یکشنبه، 2 دی 1403

رعایت تعهدحرفه‌ای در ذات خود، قداست و شرافت جامعه‌ پزشکی را به همراه دارد

رعایت تعهدحرفه‌ای در ذات خود، قداست و شرافت جامعه‌ پزشکی را به همراه دارد

دکتر رئیس زاده،تاکید کرد: جامعه‌ پزشکی هیچ مصلحتی را بر حفظ سلامت بیمار و رعایت مصالح آن مقدم نداند و منافع خود را فدای منافع سلامت فرد و جامعه کند که مجموع این مفاهیم در تعهدحرفه ای می گنجد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی، در پنجمین سمینار تعهدحرفه ای در خدمات سلامت که از چهارشنبه 4 اسفند 1400 به مدت 2 روز و به صورت مجازی در دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، ضمن قدردانی از دست اندرکاران بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری و دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزاری اینگونه سمینارها را بسیار ارزشمند خواند و گفت: امیدوارم  مباحث مطرح شده در این سمینار مورد استفاده‌ی تمامی مخاطبان قرار گیرد.

وی افزود: یکی از چالش‌های بسیار جدی که امروزه در جامعه‌ی پزشکی با آن مواجه هستیم پَس رعایت شان و قداست جامعه‌ی پزشکی است که وجوه مختلفی دارد. از سویی حجمه‌هایی که به جامعه‌ی پزشکی در رسانه‌های مختلف و از نگاه بعضی مسئولین در بعضی تریبون‌ها می شود و از سویی دیگر در خود جامعه‌ی پزشکی بهانه‌هایی به دست مخالفان می دهد که به جامعه‌ی پزشکی بتازند.
دکتر رئیس زاده ادامه داد: یکی از مولفه‌های بسیار مهمی که پرداختن به آن می‌تواند این چالش را به شکل اساسی حل کند بحث تعهدحرفه‌ای است. به همین دلیل این سمینار و سمینارهایی در این زمینه  که در سال‌های اخیر برگزار شده از اهمیت مضاعفی برخوردار است. چون نتایج این بحث‌ها و به کار بردن جمع‌بندی‌ها می تواند تا حدود زیادی این چالش را حل کند.
رئیس نظام پزشکی با بیان اینکه، رعایت تعهدحرفه‌ای در ذات خود، قداست و شرافت جامعه‌ی پزشکی را به دنبال دارد، تصریح کرد: وقتی جامعه‌ای به اطباع و همه‌ی اعضای شاغل در سیستم سلامت اعتباری می دهد و شانی برای آنها قائل است که به فرموده حکیم نظامی گنجوی  در ناف دو علم بوی طیب است   وان هر دو فقیه یا طبیب است    می‌باش طبیب عیسوی هش   اما نه طبیب آدمی کش  نشان از این دارد که  از دوران‌های قبل و حتی قبل‌تر از دوران حکیم نظامی گنجوی طبابت و شغل پزشکی دارای جایگاه مشخصی بوده است.
وی افزود: وقتی جامعه‌ این ارزش و اعتبار و اعتماد را به جامعه‌ی پزشکی می دهد و این قداست را برای این حرفه قائل می شود درمقابل انتظاراتی هم از این جامعه دارد. اینکه جامعه‌ی پزشکی بنا به تعهدحرفه‌ای و سوگند پزشکی فارغ از همه‌ی مولفه‌های دیگر، سلامت جامعه و بیمار را بر هر چیزی مقدم بدارند.
دکتر رئیس زاده خاطرنشان کرد: وقتی به پزشک این اجازه داده می شود که محرم اسرار بیمار باشد و به هر ناحیه‌ای از بدن بیمار در صورت لزوم دسترسی داشته باشد و مداخلاتی را که بر اساس علم خود سالم و صالح می‌داند بر روی بدن مریض اعمال کند پس تکلیفی هم بدوش دارد و آن تکلیف در رعایت تعهدحرفه‌ای خلاصه می‌شود.
وی افزود: یعنی جامعه‌ی پزشکی هیچ مصلحتی را بر حفظ سلامت بیمار و رعایت مصالح آن مقدم نداند و منافع خود را فدای منافع سلامت فرد و جامعه کند که مجموع این مفاهیم در تعهدحرفه ای می گنجد.
