یکشنبه، 2 دی 1403

به نقل از دویچه وله فارسی

اپلیکیشن هشداری کرونا در آلمان چگونه عمل می‌کند؟

اپلیکیشن هشداری کرونا در آلمان چگونه عمل می‌کند؟
در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان برای جلوگیری از شیوع کرونا از اپلیکیشن‌های هشداری استفاده می‌شود که با آن زنجیره‌های ابتلا قابل ردگیری و مهارشدن است. آلمان هم حالا اپلیکیشن خود را معرفی کرده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دولت آلمان و مؤسسه روبرت کخ این کشور  اپلیکیشن هشدار کرونا را معرفی کردند. هدف از ساخت و استفاده از این اپلیکیشن، کمک به ردگیری و شکستن به موقع زنجیره ابتلا عنوان شده است. برای کارآمد بودن اپلیکیشن اما ابتدا باید کاربران به صورت گسترده از ان استفاده کنند.

اپوزیسیون و همچنین مراکز و نهادهای حمایت از حقوق مصرف‌کننده در آلمان می‌گویند، دولت باید اختیاری بودن استفاده از این اپلیکیشن را تضمین کند.

هلگه براون، رئیس دفتر صدراعظم آلمان در کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به اینکه این اپلیکیشن اولین اپلیکیشن از این دست در جهان نیست، گفت: «اما اطمینان دارم بهترین آنهاست.» در رونمایی رسمی از این اپلیکیشن، ینز اشپان، وزیر بهداشت و درمان آلمان، هورست زه‌هوفر، وزیر کشور و کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری و حمایت از حقوق مصرف‌کننده هم شرکت داشتند.

در این نوشته به مهمترین پرسش‌ها و پاسخ‌ها در مورد این اپلیکیشن هشداری پرداخته شده است.

به کانال سازمان نظام پزشکی بپیوندید

این اپلیکیشن چگونه عمل می‌کند؟

این اپلیکیشن می‌تواند از طریق بلوتوث، اینکه آیا کاربران گوشی همراه، به مدت طولانی فاصله‌ای کمتر از دو متر از یکدیگر داشته‌اند یا خیر را اندازه‌گیری کند. اگر پاسخ تست کرونای یک کاربر مثبت باشد و این مورد را در اپلیکیشن وارد کرده باشد، به دیگر کاربرانی که این  اپلیکیشن را نصب کرده‌اند، خبر داده می‌شود که در نزدیکی کسی به سر برده‌اند که آلوده به ویروس بوده است. به این ترتیب زنجیره‌های عفونی، سریع‌تر شناسایی می‌شوند. لوتار ویلر، رئیس مؤسسه روبرت کخ آلمان می‌گوید، درست زمانی که مردم بیشتر جابه جا می‌شوند و ترددشان زیادتر شده، این اپلیکیشن در مبارزه با شیوع کرونا نقشی مهمی پیدا می‌کند.

وزیر بهداشت آلمان با تأکید بر اهمیت نقش این اپلیکیشن در مقابله با کرونا اما معتقد است: "این اپلیکیشن جای رفتار معقول را نمی‌گیرد." به گفته او رعایت فاصله اجتماعی و موارد بهداشتی و زدن ماسک در وضعیت‌های مشخص همچنان تدابیر مهم در مقابله با کرونا هستند.

مقامات آلمان می‌گویند استفاده از این اپلیکیشن اختیاری است و داده‌ها فعلا به صورت مرکزی ذخیره نمی‌شوند

مقامات آلمان می‌گویند استفاده از این اپلیکیشن اختیاری است و داده‌ها فعلا به صورت مرکزی ذخیره نمی‌شوند

این اپلیکیشن که ۲۰ میلیون یورو هزینه طراحی، ساخت و راه‌اندازی در بر داشته را شرکت‌های تله‌کام آلمان و اس‌آ‌پ (شرکت نرم‌افزاری آلمانی) ساخته‌اند. در تست این اپلیکیشن، وضعیت‌های روزمره‌ای مانند تردد با قطار، مهمانی یا کلاس درس در مدرسه شبیه‌سازی شدند.

