ﺳﻪشنبه، 28 فروردین 1403

روند کاهشی فوتی های کرونا/ کوچکترین غفلت نتایج را تغییر می دهد

روند کاهشی فوتی های کرونا/ کوچکترین غفلت نتایج را تغییر می دهد
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا، گفت: روند کاهشی فوتی‌های ناشی از کرونا، متأثر از مداخلات هفته‌های اخیر است، چراکه کوچک‌ترین غفلت نتایج را دوباره تغییر خواهد داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی علی اکبر حق دوست رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا  در برنامه شکبه خبر سیما با اشاره به این که اگر پروتکل های بهداشتی رعایت نشود، از نیمه شهریور می توان سناریوهای خطرناک تری را برای بیماری کرونا متصور بود؛ اظهار کرد: روند کاهشی فوتی‌های ناشی از کرونا، متأثر از مداخلات هفته‌های اخیر است، چراکه کوچک‌ترین غفلت نتایج را دوباره تغییر خواهد داد.

وی افزود: یکی از مداخلاتی که در روند کاهشی مرگ و میر تأثیرگذار بوده استفاده از ماسک و اثربخشی استفاده از ماسک بوده است.

حق دوست ادامه داد: اسلایدها بر اساس مدل سازی در سطح جهان انجام شده است. از شروع بیماری روند بیماری افزایشی بوده و با شیب ملایمی روند افزایشی را نشان می‌دهد. با رعایت پروتکل‌ها می‌توان با شیب ملایم و افزایش مختصر حرکت کرد اما اگر پروتکل‌ها رعایت نشود از اواسط شهریور می‌تواند سناریوهای خطرناک‌تری به وجود بیاید و میزان افزایش تندتر و بیشتر خواهد بود.

وی با اشاره به این که اگر همه مردم از ماسک به عنوان شاخصه مهم فردی استفاده کنند و پروتکل‌ها را رعایت کنند بیماری از بین نمی‌رود ولی روند آن افزایشی نخواهد بودغ تصریح کرد :به نظر می‌رسد در ابتدا در استان‌ها یک اپیدمی را تجربه کردیم ولی با مدیریت درست کل کشور هوشیار شد و تعداد مرگ و میرها به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت ولی با تغییر دوباره رفتارها میزان مرگ و میر و ابتلاء به کرونا کم کم روند افزایشی گرفت و استان‌ها دوباره در وضعیت قرمز قرار گرفت. اگر هوشیار باشیم تمام استان‌ها در چند هفته دیگر به روند کاهشی بیماری نزدیک خواهند شد.

***به کانال سازمان نظام پزشکی بپیوندید

معاون وزیر بهداشت گفت : به نظر من باید کل ایران را قرمز در نظر گرفت و کنترل بیماری باید روزانه باشد و مردم بدانند که با کوچک‌ترین بی احتیاطی کل استان‌ها می‌توانند در شرایط بحران قرار بگیرند. از مردم هم درخواست می‌شود، در عین حال که باید به شعائر اسلامی در ماه محرم پایبند باشیم با رعایت پروتکل‌ها در کنترل بیماری کمک کنند.

وی اظهار کرد: در مقابل این ویروس که هر روز علائم جدیدی از خود بروز می‌دهد باید با دقت بیشتری رفتار کنیم و بر خلاف پیشرفت‌ها ممکن است در مراحل آخر ساخت واکسن باز هم در برابر کرونا بی اثر باشد.

حق دوست با بیان این که  حدس زده می‌شود اگر آنفلوانزا و کرونا در پاییز با هم شیوع داشته باشند باز هم در سطح جهان تعداد مبتلایان افزایش یابد؛ خاطرنشان کرد: با توجه به شناخت و اطلاع کم درباره این ویروس، ممکن است میزان آلودگی مجدد قابل ملاحظه باشد و واکسن را بی اثر کند، هنوز اطلاعات علمی درباره این ویروس کامل نیست.

***سازمان نظام پزشکی  را در اینستاگرام  دنبال کنید

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: با توجه به اهمیت ایمنی سلولی در کرونا بنابراین سرم درمانی ممکن است اثر درمانی داشته باشد اما معجزه نمی‌کند و صد درصد نیست. واکسن در برخی کشورها در حال آزمایش است اما زمان مشخص می‌کند که بعد از گذشت ۳ تا ۶ ماه بعد ایمنی بدن چقدر کاهش می‌یابد بنابراین قضاوت درباره اثربخشی واکسن هنوز زود است.

وی درباره رابطه سکسکه با کرونا، گفت: از آنجایی که این ویروس در مغز و درون رگ التهاب ایجاد می‌کند هرکجا از مغز التهاب ایجاد کند عوارض خواهد داشت و ممکن است حتی به صورت سکسکه بروز کند و تأثیر داشته باشد.

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.