یکشنبه، 2 دی 1403

انتظار برای تولید واکسن داخلی، ایران را از سرعت اپیدمی عقب انداخت

انتظار برای تولید واکسن داخلی، ایران را از سرعت اپیدمی عقب انداخت
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با انتقاد از عملکرد ضعیف مسئولان در تامین واکسن کرونا تاکید کرد: انتظار برای تولید واکسن داخلی، ایران را از سرعت اپیدمی عقب انداخت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایلنا؛ دکتر عباس آقازاده رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه در تمام دنیا طبق سند ملی واکسیناسیون اولویت تزریق واکسن کرونا با کادر درمان و بهداشت است، بیان کرد: با این اولویت‌بندی، سعی می‌کنند تا فضای امن‌تری را برای خدمت رسانی کادر درمان ایجاد کنند، ضمن اینکه از آغاز این بحران ما شاهد ابتلا و شهادت افراد متعهد و عزیزی از کادر درمان بودیم.

وی ادامه داد: تلفات بالا در این قشر نشان می‌دهد که چقدر نیاز است تا از اولویت‌بندی تزریق واکسن برخوردار باشند، در واقع اصلا موضوع این نیست که خون کادر درمان رنگین‌تر از دیگر اقشار است، بلکه موضوع نقش کادر درمان در سلامت مردم جامعه مطرح است.

از سرعت اپیدمی عقب‌ ماندیم/ پشت سر ویروس کرونا در حرکت هستیم

آقازاده افزود: هر کشوری همچون کشور ما برای تزریق واکسن اولویت بندی را در نظر گرفته و زمانی واکسیناسیون این اپیدمی را به زانو در می‌آورد که بیش از ۷۰ درصد آن جامعه واکسینه شوند، یعنی واکسیناسیون گروه‌های خاص در جاهای خاص به تنهایی کافی نیست و سرعت اقدامات ما در برابر این ویروس از سرعت اپیدمی عقب‌ مانده و بیماری با سرعت بیشتری در جامعه در حرکت است و ما در پشت آن در حرکت هستیم.

وی گفت: در این شرایط نتوانستیم با اپیدمی برخورد کنیم و ابتکار عمل را به دست بگیریم تا از آن جلو بیفتیم و یکی از ابعاد عقب ماندن ما در تامین واکسن مردم بود، خوشبختانه در کشور برای ساخت واکسن تلاش‌هایی شده و خیلی هم خوشحال هستیم، اما این تلاش‌ها زمانی عملا مجوز استفاده می‌گیرد که مراحل معینی را طی کنند، در واقع از ۶ ماه پیش گفتیم اگر همه چیز خوب پیش رود، در بهترین حالت در اواخر خرداد و اوایل تیر واکسن ایرانی در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

آقازاده افزود: تاکید داشتیم و گفتیم که نمی‌توان منتظر نتیجه زحمت‌ها و تلاش دانشمندان داخلی ماند، چون در این مدت، انتظار برای نتیجه واکسن داخل ما را از اپیدمی عقب می‌اندازد و برای همین باید از منابع معتبر علمی و who واکسن تهیه کنیم و بین گروه‌های هدف جامعه توزیع کنیم تا بعد با تولید انبوه داخلی پوشش ۷۰ درصدی داشته باشیم.

برآیند اقدامات وزارت بهداشت و سایر بخش‌ها برای تامین واکسن ضعیف بود

وی ضمن اشاره به اینکه از طرف نظام پزشکی ماه‌ها است که مسئله تامین واکسن عنوان می‌شود، ادامه داد: با توجه به تلاش‌های وزارت بهداشت و سایر بخش‌های حکومت، اما برایند و ماحصل اینها ضعیف بوده و در رابطه با تامین واکسن مورد نیاز، فعال و موثر برخورد نکردیم.

آقازاده افزود: اولین اشکال از خود ما و دوم به شیطنت و خباثت آمریکا و سایر کشورها مربوط است که با ایران دشمنی دارند و راه را برای برخورداری ما از حق مسلم برای سلامتی بستند.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: به این دلایل آمار واکسیناسیون ما از دیگر کشورها عقب است، منظور کشورهای پیشرفته نیست، بلکه بعضی از همین کشورهای اطراف خودمان که برای توزیع واکسن گام‌های بزرگی برداشتند. 

