پنجشنبه، 4 بهمن 1403

واکسیناسیون با سرعت کمی پیش می‌رود

واکسیناسیون با سرعت کمی پیش می‌رود

 دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه متأسفانه درصد تلفات کادر درمان کشور ما در رده های بالای جهان بوده است، گفت: واکسیناسیون جامعه پزشکی شروع شده ولی سرعت آن کمتر از چیزی است که باید باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی دکتر محسن مصلحی با اشاره به اینکه جهش در بیشتر ویروس هایی که دستگاه تنفسی را درگیر می کند همیشه مشکلاتی ایجاد کرده است، اظهار کرد: البته الزاما هر جهشی بد نیست و برخی جهش ها باعث ضعیف تر شدن ویروس می شود که متوجه آنها نمی شویم، درحالی که برخی جهش ها باعث می شود قدرت سرایت، بیماری زایی و شدت بیماری بیشتر شود، مثل برخی جهش های اخیری که در ویروس کرونا اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه جهش های اخیر ویروس کرونا که ابتدا در انگلیس شناسایی شد، باعث چسبندگی بیشتر ویروس به سلول ها، سرایت بیشتر و گاهی ایجاد بیماری شدیدتر شده که اصطلاحا موج چهارم کرونا را در ایران به دنبال داشته است، گفت: به دنبال این جهش، تظاهرات ویروس کرونا متفاوت از قبل شده و گروه های سنی بسیاری از جمله کودکان را به صورت فراگیر می تواند درگیر کند.

جهش های اخیر کرونا و کوتاه شدن دوره شدید بیماری

دبیر شورای عالی نظام پزشکی افزود: در جهش های اخیر کرونا دوره شدید بیماری از زمان ابتلا، خیلی زودتر اتفاق می افتد و دوره هایی که برای کووید۱۹ متصور بودیم متفاوت شده است، به طوری که گاهی ۷۲ ساعت از زمان تظاهرات بالینی ویروس بیشتر طول نمی کشد که فرد دچار وخامت حال شده و بیماری او پیشرفت می کند.

وی با بیان اینکه مجموع این عوامل باعث شده دقت بسیار زیادی در مورد ویروس جهش یافته داشته باشیم، تصریح کرد: علاوه بر اینکه در تشخیص و درمان کرونا محدودیت های زیادی داریم، با ویژگی های جدیدی که ویروس به دست آورده به سرعت در سطح کشور در حال گردش است و تبعات بیشتری به دنبال دارد.

مصلحی خاطرنشان کرد: ویروس کرونای جهش یافته در سطح کشور در گردش بوده، همانطور که در دنیا در گردش بوده و اینکه آن را تشخیص ندهیم دلیل بر وجود نداشتن ویروس نیست.

بی مبالاتی بهترین فرصت برای ویروس است 

قائم مقام سازمان نظام پزشکی اصفهان بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به گونه جهش یافته ویروس کرونا را رعایت پروتکل های بهداشتی دانست و افزود: متأسفانه در همه پاندمی ها این تجربه تکرار شده که با طولانی شدن زمان بیماری، مردم از نظر روحی و روانی خسته شده و مسائل اقتصادی و اجتماعی دچار مشکل می شود، به همین خاطر به مرور بیماری برایشان عادی می شود و در همین شرایط غافلگیری اتفاق می افتد، چون بی مبالاتی ما بهترین فرصت برای ویروس است.

واکسیناسیون دیر شروع شده و با سرعت کمی جلو می رود

مصلحی واکسیناسیون جمعی را راهکار مؤثری در کنترل همه گیری دانست و گفت: باید در نظر داشت که با وجود ادعاهایی مبنی بر اینکه واکسن های موجود می تواند علیه ویروس های جهش یافته هم مؤثر باشد، اما هنوز درصد بسیار کمی از جامعه را واکسینه کرده ایم، ضمن اینکه هنوز زود است بتوانیم بگوییم واکسن می تواند با جهش های ویروس هم مقابله کند یا نه، بنابراین در کنار پیگیری واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی اعم از تجمع، تردد و مسافرت ها اهمیت بسیاری دارد.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور در مورد واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: در کل دنیا تقریبا پروتکل تزریق واکسن شبیه هم است و اول کادر درمان، بعد از آن گروه های پرخطر مثل بیماران خاص و سالمندان واکسن را دریافت می کنند. واکسیناسیون گروه های اولویت دار در ایران به خاطر ورود دوز کم واکسن تا این لحظه با سرعت کندی پیش رفته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه واکسیناسیون جامعه پزشکی شروع شده ولی کمتر از چیزی است که باید باشد، ادامه داد: قول هایی داده شده که هر دو هفته یک بار محموله واکسن وارد کشور شود تا واکسیناسیون سرعت گیرد، این در حالی است که برخی از کشورها بخش زیادی از جمعیت خود را واکسینه کرده اند اما ما هم دیر عمل کرده ایم و هم با سرعت کمی جلو می رویم.  

با کوچک ترین علائم، پزشک فرض را بر کووید۱۹ می گذارد

قائم مقام سازمان نظام پزشکی اصفهان در مورد تشخیص و درمان ویروس جهش یافته انگلیسی نیز گفت: از ابتدای شیوع کرونا همه پزشکان طبق پروتکل های درمانی وزارت بهداشت با مشاهده علائم مشکوک بیماری، فرض را بر این می گذاشتند که فرد مبتلا به کووید۱۹ است. در ویروس جهش یافته کرونا نیز به همین صورت است و پزشکان با کوچکترین علائم فرض را بر ابتلای فرد به کووید۱۹ می گذارند.

وی خاطرنشان کرد: در عین حال که نباید در مردم اضطراب ایجاد کرد ولی با مشاهده علائم مشکوک، پزشک باید فرض را بر این بگذارد که بیمار مبتلا به کووید است، اگرچه باتوجه به تغییر برخی از تظاهرات بالینی، تشخیص بیماری سخت تر شده است.

مصلحی، همچنین به آسیب پزشکان در همه گیری کرونا اشاره و تصریح کرد: متأسفانه درصد تلفات کادر درمان در کشور ما در رده های بالا در جهان بوده است، این درحالی است که باید در کنار واکسیناسیون سریع تر، تست های پی سی آر گسترده تر شده و حتی به سمت تست های تشخیصی سریع پیش برویم تا در مطب های پزشکان و درمانگاه ها نیز بتوانیم تست کرونا از مراجعان بگیریم.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه به غیر از مشکلات اقتصادی و تحریم ها، همه گیری کرونا همه ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و مشکلات زیادی ایجاد کرده است، گفت: نمی توانیم با خودمان لج کنیم چون ویروس به دنبال قربانی های بیشتر است، به همین خاطر باید کمی تحمل کنیم تا ان شا الله با اقدامات حمایتی دولت و واکسیناسیون جمعیت، شاهد بازگشت زندگی به روزهای عادی باشیم.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.