چهارشنبه، 3 بهمن 1403

عدم توزیع واکسن در مراکز بهداشتی برای مادران باردار/ماماها را دریابید

عدم توزیع واکسن در مراکز بهداشتی برای مادران باردار/ماماها را دریابید

عضو شورای عالی نظام پزشکی از ضرورت واکسینه شدن ماماهای شاغل در بخش بهداشت خبر داد و گفت: به دلیل ارتباط نزدیک و مستقیم ماماها با مادران باردار امکان انتقال آنفلوانزا بالا بوده و باید هر چه زودتر واکسیناسیون رایگان ماماها از سوی مسئولان مورد توجه ویژه قرار گیرد.

فرحناز محمدی سعادت عضو مامای شورای عالی نظام پزشکی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان با اشاره به این که تاکنون 8 ماما در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند؛ بیان کرد: ماماها دوشادوش پزشکان و پرستاران درمبارزه با کرونا بسیار فعال بوده ؛ بویژه در بخش بهداشت در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند زیرا در این بخش مراجعینی داریم که ناقلین بدون علامت هستند .


وی با اشاره به خدمات ماماها از جمله مشارکت در طرح غربالگری کرونا،مشاوره تلفنی و آنلاین با مادران باردار در دوران کرونا ،مراقبت از مادران پرخطر مبتلا به کرونا،پیگیری افراد مبتلا به کرونا خصوصا مادران و نوزادان و همکاری داوطلبانه ماماهای بخش خصوصی در دوران کرونا افزود: در ابتدای شیوع کرونا این اطلاع رسانی انجام شد که افراد درصورتی که خود را مشکوک به کرونا میدانند به نزدیکترین واحد بهداشتی مراجعه کنند؛ بنابراین همکاران ما در مراکز بهداشت درمعرض ابتلای بالا قرار دارند.


وی با اشاره به این که در اسفند و فروردین ماه 43 مامای مبتلا به کرونا فقط در بخش بهداشت داشتیم ؛ ادامه داد: یکی از مشکلات ماماها در بخش های درمان ؛ مادرانی هستند که برای زایمان مراجعه می کنند و اگر بدانند که مثبت هستند این موضوع را به علت ترس از بستری شدن در بخش کرونا اعلام نمی کنند و همکاران ما در بخش درمان بدون اطلاع از مثبت بودن مادران و با علم به این که مبتلا نیستند خدمات را ارائه می دهند که این امر ریسک ابتلا را در ماماها افزایش می دهد.


عضو شورای عالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: استفاده از وسایل حفاظتی و لباس های مخصوص در بخش زایمان  برای مادران باردار ایجاد رعب و وحشت نموده و بسیاری از همکاران ماما برای حفظ شرایط روحی این مادران از لباسهای محافظ استفاده نمی کنند.


محمدی سعادت با اشاره به همزمانی آنفلوانزا و کرونا تصریح کرد: همه مادران باردار باید دربرابر آنفلوانزا واکسینه شوند اما هنوز این واکسن در مراکز بهداشتی توزیع نشده و ماماها دائما مورد سوال واقع می شوند.


عضو شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر توزیع رایگان واکسن آنفلوانزا برای کادر درمان و ماماهایی که در بخش بهداشت کار می کنند؛ خاطرنشان کرد: ماماها باید واکسینه شوند تا خدمت دهی بهتری داشته باشند زیرا در ارتباط نزدیک و مستقیم با مادران باردار هستند و در صورت عدم واکسینه شدن یک سیکل معیوب ایجاد شده و امکان انتقال آنفلوانزا از ماماها به مادران باردار وجود خواهد داشت.


وی با اشاره به این که فعالیت های همکاران ماما در دوران کرونا بسیار قابل توجه بوده و درآموزش ؛ راهنمایی و پیگیری شرح حال مراجعان در معرض مواجهه با بیماران بدون علامت هستند؛ اظهار کرد: همکارانمان در بخش خصوصی نیز با قوت قلب و بدون هیچ گونه حمایتی حتی در روزهای تعطیل به فعالیت خود ادامه می دهند و با این جانفشانی ها هیچ آماری از خدمات آنها ارائه نمیشود.همکاران ما نه کارانه ای دریافت می کنند و نه 50 درصد افزایش حقوقی راکه برای همکاران سایر رشته ها در نظر گرفته اند ؛ برای ماماها لحاظ نکرده اند.


محمدی سعادت با اظهار تاسف از این که حقوق ماماها در بخش بهداشت به دلیل این که خرید خدمت می شوند ؛ پایین ترین حقوق قانون کار است؛ گفت: گاها برخی از همکاران ماما حتی کمتر از یک میلیون و 800 هزار تومان دریافتی دارند و از مسئولان میخواهیم بطور جدی به این مساله رسیدگی کنند تا ماماها برای ادامه فعالیت در دوران کرونا انگیزه خود را از دست ندهند.


این عضو شورای عالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: تا زمانی که کرونا هست جامعه مامایی نیز کنار مردم بوده و به آنها خدمت رسانی می کند و امیدواریم که مسئولان با در نظر گرفتن مشکلات این قشر راهکارهایی را برای افزایش انگیزه ماماها ارائه دهند.
انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.