رئیس سازمان نظام پزشکی بر گنجاندن مباحث و مفاهیم تعهدحرفه ای در طول دوران آموزش در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: تعهدحرفه ای باید در برنامه‌های درسی گنجانده شود و به شکل یک برنامه مدون و روش لانه‌گزینی در همه‌ی ابعاد آموزشی در بحث‌های تئوری و عملی باید گنجانده شود.
وی در ادامه اظهار کرد: امروزه بحث مهمی که در دنیا در حوزه‌ی آموزش به خصوص آموزش پزشکی مطرح است بحث برنامه های پنهان است. ما یک برنامه مصوب درسی داریم که تدریس می شود که حجم زیادی از شخصیت دانشجوی در hidden Curriculum  ساخته می شود یعنی تمامی حرکات، رفتارها و تعاملات یک استاد را که همان برنامه های پنهان است دانشجو می‌آموزد که متاسفانه خیلی اوقات ما نسبت به این مسئله بی‌توجه هستیم.
دکتر رئیس زاده با بیان اینکه، یک دانشجو  یا یک جراح شخصیت پزشکی خود را  در کتاب شوارتز نمی خواند، تاکید کرد: شخصیت رزیدنت جراحی به عنوان یک جراح آینده را، نوع رفتار و تعاملات من استاد می‌سازد، نوع حساسیتی که به یک مریض اورژانس دارم ، نوع تعاملی که سر عمل با بدن بیمار دارم، احترامی که به بافت میگذارم و احترامی که به اطرافیان خود می‌گذارم، همه‌ی این رفتارها جز hidden Curriculum   محسوب می شوند.
وی ادامه داد: پس از فارغ التحصیلی و تا زمانی که عضو جامعه‌ی پزشکی فعالیت است باید آموزش ها تقویت و به روزرسانی شوند و این وظیفه‌ی اصلی به عهده‌ی انجمن‌های علمی و معاونت آموزشی سازمان نظام پزشکی است. باید تضمین کند که عضو ما تعهدحرفه‌ای به حرفه خود دارد.
سازمان نظام پزشکی افزود: باید ضمانت‌هایی را تدوین کنیم که اعضای ما به تعهد خود پایبندند و این پایبندی به تعهدحرفه‌ای، هیچ ارتباطی با بحث‌های معیشتی نباید داشته باشد. بحث های معیشتی و اقتصادی جامعه پزشکی و تعرفه های پزشکی مربوط به دولت‌ها، سازمان‌های بیمه‌گر و قانون‌گذار هستند و طرف اصلی ما در بحث تعهدحرفه‌ای بیمار است که هیچ گناهی در تخصیص تعرفه های پایین پزشکی، مشکلات اقتصادی و دیگر مسائل ندارد و این دو مقوله باید از یکدیگر جدا شوند.
وی ادامه داد: وقتی به عنوان یک عضو جامعه‌ی پزشکی و پزشک در مقابل بیمار قرار می‌گیریم به هیچ وجه مشکلات صنفی و معیشتی و اقتصادی نباید در رابطه‌ی پزشکی ما با بیمار اثرگذار باشد و این همان تعهدحرفه ای است.
دکتر رئیس زاده افزود: هر چه جامعه پزشکی اعم از انجمن‌ها، وزارتخانه ها،سازمان نظام پزشکی و پیشکسوت‌ها بر اجرای تعهدحرفه ای نظارت کنند به همان میزان جامعه،‌شأن و قداست پزشکی را رعایت خواهد کرد و از این هجمه‌های گاه و بیگاهی که به جامعه‌ی پزشکی وارد می شود و بسیاری از انها ناحق است، جلوگیری خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برگزاری این سمینار از این جنبه بسیار مهم است و سازمان نظام پزشکی در این راستا وظایف بسیار جدی دارد که تلاش خواهیم کرد با کمک دوستان، پیشکسوتان و اساتید به این وظیفه بپردازیم و در این مسیر یاری اساتید بزرگوار که اسطوره‌های زنده و بارز رعایت تعهدحرفه‌ای هستند را می طلبیم.

دکتر امیر صدری امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.