکزی که از  استانداردهای لازم برخورد نیستند، سوق ندهند.

وی با اشاره به این که برآوردها نشان می دهد در این آشفته بازار یک میلیارد و 200 میلیون دلار گردش توریسم سلامت داریم اما دلال محور پیش می رود؛ افزود: باید گلوگاه نظارتی با استانداردهای بالا ایجاد کنیم که سازمان نظام پزشکی با همکاری معاونت انتظامی خود می تواند این گلوگاه را ایجاد نماید.

وی افزود: با  ایجاد اداره کل سلامت الکترونیک در چند ماه اخیر مشغول مطالعات تطبیقی در زمینه توریسم سلامت هستیم و کشورهایی مانند ترکیه و هند با این که از نظر سطح پزشکی در جایگاهی پایین از ایران قرار دارند اما در زمینه توریسم سلامت موفق تر عمل کردند.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده گفت: این مهم فرصت مناسبی را ایجاد می کند تا با همکاری طرفین در ماههای آتی بتوانیم مبحث توریسم سلامت را ساماندهی کرده و خدمات بیشتری برای ترویج پیشرفت های کشور در حوزه سلامت و ارز آوری  اقتصادی از  این راه ارائه دهیم.

وی به صدور مجوز کار در مراکز درمانی مناطق آزاد برای پزشکان اشاره کرد و افزود: مبحث توریسم سلامت نیازمند ساماندهی  اساسی است و بسیاری از تعرفه های آن مشخص نیست لذا با در نظرگرفتن تسهیلات برای همکاران و استقرار در این مناطق می توانیم  علاوه بر خدمت رسانی به بومیان مناطق آزاد با حذف دلال ها و واسط های غیر قانونی در جذب توریسم سلامت با برنامه ریزی و مطالعات تطبقی اقدامات خوبی انجام دهیم که سازمان نظام پزشکی مجوز فعالیت در مراکز درمانی این مناطق را برای پزشکان صادر می کند.

*** تاسیس شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی در مناطق آزاد

دکتر رضا مسائلی مدیر عامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به این که باید حوزه بهداشت و درمان را در مناطق آزاد تقویت کنیم؛ اظهار کرد: می توانیم از طریق موسسه کاریابی تخصص مورد نیاز مناطق آزاد را به جامعه پزشکی اطلاع رسانی کنیم تا پزشکانی که تمایل به همکاری دارند ، شناسایی و اقدامات مورد نیاز انجام شود.

وی افزود: باید روی تجهیز بیمارستان جزیره کیش و سایر مناطق آزاد بطور تخصصی و حرفه ای کار کرده و صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی نیز می توانند در این مناطق سرمایه گذاری نمایند.

ور همچنین به تاسیس شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی در این مناطق اشاره کرد و ادامه داد: باید از ظرفیت های کارشناسی موجود برای سرمایه گذاری محصولات سلامت محور در این مناطق استفاده کنیم.

** ضرورت تقویت مراکز درمانی در مناطق آزاد

دکتر اکبر رنجبرزاده معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی نیز  امضای تفاهم نامه همکاری با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی را گامی مثبت در مسیر استقرار پزشکان در مناطق آزاد عنوان کرد و گفت: باید در راستای تقویت و تثبیت مراکز درمانی و ارتقای اقتصادی سلامت اقداماتی انجام دهیم.

وی افزود: مناطق آزاد پتانسیل خوبی برای جذب توریسم سلامت از کشور های منطقه و جهان دارند که این امر می تواند به ارز آوری خوبی برای کشور داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: هر دو مجموعه باید در راستای تقویت اقدامات اجتماعی موثر بوده و از پتانسیل جامعه پزشکی ایران برای منافع ملی کشور بهره برداری نموده و تسهیلات لازم را در اختیار پزشکان قرار دهند تا انگیزه لازم برای خدمت بیشتر را داشته باشند.

دکترابوالفضل افشار فرد مشاور عالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به این که پزشکی ایران در منطقه جایگاه بالایی دارد؛ یاد آور شد: تمام کشورهای منطقه از قدرت پزشکی ایران تعریف می کنند و تقویت توریسم سلامت در کشور می تواند گام مهمی در راستای ارتقای علمی و درمانی ایران باشد.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.