همایش مراقبتهای حمایتی و تسکینی در سرطان همزمان با گرامیداشت 17 مهرماه روز جهانی طب تسکینی برگزار خواهد شد.
هنگام بروز و ظهور هر بیماری، مهمترین سوالی که مطرح می شود، چگونگی کاهش درد و آلام بیماران است؛ به خصوص درباره بیماران سرطانی که به هنگام ابتلا به بیماری نه تنها خود، بلکه تمام خانواده و اطرافیان وی نیز درگیر شرایط بیمار می شوند.
همین موضوع باعث شد تا در سال 1990 میلادی سازمان بهداشت جهانی، طب تسکینی (palliative care) را مطرح کرد تا بیماران مبتلا به سرطان یا بیماریهای سختی که به درمانهای بهبود دهنده جواب نمیدادند، دیگر به حال خود رها نمیشدند و با طب تسکینی مراقبتهایی برای کنترل درد، ناراحتیهای روانشناختی، روانی، اجتماعی، مذهبی و... بیماران انجام شد و دردها و آلام بیمار و خانوادهاش کاهش یافت؛ زیرا برخی بیماران در مرحلهای قرار میگیرند که نه درمانهای بهبود دهنده روی آنها تاثیر میگذارند و نه بیمار و خانوادهاش تاب و توانایی تحمل درد و رودررویی با بیماری را دارند.
در چنین شرایطی وجود پزشکان و تیم های مراقبان سلامت در کنار بیمار هم به جهت تسکین علائم بیماری و هم مشکلات مالی اهمیت طب تسکینی را بیش از پیش نمایان می کند و با تحت پوشش قرار دادن همه این مشکلات، سعی در بهبود شرایط دارد.
در همین راستا، همایش « مراقبتهای حمایتی و تسکینی در سرطان » به همت مکسا به عنوان اولین و بزرگترین موسسه نیکوکاری خدمات تخصصی طب تسکینی در ایران و سازمان نظام پزشکی ایران در 17 مهرماه، روز جهانی «طب تسکینی»، با حضور دکتر محمد جهانگیری - معاون فنی سازمان نظام پزشکی، مدیرعامل موسسه نیکوکاری و کنترل سرطان ایرانیان(مکسا)، دکتر جان بابایی - معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دکتر مهدی شادنوش - سرپرست مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایر اساتید و صاحب نظران در این حوزه برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است، شنبه 17 مهرماه همزمان با گرامیداشت روز جهانی «طب تسکینی» این رویداد در محل مرکز همایش های سازمان نظام پزشکی ایران برگزار می شود.