در نامه رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران به وزیر بهداشت مطالبات جامعه پزشکان عمومی که توسط شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی سراسر کشور جمع آوری شده مطرح شد
متن نامه دکتر کامیابی به دکتر عین الهی به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر عین الهی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
ضمن آرزوی موفقیت و در راستای برنامهها و منویات جنابعالی به پیوست مطالبات جامعه پزشکان عمومی که توسط شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی سراسر کشور جمع آوری و ارسال شده است، جهت بررسی و دستور مساعد ایفاد میگردد. این انجمن با تاکید به اهمیت تحقق یافتن این مطالبات، انتظار دارد تا موارد عنوان شده طی نشستهای مشترک و کارشناسی مورد عنایت آن مقام محترم واقع گردیده و نتایج ملموس آن موجب اصلاح وضعیت کنونی جامعه پزشکان عمومی شود.
دکتر کامیابی - رئیس انجمن پزشکان عمومی
به پیوست این نامه متن مطالبات جامعه پزشکان عمومی توسط شورای هماهنگی انجمن های پزشکان عمومی کشور ارائه شده است که متن ان به شرح زیر است:
با سلام و احترام،
با استقرار دولت سیزدهم و آغاز به کار هشتمین دوره سازمان نظام پزشکی و در جریان تغییرات ایجاد شده انتظار میرود انشاالله همیت بیشتری در جهت اصلاح و بهبود نظام سلامت و طب عمومی کشور صورت گیرد و در این راستا شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی سراسر کشور پیشنهاداتی را جهت جلب توجه جنابعالی برای انجام هرچه بهتر و سریعتر این امر ارائه میدهند تا ضمن طرح موضوعات و پیگیری امور بتوان گره از پای طب عمومی کشور و فعالین این حوزه گشوده و اصلاحی در نظام سلامت کشور بعمل آورد.
امید است با هماهنگی بعمل آمده این شورا و انجمن پزشکان عمومی ایران مشاور و مددکار جنابعالی در امور مربوط به طب عمومی کشور باشند.
این شورا به نمایندگی از انجمنهای پزشکان عمومی سراسر کشور انتظار دارد:
۱- جایگاه طب و پزشک عمومی در نظام سلامت کشور بعنوان بستر پیشگیری، سطح اول تشخیص و درمان بیماریها و پیگیری اقدامات نگهدارنده و حمایتی عملا مورد توجه واقع شود.
۲- تصحيح نگاه دولت به پزشكان عمومى از يك گروه صرفا ابزاری به پايه و محور سلامت جامعه و از ارکان اساسى سلامت در كشور از طریق سیاستگذاری های لازم از جمله فعالیت موثر و مستمر شورای راهبردی طب عمومی کشور صورت گیرد.
۳- حضور و استفاده موثر از نظرات نمایندگان پزشکان عمومی در تدوین قوانین و آیین نامه ها، برنامه ریزی و اجرای امور مرتبط با این بخش از جامعه پزشکی بعمل آید.
۴- سطح بندی خدمات سلامت و نظام ارجاع در تمامی سطوح در قالب طرحی جامع، زمانبندی شده و فراگیر با نقش آفرینی تمامی نظام سیاستگذاری و اجرایی کشور و حضور تمامی مجریان آن و با رعایت حقوق گیرندگان و ارائهدهندگان خدمت و پرهیز از اجرای دستوری و بدون پشتوانه های اقتصادی و فرهنگی موضوع اجرایی گردد.
۵- در جهت حفظ و ارتقای طب عمومی در کشور، دستورالعمل توانمندسازی علمی و حرفهای طب عمومی اجرا و توسعه یابد.
۶ - دورههای آموزشی کوتاه مدت در راستای قانون توانمندسازی علمی و حرفهای طب عمومی برگزار گردد.
۷- تعرفه گذاری خدماتی که پزشکان عمومی پس از گذراندن دوره های مهارتی، اجازه ارایه آن را پیدا میکنند بصورت شفاف و مشخص صورت گیرد.
۸- دفتری ویژه جهت طب عمومی کشور با هدف پیگیری سیاستهای مصوب، تهیه و تدوین دستورالعملهای اجرایی و تلاش در جهت رفع موانع بر اساس تعاملات درون و برون سازمانی تاسیس شود.
۹- محدودیتهای غیرقانونی و سوگیرانه حوزه فعالیت پزشکان عمومی در راستای نفع و صلاح نظام سلامت و سلامت مردم رفع گردد.
