جمعه، 2 آذر 1403

یاداشتی از ​ دکتر بهنام عباسیان – عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی

تأثیرات نوسانات دلار بر عملکرد دندانپزشکان

تأثیرات نوسانات دلار بر عملکرد دندانپزشکان
تنها راه برای کم شدن بار روانی مشکلات ارزی این است که بپذیریم دندان درد یک بیماری است و بیمه‌ها ملزم به حمایت از بیمار هستند.

در این ایام کرونائی نوسانات دلار عرصه را برای ادامه حیات حرفه ای دندانپزشکان تنگ کرده است. شرکت‌ها از نواسانات دلار در هنگام فروش لوازم و تجهیزات دندانپزشکی می‌گویند، به گونه‌ای که تعرفه‌ها را لحظه‌ای اعلام می‌‌کنند. امروز و فردای آن و حتی ساعتی آن فرق دارد. آیا یک دندانپزشک‌ می‌تواند به بیمارش همین مسائل را بگوید؟ این همان بیماری است که یک دندانپزشک‌ نمی‌تواند به خاطر احساس مسئولیت قیمت تمام شده و واقعی خدمات تمام شده درمان را از او طلب کند.

در واقع وقتی کارگزاران حوزه سلامت، دندانپزشکی را یک حرفه لوکس می‌دانند، عدم توجه به  این واقعیت که بیش از نیمی از آحاد مردم تا سن 50 سالگی تعداد 5 دندان خود را به علت پوسیدگی از دست داده‌اند، تلخ و غم‌انگیز می‌نماید. عدم حمایت دولت و وزارت متبوع و افزایش افسار گسیخته قیمت و وسایل بر جایگاه و کیفیت درمان دندانپزشکان اثر گذاشته و همکاران جوان را که سرمایه این مرز و بوم هستند در صف خروج از ایران و پیگیری کار در کشورهای همسایه به خصوص عمان قرار داده است.

این‌ها سرمایه‌های جوان ما هستند که به علت ندانم‌کاری کارگزاران برای زندگی بهتر ترک وطن می‌کنند. امروز همه در یک کشتی هستیم و باید بدانیم موج‌های سهمگین مشکلات سیلی سختی به دندانپزشکان می‌زنند. مخصوصاً در این روزها که تحریم‌ها عرصه سلامت را بر ما تنگ کرده و جامعه پزشکی زیر فشار سختی است دندانپزشکان از اولین بخش های صنف پزشکی کشور هستند که تاوان سختی می دهند، وقت آن است کسانی که احساس غرور ملی دارند و دلشان برای جامعه پزشکی کشور و آحاد مردم‌ می‌سوزد پا به عرصه بگذارند و با تلطیف بعضی قوانین و پذیرش اینکه حرفه دندانپزشکی یک حرفه درمانگر است و دندان درد نوعی بیماری است، بتوانند از مدافعین سلامت دهان و دندان دفاع کنند.

ایجاد تعرفه‌های واقعی که بیمه‌ها از آن حمایت کنند یکی از راهکارهایی است که می‌تواند در این شرایط سخت کشتی آسیب دیده سلامت را‌ به ساحل امن برساند.

 امید است بعد از بهبود اوضاع کرونایی، با توجه ویژه به این حوزه هم به مردم و هم به جامعه دندانپزشکی خدمت کنیم.

از دولت و وزارت بهداشت‌ می‌خواهیم در مورد مواد اولیه و وسایل دندانپزشکی تدبیری بیاندیشند که بتوانیم بدون واسطه وسایل خود را تهیه کنیم. اداره تجهیزات وزارتخانه هرگونه که‌ می‌تواند باید به این مسئله ورود کند. چرا یک دندانپزشک باید به علت نوسات دلار ماده مصرفی را چندین برابر قیمت ماه قبل دریافت کند؟ آیا در این زمینه ناظری وجود ندارد؟

تنها راه برای کم شدن بار روانی مشکلات ارزی این است که بپذیریم دندان درد یک بیماری است و بیمه‌ها ملزم به حمایت از بیمار هستند. در واقع صنعت بیمه درازای خدمات بیمه‌ای سود حاصل می‌کند چه اشکالی دارد در این برهه جهت حمایت از درمان های دندان پزشکی و حمایت  از بیمه کنندگان پا به عرصه بگذارند و از سودهای آنچنانی چشم پوشی کند؟

دکتر امیر صدری امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.