مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی تاکید کرده است که دستورالعمل جامعی برای لزوم استفاده از ماسک در کشور تهیه شده و علت آن برای مردم در کاهش همهگیری کرونا توضیح داده شود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز در گزارشی با عنوان «تأمین و مصرف بهینه تجهیزات حفاظت شخصی» آورده است؛ بیماری ناشی از کووید 19 با سرعت در جهان گسترش یافته است. ازجمله اقدامات مناسب برای جلوگیری از انتقال ویروس، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) است.
بنابراین گزارش،در حال حاضر تعداد مبتلایان به این بیماری در جهان از مرز هفت میلیون نفر گذشته است و کشورها با چالش دسترسی ناکافی به این کالاها مواجهند. انتظار می رود با ادامه پیشروی بیماری، همچنین بروز موج های بعدی آن تا زمان انجام واکسیناسیون عمومی در دنیا، به دلیل افزایش میزان تقاضا برای این تجهیزات، دنیا همچنان با کمبود آن مواجه باشد.
این گزارش می افزاید؛ بخشی از این تقاضا به منظور تأمین نیاز ضروری و اجتناب ناپذیر است، ولی بخشی دیگر به دلایلی نظیر: مصرف در موارد غیرضروری، مصرف بی رویه و اِشکال در زنجیره تأمین شکل می گیرد و موجب افزایش حجم کمبودها در دنیا می شود که قابل مدیریت است. هرچه بیماری بیشتر گسترش یابد، تأثیر کمبودها بیشتر مشخص می شود و این عامل ضمن ایجاد فضایی برای ورود کالاهای غیراستاندارد، تأثیر منفی در مقابله مؤثر با بیماری ایجاد می کند. لذا لازم است ضمن برآورد نیاز واقعی و تأمین بهنگام این تجهیزات، از مصرف غیراصولی و غیرمنطقی آن تا حد امکان پیشگیری کنیم.
این گزارش به عنوان توصیه های لازم برای بهینه سازی تأمین و مصرف تجهیزات حفاظت شخصی را برای دوران همزیستی با کووید 19 عنوان میکند که در الگوی سازمان بهداشت جهانی پیرامون مصرف منطقی تجهیزات حفاظت شخصی و بهینهسازی دسترسی مطلوب به این ملزومات، بر سه راهبرد؛ استفاده بجا از وسایل حفاظت شخصی، حداقلسازی نیاز به آنها از طریق کنترلهای مدیریتی و مهندسی و هماهنگسازی زنجیره تأمین این تجهیزات تأکید شده است. استانداردهای استفاده از وسایل حفاظت شخصی برای محیطهای مراقبت بهداشتی درمانی، بیماران در قرنطینه خانگی براساس دستورالعمل سازمان بهداشتی جهانی بهروزرسانی شدهاند. در حال حاضر دستورالعمل شفاف و جامعی در مورد استفاده از ماسک توسط جامعه عمومی در کشور تدوین نشده است.
براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در دستورالعمل کشوری کروناویروس جدید تدوین شده توسط وزارت بهداشت، توصیههایی در مورد کنترلهای مدیریتی و مهندسی ارائه شده است. انتظار میرود با ایجاد التزام به اجرای انها میزان نیاز به تجهیزات حفاظت شخصی کاهش یافته و منطقیتر شود. در بُعد هماهنگی زنجیره تأمین نیز اقدامات انجام شده منجر به افزایش موجودی در کشور شده است، ولی بهدلیل عدم وجود سازوکار رصد دقیق آن هنوز با دسترسی هدفمند و عادلانه فاصله داریم، ضمن اینکه موضوع کیفیت و قیمت در حلقه تولید و توزیع نیازمند ساماندهی و تشدید نظارتهاست.
متن کامل این گزارش و نتایج به دست آمده از آن را اینجا بخوانید.