یکشنبه، 2 دی 1403

به نقل از دویچه وله فارسی

گروه‌های خونی O و A می‌توانند در روند بیماری کووید ۱۹ تاثیرگذار باشد

گروه‌های خونی O و A می‌توانند در روند بیماری کووید ۱۹ تاثیرگذار باشد
در تحقیقات مربوط به بیماری کووید۱۹ دانشمندان چینی به نکته‌ای برخوردند که اکنون در کانون توجه کارشناسان آلمانی و نروژی قرار گرفته است. بر اساس این تحقیقات شدت نارسایی‌های تنفسی در بیماران گروه‌های خونی خاصی بیشتر است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، 

پس از شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ در کشورهای گوناگون جهان تحقیقات اولیه دانشمندان این گمان را تقویت کرد که عوامل ژنتیکی می‌توانند در چگونگی مقابله سیستم دفاعی بدن در برابر ویروس کرونا نقش زیادی ایفا کنند. 

نتایج پژوهش جدید دانشمندان نروژی و آلمانی اکنون ارتباط میان برخی از گروه‌های خونی و تشدید نارسایی‌های تنفسی در روند رشد بیماری ناشی از  ویروس کرونا در بدن را نشان می‌دهد.

گروه پژوهشگران به سرپرستی تام کارلسن از بیمارستان دانشگاه اسلو در نروژ و آندره فرانکه، از دانشگاه کیل در آلمان نمونه خون ۱۶۱۰ بیمار بدحال را که به دلیل ابتلا به بیماری کووید۱۹ در اوج این بیماری همه گیر در ۷ کلینیک اسپانیا و ایتالیا بستری بودند، بررسی و مقایسه کردند. 

این کارشناسان مولکول‌های DNA بیماران را نیز که از نقاط مختلقی بودند استخراج و مورد بررسی و پژوهش قرار دادند. سپس خصوصیات ژنتیکی یافته شده در نمونه‌های خون این بیماران با خون ۲۲۰۵ نفر از افراد سالم اهداکننده خون از هر دو کشور مقایسه شدند. محققان دریافتند که افراد دارای گروه خونی A + بیشتر در معرض خطر نارسایی تنفسی ناشی از بیماری کووید۱۹ هستند. نتایج این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که بدن افراد با گروه خونی نوع 0 در مقابل ویروس کرونا از ایمنی بهتری برخوردار است. 

تفاوت دو گروه خونی

تحقیقات دانشمندان نروژی و آلمانی نشان می‌دهد که شدت نارسایی تنفسی در بیماران کووید۱۹ در نوع گروه خونی با کروموزوم "rs657152"  حدود ۳۲ درصد و در نوع "rs11385942" حدود ۷۷درصد بیشتر از بقیه بیماران بوده است. این کروموزم‌ها تعیین‌کننده خصوصیات گروه‌های خونی در ژن‌ها هستند. 

پیش از این محققان چینی در پژوهش‌های خود به این نتیجه رسیده بودند که میانگین تعداد بیماران کووید۱۹ که دارای گروه خونی A هستند از سایر گروه‌های خونی بیشتر است. 

علاوه بر این از مدت‌ها پیش این نکته نیز برای دانشمندان مشخص شده است که افرادی که گروه خونی 0 دارند کمتر دچار بیماری مالاریا می‌شوند. از طرف دیگر نتیجه تحقیقات موید آن است که بدن کسانی که گروه خونی A دارند در مقابل طاعون مقاوم‌تر است.

حدود ۳۷ درصد از آلمانی‌ها گروه خونی A + و ۳۵ درصد گروه خونی 0+ دارند. گروه خونی B + در ۹ درصد و گروه‌های خونی A- و 0- در ۶ درصد آلمانی دیده می‌شود. نادرترین گروه‌های خونی AB + با ۴ درصد ، B- با دو درصد و AB- با یک درصد در آلمان است.

برچسب ها : کرونا
امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

موسوی چهارشنبه, 21 خرداد,1399 10:51
باسلام
این یک بیماری ناشناخته است و هیچکس جز خدا وند نمی دونه چه خبره .در یک خانواده که من میشناسم یک پیرمرد الزایمری ۸۲ ساله وخانمش ۶۸ ساله سالم زندگی میکردند خانم سالم در اثر ابتلا ب کرونا فوت کرد و شوهرشون که در یک منزل بودند حتا یک سرفه هم نکرده وسالمه
جل الخالق.
چیمن چهارشنبه, 21 خرداد,1399 19:10
این خبر چقد موثقه؟
لیلی پنجشنبه, 22 خرداد,1399 03:16
بهتر بود این رو هم اضافه می‌کردید که توی خود مقاله هم نوشته که مبنای علمی موثقی نداره و صرفاً یک پژوهش میدانی هست