چهارشنبه، 3 بهمن 1403

دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به انتقادات از سازمان غذا و دارو

  • 07 اردیبهشت 1399
  • 08:33
  • سلامت
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به انتقادات از سازمان غذا و دارو
در پی نامه تعدادی از افراد صاحب نام در حوزه پزشکی، دارویی، اقتصادی و اجتماعی به وزیر بهداشت در خصوص استمرار برخی شیوه ها در سازمان غذا و دارو که منافع جریان های خاصی را تامین می کند، دکتر نمکی دستور رسیدگی به این موارد را به دکتر شانه ساز رییس سازمان غذا و دارو، صادر کرد.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از وبدا، متن این نامه به شرح زیر است:
 
جناب آقای دکتر شانه ساز
معاون محترم و رئیس سازمان غذا و دارو
 
اخیراً مکتوبی توسط تعدادی از افراد صاحب نام در حوزه پزشکی، دارویی، اقتصادی و اجتماعی دریافت شد که به تفصیل ضمن اشاره به رفتار فساد ستیزانه و شفافیت گرای مدیریت کنونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بخصوص در عرصه دارو و تولید و واردات فرآورده های دارویی، از استمرار بعضی از شیوه ها که هنوز منافع جریان های خاص را تأمین می کند گله مند بودند.
نیک می دانید از روز نخست ورود اینجانب به این مجموعه، اولین گامها در ایجاد پاکیزگی و شفافیت سازمان غذا و دارو و هیات امنای ارزی برداشته شد تولید داخل در دارو و تجهیزات پزشکی مورد توجه ویژه قرار گرفت و از واردات محصولاتی که مشابه داخلی داشت جلوگیری بعمل آمد.
 
 
ارزهای دریافتی سال 1397 با بررسی دقیق پنج ماهه تعیین تکلیف و موارد تخلف و بلاتکلیف عیناً به مراجع محترم قضائی منعکس گردید. کمیسیون ها و تصمیماتش شفاف به اطلاع ذینفعان و مردم رسید. با حمایت از تولید داخل مصرف ارز 20% کاهش یافت ضمن آنکه علیرغم فشار سنگین مصرف بدلیل سیلاب ها، 5/3 میلیون زائر اربعین حسینی، آنفلوانزای H1N1 و کرونا بالارفته بود، با صرفه جوئی حداقل 600 میلیون یورو در سال عمل کردیم برای اولین بار قرارگاه دارو و تجهیزات و شورای مشورتی با حضور صاحبنظران و نمایندگان ذینفعان عرصه دارو و تجهیزات پزشکی برگزار گردید و از نظرات ایشان در برنامه ریزی و اجرا استفاده شد. انتخاب جنابعالی بعنوان رئیس سازمان سازمان غذا و دارو بدلیل حسن شهرت در پاکدستی و عدم وابستگی به جریانات تأثیرگذار در رانش ها و کشش های گذشته بود و بارها از جنابعالی خواستم که با در نظرگرفتن رضای پروردگار و بدون هرگونه حب و بغض و با عدالت محوری کامل ضروریست دست هرگونه رانت خوار از مجموعه را کوتاه کنید و در صورت بروز هرگونه فساد بلافاصله بدون مصلحت اندیشی برخورد نمائید. افرادی که پایه های رانت و سودجویی گروههای فشار را تثبیت می کنند سریعاً جابجا و پرونده ای که حاکی از سوء استفاده و رانت جوئی است را به مقامات قضائی منعکس نمائید. که خوشبختانه در موارد متعددی بدون جنجال اینکار را انجام داده اید.
 
از آنجا که اکثر امضاء کنندگان نامه را می شناسم و ایمان دارم که ابراز نگرانی ایشان در راستای دغدغه ای ملی برای پاگرفتن ریشه های فساد قدیمی در مجموعه ایست که با زحمت فراوان به سمت پاکیزگی می رود. ضمن احترام به همکاران گذشته و حال آن مجموعه که سالها با صداقت و یکرنگی حافظ جنبه های کارشناسی و نظارتی درست آن سازمان بوده اند ضروریست هرچه زودتر موارد ذیل دنبال شود.
 
1-با حضور رئیس محترم دفتر بازرسی و حراست وزارتخانه و همچنین دو نفر از امضاء کنندگان نامه مذکور آقایان دکتر اشتری و دکتر سمنانیان که سابقه و شناخت قدیمی در همکاری با ایشان دارم هیئتی تشکیل و سریعاً موضوعات بررسی و گزارش گردد.
2-مواردی که بدون جنجال در این مدت پیگیری و تقدیم مقامات قضائی شده پیگیری و نتیجه به اطلاع برسد.
3-در صورتیکه هرگونه شیوه غیرعادلانه ای در حمایت از جریانات فرصت طلب و سودجو توسط جریان خاصی ادامه دارد همانگونه که بارها گفته ام نباید اعمال آن شیوه غیرعادلانه استمرار یابد.
4-هرگونه پروانه و یا مجوزی که در سال های گذشته مبنی بر روش های غیرعلمی و غیرمنصفانه و با بی عدالتی و رانت جوئی صادر و کسانی را به سودهای سرشار رسانده سریعاً مورد بازنگری و تصمیم گیری عادلانه قرار گیرد.
بدیهی است این تصمیمات نباید موجب کمبود دارو و ایراد زیان به مردم شود گرچه اجرای عدالت و برخورد با سودجویان همواره باید مدنظر باشد مع الوصف شرایط کشور، نیازمندی مردم و مصلحت اندیشی مدبرانه و پرهیز از عملکرد شعاری و شتابزده هرگز فراموش نشود.
5-اصلاح سامانه ردیابی که بازحمت فراوان به سرانجام رسید هرچه زودتر در مورد دارو و تجهیزات پزشکی بکار گرفته شود که نظارت هوشمند به بهترین شکل میسر باشد.
6-کماکان اولویت با تولید داخل است و امسال نیز همچون سال قبل ورود هرگونه دارو و تجهیزات پزشکی که مشابه داخلی دارد و از نظر تعداد و کیفیت جوابگوست ممنوع اعلام شود. بدیهی است در صورتیکه سلامت مردم بدلیل کیفیت و یا کمیت تولید داخل مورد تهدید قرار گیرد تصمیم دیگری خواهیم گرفت.
بی تردید اگر اصلاحات زیربنائی و شفاف سازی گسترده در این ایام نهادینه نشود نمی دانم کی و چگونه می توان در آینده بدان پرداخت؟ روزمرگی، مماشات و کنارآمدن مزمن با ناپاکی بزرگترین عامل موثر در تنومندی ریشه های فساد در همه اموریست که هر روز کار را بر همگان سخت تر خواهد کرد.
 
دکتر سعید نمکی

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.