یکشنبه، 2 دی 1403

ممانعت از سفر ۶۷ کرونا مثبت/ «دور همی‌» مسئول نیمی از ابتلاءها در کشور

ممانعت از سفر ۶۷ کرونا مثبت/ «دور همی‌» مسئول نیمی از ابتلاءها در کشور

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه راهبردهای فعلی ما شامل افزایش شناسایی بیماران، قرنطینه افراد مثبت، قرنطینه معکوس افراد آسیب پذیر و... است، از پیشنهاد ایجاد سیستمی هوشمند برای منع تردد کرونا مثبت‌ها در اماکن پرتجمع و پرتردد خبر داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی با اشاره به طرح مقابله با کرونا، گفت: به عنوان کسی که در حوزه بهداشت کار می کند و در ستاد ملی هم حضور دارد، فکر می کنم که همکاری مردم جای تقدیر و تشکر دارد. علاوه بر بازدید میدانی ما، از دانشگاه های علوم پزشکی هم خبر دادند که موارد به خوبی رعایت می شود. امیدوارم این روند رعایت کردن ادامه یابد و بتوانیم طرح را با موفقیت به پایان برسانیم.

جزئیات منع تردد از ساعت ۲۱ شب تا ۴ صبح/ جریمه ۲۰۰ هزار تومانی در انتظار متخلفان
وی با بیان اینکه بحث منع تردد از ساعت ۹ شب تا چهار صبح، امروز در سال  ملی کرونا نهایی شد، افزود: همه موافقت کردند که این طرح از امروز اجرا شود که خوشبختانه این اتفاق افتاد. جریمه متخلفان نیز ۲۰۰ هزار تومان است. یعنی تردد داخل شهر از ۲۱ شب تا چهار صبح ۲۰۰ هزار تومان جریمه دارد.

کشور در بحران کرونا
وی درباره وضعیت تردد مشاغل ضروری مانند سوپرمارکت ها و...، گفت: کشور دچار یک بحران به نام کرونا است. حتما باید به صورت کامل و جامع به محدودیت ها نگاه کنیم و باید یادمان باشد که چرا این تصمیمات اتخاذ شده است. باید اصل طرح را در نظر داشته باشیم. اکنون در وضعیتی قرار گرفتیم که هیچکدام از اعضای ستاد ملی و مسوولان، به به صورت دلبخواعی محدودیت ایجاد نکرده اند.

دست به دست هم ندهیم، کاهش بیماری و مرگ نخواهیم داشت
رییسی گفت: محدودیت در جایی اعمال میشود و دیگر چاره نباشد. بنابراین در دو هفته ای که این محدودیت ها وجود دارد، قطعا ممکن است نواقصی هم وجود داشته باشد. مشاغلی مانند سوپری ها و... ای کاش قبل از ۹ شب تعطیل کنند. زیرا اگر باز باشند، مردم تردد می کنند. مردم هم در این دو هفته خریدهایشان را قبل از ساعت ۹ شب انجام دهند. واقعا باید در این دو هفته به شدت کنترل کنیم. البته امروز شاهد بودیم که این اتفاق افتاد و بسیاری از سوپرمارکت ها و ...‌. از ساعت هشت به بعد تعطیل کردند. جاهایی مانند درمانگاه ها و داروخانه های شبانه روزی باز هستند. بنابراین همه باید این دو هفته را تحمل کنیم تا وضعیت بیماری بهتر شود. اگر دست به دست هم ندهیم، کاهش بیماری و مرگ و میر نخواهیم داشت. بنابراین خواهش می کنم که همه هموطنان توجه کنند. زیرا در صورت رعایت، این کاهش رفت و آمد قطعا موثر خواهد بود و امیدوارم چهار هفته دیگر تاثیرات مثبت این طرح را گزارش دهم.

سیر کرونا در ۴۰ شهر قرمز با رعایت محدودیت ها نزولی شد
رئیسی تاکید کرد: همین اتفاق  و محدودیت ها در ۴۳ شهر قرمز که وضعیت شدیدی داشتند از پنجم آبان ماه رخ داد و گزارش آن دلگرم کننده بود. به طوری که از ۴۳ شهر که محدودیت ایجاد کردیم و سیر صعودی بیماری در آن ها بسیار شدید بود، ۴۰ شهر کاملا سیر نزولی طی می کنند، یکی از شهرها به تازگی سیر نزولی اش را آغاز کرده و در دو شهر هم رشد بیماری متوقف شده است. این نشان میدهد که طرح موثر است.

۵۳ میلیون جمعیت در ۱۶۰ شهر قرمز/۱۰ درصد مبتلایان به کرونا مسئول ۸۰ درصد ابتلاهای جامعه
وی افزود: اکنون ۱۶۰ شهر قرمز که همه مراکز استان ها جزو آن هستند، بالغ بر ۵۳ میلیون جمعیت را شامل می شود و بنابراین هزینه سنگینی است. افرادی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند، بدانند که این ظلمی است به سایر افراد. زیرا ۱۰ درصد افراد مبتلا، مسئول ۸۰ درصد ابتلایی هستند که در یک جامعه می تواند اتفاق بیفتد.

