شنبه، 1 دی 1403

سیاست های کلان مقابله با کووید 19 غیرکارشناسی است/ کادر درمان به تنهایی بار مشکلات را به دوش می کشد

سیاست های کلان مقابله با کووید 19 غیرکارشناسی است/ کادر درمان به تنهایی بار مشکلات را به دوش می کشد

دبیر شورای عالی نظام پزشکی با اظهار تاسف از این که تلفات ناشی از پاندمی کووید 19 در کادر درمان رو به افزایش است گفت: تا زمانی که مدیریت همه جانبه و سیاست های اصولی وکارشناسی در مقابله با بیماری کووید 19 نداشته باشیم این روند ادامه خواهد داشت.

دکتر محسن مصلحی دبیر شورای عالی نظام پزشکی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان با گلایه از اتخاذ سیاست های متناقض و چندگانه برای مقابله با بیماری کووید 19 بیان کرد: مردم و بویژه جامعه پزشکی تاوان کوتاهی و عدم مدیریت مناسب مسئولان در مقابله با پاندمی کووید 19 را می پردازند.
وی با اشاره به این که سیاست های کلان و راهبردی مقابله با کووید 19 را کسانی هدایت می کنند که سررشته ای از حوزه سلامت ندارند؛ افزود: مقام معظم رهبری یک الگوی رفتاری در برخورد با بیماری کووید 19 هستند و حتی در ایام محرم نیز صراحتا اعلام نمودند که چگونه باید پروتکل ها را رعایت نمود اما متاسفانه عدم تبعیت از الگوهای رفتاری که ایشان ارائه دادند ؛ سبب شد تا شاهد موج سوم کرونا که ناشی از کوتاهی های مردم و مسئولان است؛ باشیم.
وی با بیان این که کادر درمانی دچار فرسودگی شغلی شده ؛ ادامه داد: حداقل کاری که برای جامعه پزشکی در این شرایط بحرانی می توان انجام داد؛ تامین اقلام حفاظتی و بهداشتی؛ حمایت های قانونی؛ تعاملات بانکی و مالیاتی است که متاسفانه کوچکترین توجهی به آن نمی شود و حتی در زمینه تعرفه ها که تا دستور ریاست جمهوری هم پیش رفت اما شاهد اتفاق ملموسی دراین حوزه نبودیم.
دبیر شورای عالی نظام پزشکی به درخواست سازمان امور مالیاتی مبنی بر ارائه تراکنش های بانکی سال 93 پزشکان و مهلت ضرب الاجلی آن اشاره کرد و گفت: در شرایطی که شاهد بدترین دوران طی چند دهه اخیر برای جامعه پزشکی هستیم ؛ ایجاد چنین جوی عرصه را بر جامعه پزشکی تنگ نموده و فشار روانی مضاعفی را بر آنان وارد می کند.
مصلحی خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی از طرفی دچار هجمه است و از سوی دیگر مورد حمایت قرار نمی گیرد و شاید مجموعه این اتفاقات بدترین دوران را طی چند دهه اخیر برای جامعه پزشکی رقم زد و این همه مصیبت را درکمتر از یکسال تجربه کرد.
وی در خصوص عملکرد وزارت بهداشت در دوران پاندمی کووید 19 اظهار کرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در کشور باید دقیق تر و علمی تر برخورد کرده و مسائل را شفاف انعکاس دهد تا از اتهام مسامحه  مبرا شود.
وی ادامه داد: مسئولان حوزه سلامت قدرت برنامه ریزی درست را ندارند زیرا سیاستگذاری ها در جای دیگری انجام می شود و بازگشایی مدارس؛ اصناف و برگزاری آزمون ها نشان ازاین دارد که کنترل مناسب امور از حوزه وزارت بهداشت خارج شده است.
دبیر شورای عالی با اشاره به خستگی روحی و روانی کادر درمان علاوه بر فرسودگی جسمی آنان خاطرنشان کرد: بخش دولتی به تنهایی نمی تواند بار این پاندمی را به دوش کشد و باید از ظرفیت های بخش خصوصی نیز استفاده شود ضمن آن که مدیریت همه جانبه در پاندمی کووید 19 مشاهده نمی شود و برنامه ریزی مشخصی برای جامعه پزشکی وجود ندارد.
انتهای پیام

 

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.