به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، سید محمد پاک مهر برگزاری نشست هماهنگی های نظام پزشکی خراسان بزرگ را اقدام موثر و مفیدی در ایجاد هم افزایی جامعه پزشکی دانست و بیان کرد: خوشحال هستم این نشستِ هماندیشی در این زمان حساس برگزار شده است.
وی در ادامه به ملاقات و برگزاری جلسه با نمایندگان سازمان بهداشت جهانی (WHO) اشاره کرد و گفت: به نمایندگی از مجلس در جلسات مشترکی با این نمایندگان حاضر بودم. در این جلسات در خصوص شرایط پسا کرونا تحلیل و بررسی داشتیم. بخشی از این هجمه هایی که امروز با آن روبرو هستیم پایه و اساس آن در دوران اوج کرونا شکل گرفته است. به هر حال ما کمبودهایی داریم. در حالی که طبق استانداردها انتظار می رفت 40 درصد تختهای ما به بیماران کرونایی اختصاص یابد ما در اغلب موارد با اشغال 100 درصدی تخت ها توسط بیماران کرونایی روبرو بودیم.
وی افزود: بر مبنای آمار و اطلاعات بانک جهانی، طی سالهای اخیر کشور ما از لحاظ برخورداری از تخت بیمارستانی پایینتر از میانگین جهانی قرار داشته و تعداد نفر نیروی کادر پرستار به ازاء هرتخت بیمارستانی در کشور ما کمتر از 1/5 نفر بوده که حداقل استاندارد 2/5 نفر می باشد که 1/8 آن جزء حرفه ای یعنی پرستار و 0/7 آن جزء غیر حرفه ای شامل کمک پرستار و بهیار و هوشبری و اطاق عمل می باشد. به هر روی این کمبودها احساس می شود اما اینکه مسیر درست برای رفع این کمبودها چیست ؟! را باید دست اندرکاران حوزه سلامت و جامعه پزشکی تدبیر کنند.
وی ادامه داد: معتقدم هجمه های اخیر به خصوص بعد از پیک پنجم بر مبنای یک احساس کمبود و نیاز شکل گرفته که شکل گیریش نیز دور از انتظار نبود.
پاک مهر اضافه کرد: اگر چه کرونا هنوز تمام نشده؛ اما ما باید برای دوران پسا کرونا آماده باشیم اینکه احساس نیاز در حوزه آموزشی دراین دوران شکل تازه ای به خود گرفته است بدیهی است اما این ما هستیم که باید به بهترین روش و شیوه این نیاز را هدایت کرده و پاسخ دهیم به نحوی که کیفیت ارائه خدمات سلامت در سطح کشور حفظ شده و شرایط نیز رو به پیشرفت باشد.
وی با اشاره به اینکه مسیر درست رفع کمبودها اضافه شدن 3 تا 5 هزار دانشجوی پزشکی به گردونه آموزشی نبوده و نیست؛ گفت: خوشبختانه نظام پزشکی و جناب آقای رئیس زاده در این رابطه هشمندانه وارد عمل شدند و با هم اندیشی و همفکری و پرهیز از تکروی کار را جلو بردند.و معتقدیم هرگونه افزایش ظرفیت در رشته پزشکی و دستیاری بر اساس کارشناسی و نیاز سنجی بویژه کمبودها در مناطق محروم و کم برخورداردر راستای تامین عدالت درخدمات سلامت به مردم صورت گیرد.
وی افزود: ضعف بزرگی که احساس می شود در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی دهی به عموم مردم است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود؛ باید قبل از اینکه هجمه ای بر علیه نظام سلامت و جامعه پزشکی روی دهد آن را شناسایی کرده و برای رفع علل ایجاد هجمه و همچنین هجمه های غیر معقول برنامه وجود داشته باشد. قبل از بروز مسائل باید تدبیر لازم صورت پذیرد تا اقناع افکار عمومی نیز راحت تر صورت پذیرد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: به هر حال نگاه ها با اطلاع رسانی به مردم تغییر خواهد کرد. خدمات ارائه شده از سوی نظام سلامت و جامعه پزشکی باید بیان شود؛ با کنار مردم بودن دید مردم هم تغییر پیدا می کند. مردن باید بدانند پزشکی که در اوج بحران کرونا به قیمت جانش پای سلامت مردم ایستاد به دنبال پول نیست. ما در انتقال این فداکاریها چه در حوزه پزشکی و چه در سایر خدمات حوزه سلامت نیاز به کار فراوان داریم.
وی در پایان با اشاره به افزایش آمار مهاجرت پزشکان از کشور گفت: کار ما صرفا تربیت نیرو نیست باید شرایط ماندگاری نیروی تربیت شده و دریافت خدمت از سرمایهگذاریِ انسانی که صورت گرفته را نیز مهیا کنیم. حتی همین روزها هم که کمی آتش کرونا فروکش کرده از کشورهای همسایه با پزشکان عمومی ما تماس می گیرند و پیشنهاد کار با شرایط ایدهآل ارائه می کنند.
وی در پایان یاد آور شد: برگزاری این جلسات باید ادامه یابد پیشنهاد می کنم اعضای شورایعالی و اعضای مجمع عمومی نظام پزشکی کشور با کمیسیون بهداشت مجلس جلسات مشترک داشته و چالش ها و معضلات جامعه پزشکی را بیان کنند.
انتهای پیام