کرونا بعد از ۲ هفته کاهش می یابد، اگر...
رئیسی ادامه داد: مشاغل ضروری بخش خصوصی مانند سوپری ها و ...خودشان در این دو هفته قبل از ۹ شب تعطیل کنند. با توجه به تجربه ای که در کشور و دنیا داریم، اگر در اعمال محدودیت هایی که اعلام شده، بالای ۸۵ درصد عمل کنیم، بعد از دو هفته شاهد کاهش روند بیماری در کشور خواهیم بود. البته در برخی شهرها هم بستگی دارد که هر شهر چند بستری دارد. اگر شهری ۱۰ بیمار بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر داشته باشد، قرمز محسوب می شود، حال ممکن است شهری ۲۰ بیمار بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشته اند. هر دو قرمزند. حال شهری که ۲۰ بیمار به ازای ۱۰۰ هزار نفر داشته روی ۱۰ یا ۱۱ بستری می آید. بنابراین ممکن است محدودیت را در آن شهر ادامه دهیم. شهرهایی که بهتر رعایت کنند، اگر مردم به درستی رعایت کنند، نیاز به تمدید محدودیت ها نیست.

رئیسی تاکید کرد: اصولا محدودیت راه حل اصلی نیست. طی ۹ ماهی که با این بیماری مقابله می کنیم، در هر شهری که پروتکل ها بیشتر رعایت شده، کمتر شاهد بیماری بوده ایم و برعکس. متاسفانه زمانی به سمت اعمال محدودیت می رویم که میزان رعایت پروتکل ها آنقدر کاهش یافته که بیمارستان ها در حال پر شدن است و مجبوریم محدودیت اعمال کنیم.

پیشنهاد ایجاد سیستمی هوشمند برای منع تردد کرونا مثبت ها در اماکن پرتجمع


رئیسی ادامه داد: در عین حال در ستاد ملی کرونا، پیشنهاداتی هم مطرح شد که آقای رئیس جمهور دستور دادند که کمیته امنیتی و اجتماعی قرارگاه مقابله با کرونا، آن پیشنهادات را هم بررسی کنند. از جمله این پیشنهادات استفاده از سیستمی هوشمند بود تا بتوانیم از ورود افراد که دچار بیماری بوده و کرونا مثبت هستند، به محل های پرتردد و پر تجمع و حتی اماکن مقدس، پاساژها، وسایل حمل و نقل عمومی و... جلوگیری کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در تشریح جزئیات طرح مقابله با کرونا، گفت: در کشور به در روستاها به ازای هر ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر یک خانه بهداشت داریم و دو بعد از داریم. در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر مرکز جامع سلامت داریم که بین ۵۰ تا ۸۰ هزار نفر را پوشش می دهیم. همچنین به ازای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت داریم که در آن به ازای هر ۲۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت داریم.

مقابله با کرونا در ۳ حیطه مراقبت، حمایت و نظارت
رئیسی افزود: در تعریف محله ها، به ازای هر دو پایگاه که ۲۵ هزار نفر را شامل می شوند، یک‌ محله را شکل می دهند که به کمک بسیج و سایر نیروهای مردمی در سه حیطه کار می کنند. حیطه مراقبت شامل بیماریابی، درمان، انجام تست و... و. ، حیطه حمایت که حیطه ای کارساز است شامل سازماندهی قرنطینه ها که به سمت مهمانسراها، هتل ها و... رفتیم و حیطه نظارت. محدودیت هایی که از یکم آذر ماه آغاز شده، یکی از هفت برنامه ای است که وزارت بهداشت آغاز کرده و برنامه ششم ماست که محدودیت هوشمند محسوب می شود.

انجام‌تست سریع و رایگان کرونا در مراکز بهداشتی دولتی
وی ادامه داد: بحث نظارت بر پروتکل ها نیز در دانشگاه های علوم پزشکی آغاز شده است. ما ۷۲۰۰ کارشناس بهداشت محیط حرفه ای در سراسر کشور داریم که هر کارشناس، همراه با پنج یا شش نفر از داوطلبین بسیج یا هلال احمر یک تیم‌ نظارتی تشکیل می دهند که بر نحوه اجرای محدودیت ها و رعایت پروتکل ها نظارت می کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: راهبردی دیگرمان بحث تست ها است. خوشبختانه ستاد اجرایی فرمان اما (ره) با میدانی که به شرکت ها دانش بنیان داخلی داده، باعث شده که اکنون کیت تشخیص سریع داخلی تولید شده و روزانه تا ۱۰۰ هزار تست تولید می کنند و از دیروز اولین تولیداتشان در اختیار ما قرار گرفت که در استان ها توزیع شده است. ضمنا تست های pcr را هم از روزانه ۲۰ هزار تا به ۴۲ هزار تست رسانده ایم. این تست های سریع در ۲۵ دقیقه پاسخ می دهد و در مراکز دولتی آن را توزیع می کنیم که به صورت رایگان انجام می شود. همکاران ما می توانند در صورت نیاز برای انجام این تست ها به درب منازل هم مراجعه کنند. به طوری که با کارت شناسایی و به صورت مشخص مراجعه می کنند. امیدواریم با افزایش تست تعداد بیشتری از بیماران را حتی بیماران کم علامت را شناسایی کرده و تحت مراقبت قرار دهیم.