سازمان نظام پزشکی  را در اینستاگرام  دنبال کنید

استفاده از اپلیکیشن اجباری نیست؟

هلگه براون، رئیس دفتر صدراعظم آلمان بر وعده دولت آلمان مبنی بر استفاده اختیاری و بدون اجبار از این اپلیکیشن تأکید کرده است. کریستینه لامپرشت، وزیر دادگستری و حمایت از مصرف‌کنندگان آلمان در هنگام معرفی این اپ گفت که شهروندان خودشان تصمیم می‌گیرند، چه اطلاعاتی را در دسترس دیگران بگذارند.

نهادهای حمایت از حقوق مصرف‌کننده، بر مسئله اختیاری بودن نصب و استفاده از این اپلیکیشن، اصرار می‌کنند. به این ترتیب کارفرمایان، رستوران‌ها، اداره‌ها نباید استفاده از اپلیکیشن را شرط اجازه ورود به این مراکز بدانند.

با داده‌ها چه می‌شود؟

آنگونه که اعلام شده است، داده‌های کاربران (داده‌های تماس) فعلا نه به صورت مرکزی بلکه تنها در موبایل کاربر، ضبط و ذخیره می‌شوند. این موضوع از زمان شروع بحث‌ها در مورد طراحی اپلیکیشنی برای این منظور، از موضوع‌ها اصلی مورد مناقشه بود. اکنون گفته می‌شود که تنها داده‌های تماسی که از نظر اپیدمیولوژی بااهمیت هستند و مربوط به سه هفته گذشته می‌شوند، باید به صورت ناشناس و تنها بر روی گوشی همراه کاربر بدون ضبط نمودار مسیر حرکتی کاربر، ذخیره شوند.

یورگن مولر از هیئت مدیره‌ی شرکت "اس‌آ‌ پِ" آلمان با تأکید بر صرفه‌جویی این اپلیکیشن در استفاده از داده‌های کاربر می‌گوید، کاربران در استفاده از شبکه‌های اجتماعی و حتی هر سفارش غذای آنلاین، بیش از این از خود اطلاعات می‌دهند.

آلمان اپلیکیشن هشدار کرونا را روز ۱۶ ژوئیه (۲۷ خرداد) معرفی کرد

آلمان اپلیکیشن هشدار کرونا را روز ۱۶ ژوئیه (۲۷ خرداد) معرفی کرد

وزیر کشور آلمان می‌گوید، "اداره‌ی فدرال امنیت فناوری اطلاعات" این کشور، پیوسته در تمامی گام‌های طراحی و ساخت این اپلیکیشن حضور داشته است. به گفته‌ی او امنیت این اپلیکیشن در سطح بسیار بالایی است و انتظارات بالا در زمینه حفاظت از داده‌ها را برآورده می‌کند.

نقطه ضعف این اپلیکیشن چیست؟

بر این نکته باید تأکید کرد که این اپلیکیشن تنها درحالتی کارآمد خواهد بود که تا حد امکان، شمار زیادی از شهروندان آن را نصب و از آن استفاده کنند. مدیر یکی از بیمه‌های درمانی بزرگ آلمان هم با استقبال از این اپلیکیشن گفته است که این اپ گام مهمی در مقابله با شیوع ویروس است، اما معجزه نمی‌کند و جای رعایت فاصله و مقررات‌های بهداشتی را نمی‌گیرد.