 واکسیناسیون کادر درمان بخش خصوصی هنوز انجام نشده است

وی در مورد وضعیت واکسیناسیون کادر درمان افزود: در رابطه با کادر درمانی هم بخشی که در بیمارستان‌های دولتی مشغول هستند و یا جزو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هستند، یعنی در بخش دانشگاهی و دولتی فعالیت می‌کنند، به خصوص افرادی از این گروه که در بخش‌های آی‌سی‌یو و کرونایی مشغول هستند، تقریبا درصد بالایی از آنها تا این لحظه واکسن را دریافت کردند، ولی در بخش خصوصی، مطب‌ها، بیمارستان‌های خصوصی، موسسات تصویربرداری، داروخانه‌ها، فیزیوتراپی‌ها و کل بخش خصوصی که بیرون از بخش دولتی کار می‌کنند، هنوز واکسیناسیون انجام نشده است.

آقازاده ادامه داد: این موضوع خیلی مورد سفارش، مصاحبه و نامه قرار گرفت و حتی معاونان وزارت بهداشت در این مورد نظر مثبت داشتند و با حسن نیت برخورد کردند، اما بعد از مذاکرات فراوان در اوایل فروردین امسال، جلسه‌ای برگزار شد و در آن جلسه برنامه‌ریزی شد تا طبق سند ملی مرحله اول واکسیناسیون تمام شود و بعد گروه‌های دیگر شروع شود، آقای وزیر هم دستور دادند، فعلا واکسیناسیون کادر درمان اعم از دولتی و خصوصی کامل شود و بعد به سراغ مراحل بعدی برویم.

وی گفت: در حال حاضر توزیع واکسن، طبق سند ملی انجام خواهد شد، با واکسن اسپوتنیک تا الان این اقدام انجام شده است و در ادامه با واکسنی که ماه‌ها از سبد کوواکس ثبت سفارش کردیم انجام خواهد شد و از امروز توزیع واکسن از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور انجام می‌شود و تا زمانی که کل کادر درمان تکمیل شود، این کار ادامه خواهد داشت.

آقازاده افزود: اولویت با همکارانی است که بالای ۵۵ سال سن دارند و یا کسانی که درگیر بیماری زمینه‌ایی هستند، وقتی اینها تمام شوند، واکسیناسیون مرحله به مرحله جلو خواهد رفت.آخر فروردین یا اوایل اردیبهشت واکسیناسیون کادر درمان تکمیل خواهد شد.

آمار اعلامی واکسیناسیون ۸۰ درصدی کادر درمان دقیق نیست

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به صحبت‌های مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، مبنی بر اینکه تاکنون ۸۰ درصد کادر درمان بیماران کرونایی در کشور واکسینه شده‌اند، بیان کرد: ایشان به طور کامل به آمار واکسیناسیون کادر درمان واقف نیستند، اگر منظورشان کادر درمان پزشکان و پرستاران بیمارستان‌های دولتی است، این آمار باز هم دقیق نیست، چون در بیمارستان‌های دولتی سراسر کشور هم ۸۰ درصد همکاران ما واکسیناسیون نشدند و حتی ۸۰ درصد پرستاران استخدام بیمارستان دولتی ما هنوز واکسن دریافت نکردند، این آماری که ایشان دادند به نظر دقیق نیست و باید اصلاح شود چون ما کادر درمان را فقط کسانی که در وزارت بهداشت یا در بیمارستان‌های دانشگاهی هستند، تلقی نمی‌کنیم.

وی گفت: کادر درمان، تمام فعالان عرصه درمان و بهداشت را می‌گویند که در مقابله با بیماری‌ها و همین اپیدمی در مراحل مختلف به یاری مردم می‌آیند که شامل مطب‌های خصوصی، بیمارستان‌های خصوصی، درمانگاه‌ها، موسسات تصویربرداری، موسسات آزمایشگاهی، دفاتر کارشناسی بینایی سنجی، شنوایی سنجی، تغذیه، مطب مامایی و سایر مراکز که همه جزو کادر درمانی محسوب می‌شوند، همچنین کارکنان شریف شبکه بهداشت و درمان که همه یک مجموعه کثیر است که ایشان در آن اظهارات به تمام ابعاد قضیه اشاره نکردند.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.