جمعه، 2 آذر 1403

تامین واکسن کووید 19 باید در اولویت دولت باشد

تامین واکسن کووید 19 باید در اولویت دولت باشد
اگر در کشور ۲۰ الی ۲۵ میلیون نفر مطابق یک برنامه‌ی هوشمند واکسینه شوند، به وسعت و شدت اپیدمی ضربه خواهد خورد و قادر خواهیم بود تا به آن غلبه کنیم.

عباس آقازاده رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در گفت‌و گو با خبرنگار ایلنا در رابطه با تاثیر تزریق واکسن کرونا بر کنترل اپیدمی در کشور بیان کرد: هیچ چیزی یک باره ایجاد نمی‌شود و از بین نمی‌رود و بعد از توزیع واکسن یک دفعه اپیدمی از بین نمی‌رود.
وی ادامه داد: در رابطه با واکسن هم به تازگی در نامه‌ای به معاون رئیس جمهور آقای جهانگیری خواهش کردیم مسئله‌ تامین واکسن در اولویت قرار گیرد، چون موضوع به حیات انسان ها مربوط است.
مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی افزود: ما طرفدار این هستیم که واکسن از مسیر مناسب که همه‌ی جوانب در نظر گرفته شده باشد در کشور توزیع شود، حتما مراحل کامل آزمایش انسانی را گذرانده باشد و توسط سازمان‌های بین المللی بهداشتی تاییدیه گرفته باشد و ضمناً از نظر اقتصادی و حمل و نقل شرایط مناسبی داشته باشد، چون ما نمی‌توانیم شرایط دمایی منهای ۷۰ درجه را داشته باشیم، برای همین برای نگهداری و حمل برخی واکسن ها با مشکل مواجه می‌شود.
وی ادامه داد: اگر دمای نگهداری واکسن مناسب نباشد، بی تاثیر می‌شود که استفاده از آن فایده‌ای ندارد و بنابراین باید به شکلی واکسن را تهیه کنیم که تمام جوانب آن سنجیده شده باشد.
آقازاده در مورد چگونگی توزیع واکسن در کشور، بیان کرد: باید در زمان توزیع واکسن یک پروتکل درستی را در پیش بگیریم تا واکسیناسیون منظمی در کشور داشته باشیم و حتما باید طبق الویت بندی این اتفاق بیوفتد، مثلا اول کارکنان بهداشتی و درمان تزریق کنند چون این افراد در معرض بیشتر بیماری قرار دارند و درضمن همچون حلقه واسطه‌ای هستند.
وی ادامه داد: در نظر بگیرید کادر درمانی در بیمارستان از تختی به تخت دیگر می‌رود و هرروز بعد از ترخیص یک بیمار، بیمار دیگر جایگزین آن می‌شود و یکی از حلقه‌های پخش ویروس کادر درمان محسوب می‌شود که باید این حلقه محدود شود، اگر در کشور ۲۰ الی ۲۵ میلیون نفر مطابق یک برنامه‌ی هوشمند واکسینه شوند، به وسعت و شدت اپیدمی ضربه خواهد خورد و قادر خواهیم بود تا به آن غلبه کنیم.
آقازاده با اشاره به مکانیزم ایمنی گله‌ای در کنترل اپیدمی کرونا بیان کرد: ایمنی گلی یا ایمنی جمعی یک نوع سیاست بهداشتی است که معتقد است در قبال این اپیدمی‌ها اگر ۶۲ درصد افراد یک جامعه مبتلا شوند بعد از آن به طور کلی آن جامعه بر این مسئله غلبه می‌کند، اما در این رابطه افرادی در سیر ایمنی گله‌ای تلف می‌شوند و این تئوری خیلی موفق نبوده است.
وی ادامه داد: اوایل اپیدمی کرونا، آمریکا، انگلستان، ایتالیا و بخش‌هایی از استکهلم خیلی بر کنترل ویروس سخت نگرفتند تا بخش‌هایی به ویروس مبتلا شوند و گزارش‌هایی داریم که در مراکز نگهداری سالمندان به عمد با ویروس مقابله نمی‌شده که منجر به فوت هزاران هزار انسان شده است، اما هرگز با وجود فوت هزاران هزار انسان نتیجه مثبتی نداده است.
آقازاده افزود: این ایمنی ریشه‌هایی در تفکر مالتوس دارد که یک جمعیت شناس در قرن نوزدهم بود که این مسائل از طرف او مطرح شد، به این باور بود که در دنیا به اندازه‌ رشد جمعیت، غذا وجود ندارد و بنابراین باید از بلایای طبیعی و جنگ‌ها استقبال کنیم تا جمعیت را تقلیل دهد و فقط جمعیت تا اندازه‌ای باشد که غذا وجود دارد، حال ریشه‌ی ایمنی گله‌ایی از چنین تفکر خطرناک اجتماعی ریشه می‌گیرد.
وی ادامه داد: در دولت ایران هر دو تفکر وجود داشت، هم ایمنی گله‌ایی و هم سیاست فاصله گذاری هوشمند که بنظر می‌رسد سیاست فاصله گذاری اجتماعی در مجموعه‌ی حاکیمیت پذیرفته شده است.
وی در پایان گفت: الان طرح محله محوری و خانه محوری قاسم سلیمانی اجرا می‌شود و سیاست فاصله‌گذاری اجتماعی بر  سیاست ایمنی گله‌ای غلبه کرده است، اگر در تمام دنیا یک تجربه‌ی موفق ایمنی گله‌ایی وجود داشته باشد خوشحال می‌شوم تا در مورد آن بدانم.

برچسب ها : مجمع عمومی
دکتر امیر صدری امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.