به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایسنا؛ زهرا سمایی در گفت و گو با ایسنابا بیان اینکه دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست عملکرد دستگاههای بیخطرساز پسماندهای بیمارستانی را پایش میکند، اظهار کرد: چنانچه این دستگاهها در بیمارستانها با مشکل مواجه باشند و به درستی عمل نکنند، پسماندهای عفونی آنگونه که باید بیخطر نمیشوند.
وی ادامه داد: در استانهای مختلف کشور، ادارات کل محیط زیست به صورت تصادفی (رندوم) اقدام به پایش این دستگاهها میکنند علاوه بر این بیمارستانها نیز موظف به خوداظهاری درباره عملکرد دستگاههای بیخطرساز از طریق آزمایشگاههای معتمد هستند.
سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه تصریح کرد: باتوجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و اهمیت بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی و عفونی، تعداد پایشهای زیست محیطی در بیمارستانها برای بررسی عملکرد دستگاههای بیخطرساز پسماندها بیشتر شده است و از بیمارستانها نیز خواستهایم که بهصورت مرتب دراینباره خود اظهاری کنند.
سمایی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار دفتر پایش سازمان محیط زیست در سال ۹۸ حدود ۷۸ درصد بیمارستانهای کشور در این زمینه خوداظهاری کردهاند و ۱۷ درصد آنها این کار را انجام ندادهاند، گفت: در این بین ۵ درصد بیمارستانها نیز پسماندهای عفونی خود را به مراکز دیگر واگذار میکنند.
به گفته وی از ۷۷۵ بیمارستان پایش شده در کشور، عملکرد دستگاه بیخطرساز پسماندهای عفونی ۶۷۷ بیمارستان مناسب و ۹۸ بیمارستان نامناسب گزارش شده است همچنین عملکرد مطلوب اپراتور و رعایت اصول کارکردی تجهیزات مطابق دستورالعمل سازنده در حسن اجرای این کار تاثیرگذار است.
سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این بیمارستانها بهصورت مستمر پایش می شوند، اظهار کرد: چنانچه پس از پایشهای مجدد و ابلاغ اخطار، بیمارستانهای دارای مشکل اقدام به رفع مشکل دستگاه بیخطرساز پسماندهای خود نکنند سازمان محیط زیست موضوع را از پیگیری خواهد کرد.
سمایی در پایان با اشاره به اینکه بیمارستانهایی که در این زمینه با مشکل مواجه هستند در استانهای مختلف کشور پراکنش دارند، تصریح کرد: برای مثال تعدادی از بیمارستانهای تهران در زمینه دستگاههای بیخطر مشکل داشتند که تمامی آنها مجدد پایش میشوند.
انتهای پیام