یکشنبه، 2 دی 1403

تازه ترین آمار ابتلا به کرونا در جهان

  • 23 خرداد 1400
  • 08:13
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
تازه ترین آمار ابتلا به کرونا در جهان
تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت بار دیگر نسبت به ملی‌گرایی در زمینه واکسن هشدار داده و گفته چنین مساله‌ای می‌تواند باعث گسترش همه‌گیری شود.
 مبتلایان   فوت شدگان  بهبود یافتگان
۱۷۶.۴۰۰.۳۱۶ ۳.۸۱۰.۵۱۴ ۱۶۰.۳۵۹.۹۹۷

 

 

۳۰کشور دارای بیشترین تعداد مبتلایان

ردیف نام کشور  مبتلایان فوت شدگان  بهبود یافتگان 
۱ آمریکا  ۳۴.۳۱۵.۸۷۳ ۶۱۴.۹۵۵ ۲۸.۳۸۱.۶۲۳
۲ هند  ۲۹.۴۲۴.۰۰۶ ۳۷۰.۱۶۸ ۲۸.۰۱۵.۰۴۴
۳ برزیل ۱۷.۳۷۶.۹۹۸ ۴۸۶.۳۵۸ ۱۵.۷۶۱.۱۷۷
۴ فرانسه ۵.۷۳۷.۸۱۰ ۱۱۰.۴۰۷ --
۵ ترکیه ۵.۳۲۵.۴۳۵ ۴۸.۶۶۸ ۵.۱۹۸.۰۵۷
۶ روسیه ۵.۱۹۳.۹۶۴ ۱۲۶.۰۷۳ ۴.۷۹۲.۱۶۹
۷ انگلیس ۴.۵۵۸.۴۹۴ ۱۲۷.۸۹۶ ۴.۲۸۶.۱۶۵
۸ ایتالیا ۴.۲۴۳.۴۸۲ ۱۲۶.۹۷۶ ۳.۹۵۴.۰۹۷
۹ آرژانتین  ۴.۱۱۱.۱۴۷ ۸۵.۰۷۵ ۳.۶۹۵.۲۸۸
۱۰ اسپانیا ۳.۷۳۳.۶۰۰ ۸۰.۵۰۱ ۳.۵۰۹.۷۳۰
۱۱ کلمبیا ۳.۷۲۴.۷۰۵ ۹۵.۱۹۲ ۳.۵۵۷.۱۱۷
۱۲ آلمان ۳.۷۲۲.۲۹۵ ۹۰.۴۵۶ ۳.۵۷۳.۶۰۰
۱۳ ایران ۳.۰۲۰.۵۲۲ ۸۱.۹۱۱ ۲.۶۴۰.۲۸۱
۱۴ لهستان  ۲.۸۷۷.۲۴۳ ۷۴.۵۶۲ ۲.۶۴۸.۲۰۷
۱۵ مکزیک ۲.۴۵۲.۴۶۹ ۲۳۰.۰۹۵ ۱.۹۵۲.۳۸۲
۱۶ اوکراین ۲.۲۲۲.۷۰۱ ۵۱.۶۴۶ ۲.۱۲۵.۶۸۵
۱۷ پرو  ۲.۰۰۱.۰۵۹ ۱۸۸.۴۴۳ --
۱۸ اندونزی ۱.۹۰۱.۴۹۰ ۵۲.۷۳۰ ۱.۷۴۰.۴۳۶
۱۹ آفریقای جنوبی  ۱.۷۳۹.۴۲۵ ۵۷.۷۰۶ ۱.۶۰۲.۴۰۶
۲۰ هلند ۱.۶۷۱.۷۰۳ ۱۷.۷۰۹ ---
۲۱ جمهوری چک ۱.۶۶۵.۰۲۲ ۳۰.۲۲۴ ۱.۶۲۹.۳۷۵
۲۲ شیلی ۱.۴۶۱.۴۱۹ ۳۰.۴۷۲ ۱.۳۸۲.۱۲۴
۲۳ کانادا ۱.۳۹۹.۷۱۶ ۲۵.۸۸۶ ۱.۳۵.۴۱۹
۲۴ فیلیپین ۱.۳۰۰.۳۴۹ ۲۲.۵۰۷ ۱.۲۱۶.۴۹۷
۲۵ عراق ۱.۲۴۶.۸۶۰ ۱۶.۶۶۸ ۱.۱۶۴.۱۰۳
۲۶ سوئد ۱.۰۸۳.۴۵۶ ۱۴.۵۳۷ --
۲۷ رومانی ۱.۰۷۹.۵۳۰ ۳۱.۶۸۱ ۱.۰۴۳.۸۰۳
۲۸ بلژیک ۱.۰۷۴.۹۸۸ ۲۵.۰۷۵ ۹۹۲.۸۱۵
۲۹ پاکستان  ۹۳۹.۹۳۱ ۲۱.۶۳۳ ۸۷۵.۵۸۱
۳۰ پرتغال ۸۵۵.۹۵۱ ۱۷.۰۴۴ ۸۱۴.۳۱۸

 

اخبار خاص کرونا وپیامدهای آن

** ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

**«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

** این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش شان را در نشریه "بیماری‌های عفونی بالینی" منتشر کرده‌اند.این پژوهشگران پس از یازده ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کرده‌اند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون شان پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.

** شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

** شرکت "مادرنا"، که یک شرکت آمریکایی است هم روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه ۹۹ اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای کرونا تا حدود ۹۵ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد کرده است.

** دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز نتایج مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا تولیدی خود را اعلام کرده که براساس آن این واکسن تا ۷۰ درصد باعث جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹می‌شودو در صورت بالا بردن دُوز می‌تواند تا ۹۰ درصد نتیجه‌ بخش باشد.

با کشف واکسن کرونا در تعدادی از کشورها، واکسیناسیون در این کشورها آغاز شده است.

واکسیناسیون کرونا در ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ در میان کادر درمانی در آمریکا شروع شد که بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در جهان به خود اختصاص می‌دهد.

گزارش های خبری نشان می‌دهد در حال حاضر در اکثر کشورهای ثروتمند و پیشرفته طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا آغاز شده است.

پیش‌تر سازمان بهداشت جهانی ضمن هشدار در خصوص احتمال بروز شکاف میان کشورهای فقیر و غنی نسبت به در دسترس بودن واکسن کرونا هشدار داده بود.

** رییس جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان این که مانع تراشی‌های دولت ترامپ درتامین نیازهای ضروری مردم از جمله واکسن در ذهن و خاطر جهانیان خواهد ماند، تاکیدکرد: ساخت واکسن با کمک دانشمندان ایرانی و خرید آن از خارج از کشور در دستور کار است.

روحانی گفت: ستاد ملی برای مهار کرونا تلاش‌های خود را با دو اولویت هدف گذاری کرده است. اولویت نخست، اجرای پروتکل‌ها و مراقبت‌های اجرایی در غربالگری و فاصله گذاری هوشمند به عنوان تضمین شده ترین راه است که علائم مثبت آن را در کنترل موج جدید شاهد بودیم.

روحانی اولویت دوم را تامین و تهیه واکسن دانست وافزود: مقدمات و مسیر ساخت این واکسن با اتکا به توانایی دانشمندان و مراکز تخصصی داخلی فراهم شده و تهیه و خرید آن از خارج از کشور نیز در دستور کار است.

** مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: تست های انسانی واکسن کرونای ایرانی انجام شده و مجوز مرحله چهارم تست انسانی این واکسن از کمیته پایش داده و ایمنی دریافت شده است.

** عضو ستاد ملی مقابله با کرونای ایران گفت: تجهیزات خط تولید واکسن در موسسه برکت خریداری شده و در حال نصب است و تا خرداد ۱۴۰۰ که واکسن کرونا برکت تایید شود، این خط تولید نیز به بهره برداری می رسد.

اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد

دومین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی نیز روزهای ۱۵ و ۱۶ دی ماه به چهار داوطلب دیگر صورت گرفت.

مصطفی قانعی رییس کمیته ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد : هر چندتولید واکسن در ۶ یا ۷ شرکت ایرانی آغاز شده اما تزریق همگانی واکسنی که با مشارکت کوبایی ها در ایران تولید می شود تا بهار سال آینده در کشور شروع می شود.

وی افزود: واکسنی که با مشارکت کوبایی ها در ایران تولید می شود در فاز نخست در کوبا به ۵۶ نفر و در فاز دوم به بیش از ۱۰۰ نفر دیگر در این کشور تزریق شده اما در فاز سوم قرار است همزمان با کوبا در ایران نیز به چندین هزار نفر تزریق شود.

وی تاکید کرد: هر چندتولید واکسن در شرکت های ایرانی آغاز شده اما به نظر می رسد که زودتر از همه در ایران واکسن کوبایی وارد بازار شود و سایر واکسن ها نیز طی یک یا دو هفته دیگر مطالعات بالینی آنها آغاز شود.

**وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفت که با واردات اولین محموله واکسن اسپوتنیک وی از روسیه، واکسیناسیون کرونا در ایران از سه شنبه ۲۱ بهمن ۹۹ در کشور با اولویت کادر بخش های آی سی یو شروع می‌شود.

** واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک تزریقی استنشاقی کووید - ۱۹ تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ایران نیز به عنوان دومین واکسن ایرانی کرونا با نام «کوو پارس رازی» به زودی وارد مرحله تست انسانی می‌شود.

** در همین حال کارشناسان و متخصصان تاکید کرده اند که واکسن‌های کرونا موجب ایمن‌سازی دریافت‌کنندگان واکسن در برابر ویروس می شوند اما نمی‌توانند کووید ۱۹ را ریشه کن‌کنند و مانع شیوع آن شوند؛ بنابراین استفاده از ماسک تا پایان واکسیناسیون ضروری است.

** سازمان جهانی بهداشت از کشورهای ثروتمند به خاطر دعوا و منازعه بر سر واکسن انتقاد کرده است.

این انتقاد سازمان پس از آن اعلام شد که اتحادیه اروپا گفت محدودیت‌هایی برای صادرات واکسن تولید شده در کشورهای این اتحادیه وضع می‌کند.

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت بار دیگر نسبت به ملی‌گرایی در زمینه واکسن هشدار داده و گفته چنین مساله‌ای می‌تواند باعث گسترش همه‌گیری شود.

منبع: ایرنا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.