چهارشنبه، 26 دی 1403

تعرفه دستوری جوابگوی تورم و هزینه ها نیست

تعرفه دستوری جوابگوی تورم و هزینه ها نیست
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ با اشاره به این که درسال 1401 با پارادوکس روبه رو هستیم؛ گفت: حکومت تعرفه دستوری را بدون توافق با نظام پزشکی تعیین و ابلاغ نموده که جوابگوی تورم و هزینه ها نیست.

دکتر سید موید علویان در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با اشاره به این که متولیان امر درک عمیقی نسبت به مسائل حوزه سلامت از جمله تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی ندارند؛ اظهار کرد: تعرفه های دستوری پاسخگوی هزینه ها و تورم موجود نبوده و عملا عقب گرد به قبل داریم و این درحالی است که بیمه ها نیز به تعهدات خود در قبال بخش خصوصی به درستی عمل نمی کنند.

وی با اشاره به این که حکومت در قبال تامین سلامت مردم جامعه دو ابزار دارد؛ افزود: اولین ابزار دولت در این زمینه بیمه ها هستند که باید مکانیزم فعال و پویایی داشته باشند تا علاوه بر تکثیر منابع خود ،بر اساس گاید لاین ها از خدمات مهم و ضروری برای مردم حمایت کنند .

رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ با اشاره به این که بیمه ها همواره عنوان می کنند که 70 درصد هزینه های سرپایی و 90 درصد هزینه های بستری را در بخش دولتی پرداخت می کنند ، ادامه داد: در عمل این اتفاق دیده نمی شود در حالی که اگر قائل به بخش خصوصی در نظام سلامت هستیم باید بیمه ها سهم خود از هزینه ها را برای بیمه شدگان پرداخت کنند.

علویان ابزار دوم حاکمیت برای حمایت از مردم در نظام سلامت را جبران مابه التفاوت هزینه تمام شده و هزینه تاب آوری بیماران توسط دولت دانست و گفت: مطابق قانون، هر خدمتی در جامعه که دولت و حاکمیت بر اساس دستور و ضرورت،  صنف مورد نظر را مجبور کند تا از میزان تعرفه واقعی و هزینه تمام شده خود دریافت پایین تری داشته باشد؛ دولت خود را موظف به جبران می داند مانند لبنیات که با افزایش قیمت اقلام لبنی توان خرید مردم کاهش می یابد و دولت برای جبران آن به فعالان حوزه لبنیات از طرق مختلف کمک می کند تا به مردم فشار وارد نشود .

وی با اشاره به این که سازمان نظام پزشکی با کار کارشناسی هزینه تمام شده خدمات پزشکی را استخراج نمود ؛ خاطرنشان کرد : در مورد تعرفه ها با بخش های حاکمیتی که مسئولیت تعرفه گذاری را بر عهده دارند گفت و گو مذاکره نمودیم  اما سرانجام تعرفه ها به صورت دستوری تعیین و ابلاغ شد .

به گفته رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ با توجه به شرایط موجود مطب ها و مراکز درمانی دو راه حل پیش رو دارند که یکی تعطیلی است و دیگری که به هیچ وجه رضایت به آن نمی دهیم ؛" افت کیفیت خدمات " است و یا خدمات القایی و ایجاد درآمد از خدمات غیرموثر در جامعه است تا کسب درآمد شود .

وی تصریح کرد : باید متولیان امر درک بیشتری نسبت به مسائل حوزه سلامت از جمله تعرفه ها داشته با شند و اگر قرار باشد فروشنده  خدمت بر اساس کار کارشناسی نقشی در تعیین تعرفه خدمات خود نداشته باشد و حاکمیت و بیمه ها که خریدار خدمت هستند در این زمینه تصمیم گیری کنند باید عملا به مردم اعلام کنیم که جامعه پزشکی در تعیین و کنترل تعرفه ها نقشی ندارد.

علویان با اشاره به این که موضوع تعرفه ها و نحوه تعیین آن ابتدای هر سال بین بخش های حاکمیتی و جامعه پزشکی  مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد؛ یاد آور شد: همه ما وظیفه داریم از سلامت مردم صیانت کنیم و اگر بیماران نیاز به خدماتی داشته باشند با کیفیت بالا به آن ها  ارائه کنیم.

انتهای پیام

 

 

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.