جمعه، 10 فروردین 1403

واکسن های فیزر - بایون تک و آسترازنکا احتمالا در مقابل کرونای جدید هم ایمنی ایجاد می کنند

واکسن های فیزر - بایون تک و آسترازنکا احتمالا در مقابل کرونای جدید هم ایمنی ایجاد می کنند
در حال حاضر نمی دانیم که آیا واکسن ها قطعا قادر به محافظت در برابر گونه جدید هستندیا نه، اما از نظر علمی به احتمال زیاد واکنش ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن ها همچنین می تواند با ویروس جدید مقابله کند

بروز جهش در ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19 و حالتی که به کرونای انگلیسی مشهور شده است باعث نگرانی های فراوانی در مردم و مسئولان بهداشتی و پزشکان شده است، اما حالا سازندگان دو واکسن مدعی شده اند که واکسن های آن‌ها باعث ایمنی در مقابل این نوع جدید هم می‌شود.

ابتدا شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد که واکسن تولید شده این شرکت به احتمال خیلی زیاد در برابر نوع جدید کروناویروس اثربخش است.

شرکت داروسازی انگلیسی اعلام کرد: واکسن کروناویروس تولیدی این شرکت از اثربخشی لازم در برابر نوع جدید کروناویروس برخوردار است و مطالعات بیشتری در مورد بررسی کامل تاثیر جهش ویروس در حال انجام است.

بنابر اعلام شرکت داروسازی آسترازنکا، واکسن تولیدی این شرکت حاوی مواد ژنتیکی پروتئین سنبله کروناویروس است و به نظر نمی رسد تغییرات کد ژنتیکی مشاهده شده در نوع جدید، باعث تغییر ساختار پروتئین سنبله شود.

شرکتهای داروسازی در تلاش هستند تا واکسن کووید-19 تولیدی خود را در برابر نوع جدید کروناویروس که از قابلیت انتقال سریع برخوردار است و در انگلیس شیوع پیدا کرده مورد بررسی و آزمایش قرار دهند.

شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرده است: با واکسیناسیون، سیستم ایمنی بدن آموزش می بیند که بسیاری از بخشهای مختلف پروتئین سنبله را تشخیص دهد و بنابراین درصورتیکه بعدها در معرض ویروس قرار گیرد می تواند آن را از بین ببرد.

در عین حال اوگور شاهین مدیر عامل شرکت دارویی بایون تک تاکید کرد که برای دستیابی به نتیجه قطعی در مورد واکسن آنها که با همکاری شرکت آمریکایی «فایزر» ساخته شده است باید آزمایشاتی انجام شود و داده های آن آزمایش ها برای چند هفته در دسترس نخواهد بود.

وی گفت: در حال حاضر نمی دانیم که آیا واکسن ما قادر به محافظت در برابر گونه جدید است یا نه، اما از نظر علمی به احتمال زیاد واکنش ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن همچنین می تواند با ویروس جدید مقابله کند.

وی ادامه داد: از آنجایی که  ۹۹ درصد پروتئین های سازنده این گونه، مشابه پروتئین های گونه اصلی است، وی اطمینان علمی دارد که این واکسن می تواند از انسان در برابر این گونه ویروس محافظت کند.   

این محقق تصریح کرد : بایون‌تک در حال حاضر سرگرم انجام مطالعات بیشتری است و امید دارد که در هفته آتی در این زمینه به یقین رسد.

وی افزود: احتمال اینکه واکسن ما موثر واقع شود، نسبتا زیاد است.

واکسن بایون‌تک که با مشارکت شرکت آمریکایی فایزر تولید شده، مجوز استفاده در بیش از ۴۵ کشور از جمله انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا را به دست آورده است.

گزارش‌های منتشر شده درمورد شیوع گونه جدیدی از ویروس کرونا در انگلیس و آفریقای جنوبی، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده، اما کارشناسان می‌گویند، بعید است این ویروس به مصونیت ناشی از دریافت واکسن ضربه بزند.

گونه جدیدی از ویروس کووید–۱۹ پس از آن که نمونه اصلی اولین بار در سال گذشته در چین شناسایی شد، اکنون در انگلیس شیوع یافته است.

با شیوع نوع جدید ویروس کرونا در انگلیس،  سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد از مقامات انگلیس خواسته است تدابیر سختگیرانه تری را در اروپا برای جلوگیری از گسترش این نوع ویروس جهش یافته به کار گیرند

دکتر امیر صدری امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.