به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایرنا؛ محمد مهدی ناصحی درباره اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک افزود: سازمان بیمه سلامت به عنوان بزرگترین بیمه اجتماعی و درمانی کشور با پوشش بیش از ۴۲ میلیون نفر در پنج صندوق، وظیفه مهمی را در پشتیبانی سلامت کشور بر عهده دارد. خدمات الکترونیک در سلامت، امر بسیار مهمی برای به روز شدن خدمات سلامت محسوب میشود و در کیفی کردن خدمات بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در نتیجه از حدود یک سال و نیم گذشته تاکنون، خدمات الکترونیک را آغاز کردیم و در حال حاضر چهارمین دستگاه اجرایی کشور در اجرای خدمات الکترونیک هستیم.
اتصال بیش از ۹۵ درصد مراکز خصوصی به نسخه نویسی الکترونیک
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت بیان کرد: تاکنون بیش از ۹۵ درصد در بخش خصوصی و موسسههای طرف قرارداد به سیستم الکترونیک متصل شده و حدود ۵۰ درصد نسخه پیچی و نسخه نویسی الکترونیک را اجرا کرده و حدود ۱۰ درصد نسخه پیچی و نسخه نویسی الکترونیک در کشور در حال ارائه است.
وی افزود: محدودیتهایی در این زمینه از نظر سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارد که این موارد در بخش خصوصی رفع شده، اما در بخش دولتی هنوز به فعالیت بیشتری نیاز داریم. البته با هماهنگیهای انجام شده با معاونت درمان وزارت بهداشت، این مشکلات نیز در حال برطرف شدن است.
الزام کرونا برای حرکت به سمت خدمات الکترونیک سلامت
ناصحی گفت: در دورانی به موضوع نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک میپردازیم که بیمارستانها و مطبها و داروخانهها با هجوم بیماری کرونا مواجه شدهاند که محدودیتهایی ایجاد کرده و منجر به این الزام شده که به سمت ارائه خدمات الکترونیک حرکت کنیم.
وی ادامه داد: موضوع پزشکی از راه دور نیز بخشی از خدمات الکترونیک سلامت محسوب میشود. اگر همه این موارد از جمله نسخه نویسی، نسخه پیچی، پرونده الکترونیک سلامت و سایر بخشهای خدمات سلامت به سمت الکترونیکی شدن و اتصال به یکدیگر بروند، به نفع مردم و جامعه پزشکی و اقتصاد سلامت خواهد بود.
پیشگیری از تداخل دارویی با نسخه نویسی الکترونیک
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: نسخه نویسی الکترونیک از تداخل دارویی و مصرف بی رویه دارو پییشگیری میکند و در نسخه نویسی کاغذی اگر پنج قلم دارو در یک نسخه وجود داشت و به طور مثال دو قلم در یک داروخانه پیچیده نمیشد، بقیه موارد باید به صورت آزاد پرداخت میشد، اما در نسخه نویسی الکترونیک میتوان این پنج قلم دارو را از پنج داروخانه دریافت کنند و اگر داروخانههای دو قلم دارو را نداشته باشد، میتوان بقیه داروها را از داروخانه دیگری با پرداخت بیمهای، آن داروها را دریافت کرد. همچنین اگر بیماری در تهران ویزیت شود، میتواند نسخه را در شهرستان هم دریافت کند.
وی ادامه داد: پزشکان و جامعه داروسازان کشور همکاری خوبی با طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک داشتهاند. در این زمینه مشوقهایی مثل پرداخت زودهنگام به موسسات پزشکی در نظر گرفته شده است. همچنین تلاش شد که در زمان بندی مناسب و آموزش کافی بتوانیم این طرح را در کشور پیاده کنیم.
انتهای پیام