قرنطینه معکوس برای افراد آسیب پذیر
رئیسی ادامه داد: در حوزه حمایت هم یکی از اقداماتمان حفاظت از افراد آسیب پذیر و قرنطینه معکوس است. ینی افرادی آسیب پذیری را که سالم هستند، شناسایی کرده و اجازه ندهیم که بیمار شوند. به طوری که اگر سالمندی تنها هست، برای خرید آنها هم برنامه ریزی کرد، دارو و مایحتاج شان را درب منزل به آنها تحویل داد. در عین حال ممکن است افرادی که بیمار شدند و باید ۱۴ روز قرنطینه باشند، مشکل معیشتی داشته باشند که از طریق سمن ها و بسیج شناسایی شده و به صورت هدفمند به آنها کمک میشود. بنابراین ما بر خانواده هد متمرکز شدیم و در این بین طرح " هر خانه یک پایگاه سلامت" را هم پیش می بریم. در هر خانه یک سفیر سلامت تربیت شده تا مراقب خانواده شان باشند. این اقدام برای اجرا ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه تعطیلی سراسری راه حل نیست، گفت: راه حل اصلی این است که بتوانیم زود بیماران را شناسایی و ایزوله کنیم. یکی از اقداماتی که به آن امید دارم، راه اندازی قرنطینه هاست. بسیاری از افراد امکان ایزوله کردن در منزل یا توانایی مراقبت از فرد مبتلا را ندارند یا یک سالمند در آن خانه حضور دارد، این افراد بهتر است که در نقاهتگاه ها تا ۱۴ روز قرنطینه باشند که در این مراکز پرستار و ... داریم.

ممانعت از مسافرت ۶۷ کرونا مثبت از طریق قطار رجا
وی درباره رهگیری هوشمند کرونا مثبت ها نیز گفت: ما تمام آزمایشگاه های کشور را به هم متصل کردیم و نتیجه هر آزمایش  در بانک اطلاعاتی ما وجود دارد. اکنون خطوط هوایی کشور به این بانک اطلاعاتی وصل شدند و هرکس بخواهد سوار شود، اول استعلام می شود و اگر مثبت باشد، نمی تواند سوار شود. قطار رجا هم وصل شده و از ۹ صبح تا بعد از ظهر روز گذشته ۶۷ نفر مثبت شناسایی کرده و از سوار شدن انها به قطار ممانعت شده است. در زمینه تاکسی های اینترنتی هم ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ راننده مثبت بودند که از مسافرپذیری منع شده اند. در اتوبوس هم از دوشنبه وصل می شود. قرار شده بلیت اتوبوس از این به بعد با کارت ملی ارائه شود و بتوان از نظر کرونا آنها را بررسی کرد. طی دو روز گذشته ۸۴۰ هزار استعلام از بانک اطلاعاتی ما گرفته شده است.

رئیسی گفت: این اقدامات در کنار افزایش تست معنی دار می شود. زیرا مثبت ها شناسایی شده و تا ۱۴ روز حق سفر ندارند. حال همانطور که گفتم الان توانایی داریم که همه افراد را بتوان از طریق کارت ملی یا کد ملی درب پاساژها و همه مراکز خدماتی و تفریحی، مذهبی و... استعلام کرد تا اگر کرونا مثبت بودند، از ورود آن فرد ممانعت شود. باید افراد بیمار را در خانه یا نقاهتگاه نگه داریم، نه اینکه تعطیل کنیم. تعطیلی در دراز مدت جواب نمی دهد.

وی تاکید کرد: وقتی فرد کرونا مثبت قرنطینه را رعایت نکرد، اگر سیستم به گونه ای باشد که به او خدمت ندهد، عملا فرد ایزوله است و هیچ جایی نمی‌تواند وارد شود.

۷۹ میلیون نفر تحت تاثیر محدودیت های کرونایی
دورهمی ها؛ مسئول نیمی از ابتلاهای کرونایی

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا که در یک برنامه تلوزیونی صحبت می کرد، گفت: در حال حاضر ۷۹ میلیون نفر تحت تاثیر این‌ طرح هستند، هر هفته نیز ارزیابی و تصمیم گیری می کنیم، رعایت پروتکل ها میتواند تاثیرگذار باشد. در حال حاضر خیابان ها خلوت شده است، اما ما از خانه مردم خبر نداریم که آیا دورهمی هست یا خیر. یادمان باشد که بیش از نیمی از مبتلایان کشور، به دلیل دورهمی های خانوادگی مبتلا شدند. اگر دورهمی ها را محدود نکنیم، نتیجه نمی گیریم. اینجا بحث مسوولیت فردی و اجتماعی بسیار مهم است. مردم بدانند که مرگ هایی که اتفاق می افتد، واقعی است.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.