یکشنبه، 2 دی 1403

دسترسی به واکسن‌های ایرانی کرونا از شهریور ۱۴۰۰

دسترسی به واکسن‌های ایرانی کرونا از شهریور ۱۴۰۰
رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین جزئیات تولید واکسن‌های ایرانی کرونا را تشریح کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایسنا؛دکتر مصطفی قانعی با اشاره به این که واکسن شهید فخری زاده، واکسنی است که با آنچه که در واکسن برکت و واکسن مربوط به وزارت دفاع می بینیم، متفاوت است. اظهار کرد : این واکسن نوترکیب است و در آن تقریبا از قطعات پروتئینی و قطعات ویروس استفاده شده است.

وی افزود: بر همین اساس این واکسن به سه دوز نیاز دارد که یک دوزآن را به صورت استنشاقی طراحی کرده اند. این واکسن فعلا در حال گذراندن مرحله یک کارآزمایی بالینی است و تا پایان مرحله یک، قضاوت درباره ایمنی و اثربخشی آن زود است و نمی توان فعلا در این باره صحبت کرد.

قانعی گفت: در این واکسن دو دوز تزریقی داریم و یک دوز استنشاقی است و فاز اول آن با حدود ۲۰۰ نفر آغاز می شود و حداقل دو تا سه ماه این فاز طول خواهد کشید.

وضعیت "کووبرکت"، "کووپارس" و "واکسن ایرانی_کوبایی"


رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سایر واکسن های ایرانی نیز گفت: واکسن برکت بسیار خوب پیش رفت و فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن کاملا موفق بود. فاز دوم و سوم آن با هم ادغام و آغاز شده است و بر روی چند صد نفر در این فازها تست می شود. به نظر می رسد تا پایان خرداد ماه نتایج این فاز هم مشخص می شود و احتمال زیاد مجوز ورود به بازار را خواهد گرفت.

قانعی افزود: واکسن‌های کووپارس و وزارت دفاع هم در حال طی مسیر است و باید منتظر ماند تا نتایج تحقیقات‌شان مشخص شود.

قانعی گفت: از خرداد ماه ۱۴۰۰ به بعد تولید واکسن‌ها شروع می شود و در شهریور ماه می‌توان گفت که از واکسن های ایران می‌شود در واکسیناسیون عمومی، در حد قابل نیاز تولید شده باشد. از یکسال قبل هم همین پیش بینی می شد که حدود شهریور ماه این اقدام انجام شود. شاید حدود پنج تا شش واکسن ساز داشته باشیم که امید این است که هر کدام بتوانند ۱۰ میلیون دوز تحویل دهند.

وی درباره وضعیت واکسن ایرانی_کوبایی (انستیتوپاستو) نیز گفت: پیش بینی می شد که فاز سوم این واکسن به صورت مشترک در پایان اسفند ماه آغاز شود، اما با توجه به شرایط احتمالا به بعد از تعطیلات فروردین موکول می شود. به هر حال این پروژه در حال تدوین است و از آنجایی که پروژه مشترک بین دو کشور است، سیر مراحلش مقداری طولانی‌تر از زمانی است که برای کشورمان باشد.

قانعی درباره وضعیت تولید با اسپوتنیک وی در کشور نیز، گفت: یک شرکت داخلی ایرانی وارد قرارداد شده تا با زیرساخت خودش برای اسپوتنیک تولید کند. بنابراین این کار تولید مشترک نیست، بلکه این شرکت برای اسپوتنیک در داخل ایران تولید می کند. حال تا زمان شروع مراحل آن باید صبر کرد. به هر حال باید زیرساخت تولید را آماده کنند تا کار شروع شود.

وی همچنین گفت: یک واکسن دیگر هم هست که مانند واکسن مدرنای آمریکا است و با تکنولوژی MRNA است که فکر می کنم آن هم تا اواخر اسفند ماه فاز حیوانی‌اش تمام شود و برای کسب مجوز اخلاق اقدام کند که این واکسن برای شرکت رِنا است.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.