انتقادها در مورد چیست؟

یکی از نمایندگان مجلس آلمان از حزب چپ‌ها از محروم ماندن شهروندانی از این امکان انتقاد کرده است که به گفته او یا گوشی هوشمند ندارند یا به کار کردن با این گوشی‌ها مسلط نیستند. آنکه دومشایت برگ افزون بر این، در مصاحبه‌ای خواستار تصویب قانونی در مورد اپلیکیشن شده است که به نظر او سه مورد در آن به گونه‌ای الزام‌آور باید تعیین شده باشد: تعیین محدودیت زمانی برای این اپلیکیشن، به گونه‌ای که با پایان پاندمی، از کار خارج شود، اختیاری بودن استفاده از آن و استفاده انحصاری صرفا با هدف مبارزه با همه‌گیری کرونا از این اپ.

دولت آلمان اما این درخواست را رد کرده است. وزیر بهداشت آلمان می‌گوید، هر آنچه که لازم بوده در آیین‌نامه حفاظت از داد‌ها پیش‌تر تنظیم شده است.

اما این تنها دغدغه نماینده چپ‌ آلمان نیست. دیدیه ریندرز کمیسر امور دادگستری و قضایی اتحادیه اروپا هم چندین هفته پیش خواستار تعیین محدودیت زمانی برای استفاده از این اپلیکیشن شده بود. او در پارلمان اروپا در بروکسل گفته بود که این اپلیکیشن باید تنها در دوران بحران  کرونا به خدمت گرفته شود و با پایان پاندمی به طور کامل غیر فعال شود.

انتقادهایی هم در مورد تکنیک بلوتوث در این رابطه وجود دارد. منتقدان می‌گویند دقت این تکنیک کمتر از آن است که بتواند به تأثیر و دستاورد مورد انتظار بینجامد. به گفته این دسته، اپلیکیشن تنها قادر است فاصله میان افراد و گوشی‌های همراهشان را تخمین بزند. اما طراحان اپلیکیشن می‌گویند، مسئله این ابزار شناسایی موارد نزدیکی کمتر از دو متر است.

در کدام کشورها اپلیکیشن‌هایی از این دست وجود دارد؟

کشورهای زیادی در سراسر جهان در حال حاضر از اپلیکیشن‌های ساخته شده برای این منظور، در ردگیری زنجیره‌های عفونی بهره می‌بردند. نتایج استفاده از این اپلیکیشن‌ها برای مقابله با شیوع کرونا، در کشورهای گوناگون متفاوت بوده است.

اتریش از اپلیکیشن صلیب سرخ برای هشدار استفاده می‌کند

اتریش از اپلیکیشن صلیب سرخ برای هشدار استفاده می‌کند

بر پایه گزارشی که روزنامه آلماتی "فرانکفورتر روندشاو" منتشر کرده است، در ایسلند ۴۰ درصد از اپلیکیشنی که بر پایه جی پی اس کار می‌کند، استفاده می‌کنند. در ایتالیا دو میلیون نفر از اپلیکیشنی شبیه آنچه در آلمان وجود دارد استفاده می‌کنند. در استرالیا، ۶ میلیون نفر، یعنی حدود یک چهارم شهروندان اپلیکیشنی دولتی را نصب کرده‌اند که البته باید گفت با این روش هیچ مورد ابتلایی که با روش‌های متعارف قابل شناسایی نبوده، شناسایی نشده. این امر به گفته متخصصان به شمار محدود مبتلایان به کرونا در استرالیا برمی‌گردد. تعداد مبتلایان کرونایی استرالیا بنا بر آخرین داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز ۷۳۰۰ نفر است.

برخی دیگر کشورها اساسا از تکنیک گوشی هوشمند برای این منظور بهره می‌گیرند. در کره جنوبی، دستگاه‌های مسئول، به سراغ داده‌های خصوصی خطوط گوشی همراه و کارت‌های اعتباری کاربران می‌روند.

در چین اپلیکیشنی وجود دارد که برای شهروندان با استفاده از یک سیستم هشداری رنگی شبیه چراغ راهنمایی، تا دو هفته قرنطینه اجباری را تجویز می‌کند.

در اتریش بسیاری از شهروندان از اپلیکیشن صلیب سرخ استفاده می‌کنند

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.