پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روشی ابداع کردهاند که میتواند کروناویروس را تنها در چند دقیقه شناسایی کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی به نقل از ایسنا، پژوهشگران "دانشگاه ایالتی و مؤسسه پلیتکنیک ویرجینیا"(Virginia Tech)، روش جدیدی ارائه دادهاند که شاید بتواند زمان مورد نیاز را برای تأیید وجود کروناویروس در نمونه آزمایشی کاهش دهد.
آزمایشهای کنونی تشخیص کروناویروس، به چندین ساعت زمان و طی کردن چندین مرحله نیاز دارند تا وجود ویروس را در نمونه تأیید کنند. در این میان ممکن است خطاهایی نیز رخ دهند و نتیجه آزمایش بیماران حامل کروناویروس به خاطر بررسی نشدن کامل نمونه، منفی باشد.
"جیانگتائو چنگ"(Jiangtao Cheng)، استادیار مهندسی مکانیک و "وی ژو"(Wei Zhou)، استادیار مهندسی رایانه ویرجینیا تک، از روش زیستحسی فوقالعاده حساس استفاده کردند تا همه محتویات نمونه به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرد. آنها با این روش توانستند همه محتویات نمونه را در چند دقیقه بررسی کنند و امکان بروز خطا را کاهش دهند.
این روش، با اضافه کردن نمونه آزمایشی به مایعی مانند آب آغاز میشود. سپس مایع حاوی نمونه، روی یک سطح مهندسی شده قرار میگیرد یک دو قسمت با اصطکاک کم و زیاد را شامل میشود. قطرات حاوی نمونه به سرعت حرکت میکنند و به خاطر حرکت در شرایط اصطکاک کم و زیاد، حرکت و توقف آنها به طور پیوسته ادامه دارد. این حرکت و توقف، به قطرات امکان میدهد تا به شیوهای برنامهریزی شده، از عهده جهتگیری و انتقال برآیند.
پژوهشگران برای تحلیل سریع نمونهها، از پرتو لیزر نیز استفاده کردند تا مولکولهای سیگنالهای لرزشی نوری از خود نشان دهند.
همه این مراحل، تنها طی چند دقیقه صورت گرفت و دادههای مربوط به وجود کروناویروس در نمونهها مشخص شدند.
این پژوهش، در مجله "ACS Nano" به چاپ رسید.