۱۰- به دلیل نقش گسترده پزشکان عمومی در ارایه خدمات به بیماریهای شایعی چون دیابت، هیپرتانسیون، نارسایی مزمن قلبی، افسردگی، استئوپروز، اورژانسهای شایع، اعتیاد، و بطور کلی شایعترین بیماریهای کشور از جمله کرونا، محدودیتهای تشخیصی و تجویزی پزشکان عمومی حذف شود.
۱۱- در راستای حفظ و ارتقای سلامت جامعه و پرهیز از فرصت سوزی در تشخیص و درمان بیماریها، نهادهای مربوطه به وظایف نظارتی خود در مورد جلوگیری از عرضه بدون نسخه داروهای غیرسرپایی در داروخانه ها عمل کنند.
۱۲- اجازه تاسیس درمانگاههای بیماری مزمن مانند دیابت، هیپرتاسیون و... به پزشکان عمومی داده شده و دستورالعملهای محدودسازی که موجب محدودیت غیرمنطقی و بدنبال آن عدم بکارگیری پزشکان عمومی در چنین مراکزی میگردد، لغو گردد.
۱۳- ضمن تثبیت وضعیت و برنامه ریزی صحیح برای ساماندهی مراکز درمان اعتیاد کشور، اصلاح و بهروزآوری شیوه نامه های کاهش آسیب و درمان اعتیاد با استفاده از نظرات کارشناسی درمانگران، شرایط برای ارایه خدمات این گروه از همکاران در مورد سایر مواد و موارد اعتیادآور و کمک در رفع مشکلات نظام سلامت روان کشور فراهم گردد.
۱۴- در راستای جلوگیری از فعالیتهای درمانی افراد فاقد صلاحیت به جد جلوی مداخلات اینگونه افراد و اقدامات غیرعلمی توسط آنها در جهت پاسداشت سلامت جامعه گرفته شود.
۱۵- در سیاستهای کلان لازم است نقش دولت در عرضه خدمات سلامت کوچکتر و با تقویت بخش بیمه همگانی و تکمیلی و ارائه یارانه های غیرمستقیم، ارائه خدمات تشخیصی و درمانی و حمایتی به بخشهای غیردولتی واگذار شود و دولت با پرهیز از گسترش بنگاهداری به نقش سیاستگذاری و نظارتی خود بپردازد.
۱۶- لازم است طرح نسخه نویسی الکترونیک به سرعت به پرونده الکترونیک تبدیل شود و در این راستا پیش از اصرار بر گسترش نامتوازن نسخه نویسی الکترونیک به امر ایجاد زیرساختهای متناسب با آن از جمله نرم افزارهای کارآمد و سخت افزارهای لازم و فرهنگ سازی گسترده اجتماعی پرداخته شود و به عنوان یکی از زیرساختهای لازم برای اجرای نظام ارجاع سازمان مستقل تهیه گایدلاینهای کشور زیر نظر نظام پزشکی و با کمک انجمنهای علمی کشور راهاندازی گردد.
۱۷- انجام مشورتهای لازم قبل از تصميمسازى در مواردى كه طب عمومى را تحت تأثير قرار ميدهد با انجمنهای علمی مربوطه و سازمان نظام پزشکی بصورت نهادینه و سیستماتیک اجباری و به مورد اجرا گذاشته شود.
۱۸- ضمن درخواست حفظ و رعایت حقوق پزشکان عمومی در قانون ارتقاء بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت و دستورالعمل مربوطه، اهتمام به سخت و زیان آور شمردن طبابت در اورژانسها و تمام مراکز تشخیصی و درمانی که به طریقی سلامت ارائه دهندگان خدمت را تحت تاثیر خود قرار میدهند، صورت گیرد.
۱۹- با رعایت حقوق قانونی شاغلان پزشک عمومی در مراکزی که دارای کارفرمای دولتی، شبه دولتی یا عمومی و خصوصی میباشند، قراردادهای تنظیم شده در این مراکز بر طبق قوانین مصرح کشوری و ضامن حقوق پزشکان فعال در این مراکز بوده و از اجحاف به شاغلین این بخشها در عین لحاظ وضعیت اقتصادی مراکز درمانی به ویژه در بخش خصوصی جلوگیری به عمل آید.
۲۰- رفع مشکلات قراردادی، اجرایی و آموزشی پزشکان عمومی در حوزههای طب کار، اورژانس، پوست و زیبایی و ... که موجب محدودیتهای غیرقانونی در حیطه فعالیت این گروه گردیده است.