چهارشنبه، 3 بهمن 1403

عدم بروز علایم کرونا در سنین زیر ۱۴ سال و خطر برای بزرگترها

  • 01 فروردین 1399
  • 20:59
  • سلامت
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
عدم بروز علایم کرونا در سنین زیر ۱۴ سال و خطر برای بزرگترها
معاون وزیر بهداشت ضمن تاکید بر استراتژی "در خانه بمانیم" و فرصت طلایی دو هفته پیش رو در این زمینه، در عین حال نسبت به ناقل بودن افراد زیر ۲۰ سال و بویژه زیر ۱۴ سال در این بیماری و انتقال بیماری از سوی آنها به بزرگترها در دید و بازدیدهای احتمالی نوروزی هشدار داد.

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر علیرضا رئیسی در ارتباطی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، با اشاره به قدرت شیوع و سرایت بالای کروناویروس جدید و موارد بالای بروز آن در اروپا، تاکید کرد: نباید این ویروس را دست کم گرفت. هرچند روند بروز موارد بیماری طی یکی دو روز اخیر در حدود ۱۳ استان بسیار کاهش یافته و در برخی از این استان ها به حدود یک دوم، یک سوم و حتی به یک چهارم رسیده است، اما رعایت موارد توصیه شده بسیار لازم است و مردم همچنان در خانه بمانند.

۲ هفته طلایی
وی با توصیه بر رعایت موازین بهداشتی و استراتژی در خانه ماندن از سوی مردم به مدت دو هفته، گفت: این دو هفته زمانی طلایی است و در صورت رعایت آن، می توان زنجیره ویروس را قطع کرد. اما در صورت عدم رعایت موارد توصیه شده، متاسفانه مدلسازی های ما نیز بر هم می ریزد و ممکن است بیماری ادامه یابد و خدایی ناکرده تلفات بیشتری داشته باشیم.

عدم بروز علایم بیماری در سنین زیر ۱۴ سال و خطر برای بزرگترها
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره بروز بیماری در موارد زیر ۱۰ سال، گفت: هیچ گاه گفته نشد که کروناویروس جدید در افراد زیر ۱۰ سال آلودگی ایجاد نمی کند. بلکه علایم بیماری در افراد زیر ۱۴ سال بروز نمی کند و افراد ممکن است آلوده به ویروس باشند اما علایمی بروز ندهند. بنابراین این خطر وجود دارد که این افراد در دید و بازدیدهای عید، ویروس را به بزرگترها منتقل کنند. در مجموع موارد بروز بیماری در اغلب کشورهای دنیا در افراد بالای ۲۰ سال بوده است، اما این به معنای آن نیست که در افراد زیر ۲۰ سال بروزی نداشته است. بنابراین یکی از منابع آلودگی در خانواده ها ممکن است نوه ها باشند؛ چراکه می توانند آلوده به ویروس باشند ولی بیمار نیستند و می توانند بیماری را منتقل کنند.

افرادی که بیمار نیستند اما ناقل کرونا هستند
رییسی با اشاره به دغدغه کنترل بیماری در مسوولان کشور، ادامه داد: امیدواریم دست به دست یکدیگر داده و بتوانیم بیماری را کنترل کنیم. در حال حاضر به مرز ۲۰هزار ابتلای این بیماری در کشور رسیده ایم؛ این تعداد، مواردی هستند که مثبت قطعی شناسایی شده اند و تعدادی نیز ممکن است بیمار نباشند اما ناقل بیماری باشند؛ این گروه گروه بزرگی هستند و عمدتا زیر ۲۰ ساله ها را شامل می شود. به عنوان مثال در کشورهایی مانند ایتالیا با وجود اعمال قرنطینه، اما سرعت شیوع بیماری بسیار بالاست و امیدواریم با همکاری مردم، کاهش موارد بیماری را شاهد باشیم.

شناسایی موارد مثبت کرونا در غربالگری خروجی شهرها
معاون بهداشت وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره طرح غربالگری در خروجی شهرها و تاثیر آن در کاهش موارد بیماری، گفت: توصیه کلی ما همچنان آن است که افراد در خانه بمانند. اما با این وجود در استان هایی که بیشترین آلودگی را داشتند، غربالگری در ورودی و خروجی شهرها را در دستور کار قرار دادیم و از خروج افرادی که علامت داشته باشند، جلوگیری شده و به مراکز درمانی ارجاع داده می شوند. موارد مثبت بسیار زیادی در قالب این طرح شناسایی و بازگردانده شدند. متاسفانه در برخی شهرها موارد توصیه شده، رعایت نشده و خروجی و ورودی برخی شهرها بسیار شلوغ است. تاکیدمان آن است که این دو هفته فرصت طلایی را از دست ندهیم.

وی در این باره افزود: به دنبال اقدامات و توصیه های انجام شده مقداری بار مراجعه به استان های شمالی کاهش یافته اما استان های جنوبی کشور مقداری بار مراجعات بالاست. این افراد در غربالگری ها ثبت می شوند و در صورتی که مشکلی داشته باشند، قابل ردیابی وپیگیری مجدد هستند.

کیت های ایرانی تشخیص کرونا؛ در مرحله کارآزمایی بالینی
رییسی درباره کیت تشخیص این بیماری واقدامات انجام شده جهت تولید داخلی این کیت ها، گفت: این بیماری، یک بیماری جدید است. بنابراین تشخیص آن نیز نیازمند کیت جدید است. اولین کشور تولید کننده این کیت ها نیز خود چین بود که حدود دو ماه گذشته آن را تولید کرد. بنابراین کیت تشخیص این بیماری حدود دو ماه گذشته وارد بازار چین شد و حدود یک ماه هم هست که وارد کشور ما شده است. بنابراین در پاسخ به ادعای رسانه های معاند مبنی بر وجود این بیماری از دو – سه ماه قبل در ایران، باید گفت که به فرض صحت ادعای آنها، با وجود نبود کیت تشخیصی بیماری در دنیا، چطور می شد آن را شناسایی کرد؛ نه تنها در ایران بلکه در همه کشورهای دنیا امکان تشخیص آن نبود.

وی در این باره افزود: در ایران میان ورود کیت های مربوطه به کشور و تشخیص بیماری، تنها دو سه روز فاصله بود. ایران در این زمینه نیز توانمند است و مشکلی نداریم. طی همین مدت نیز دانشمندان داخلی در زمینه تولید کیت های مربوطه فعال شدند و این کیت ها تولید شده و اکنون در مرحله کارآزمایی بالینی است که باید انجام شود و نتایج آن پس از طی استانداردهای داخلی، بزودی مشخص می شود.

هنوز از پیک کرونا عبور نکرده ایم
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت نمودار رشد بیماری، با توجه به روند کاهشی بروز بیماری در ۱۳ استان کشور، گفت: هنوز به آن مرحله نرسیده ایم که تصور کنیم از پیک بیماری عبور کرده ایم و موارد کلی بیماری هنوز کاهشی نشده است. اما باتوجه به رعایت موارد توصیه شده، بروز بیماری در ۱۳ استان به طور واضح کاهش یافته است. اما همچنان این وضعیت باید ادامه یابد و همه استان ها باید روند کاهشی داشته باشند.

کاهش بار بیمارستان ها در برخی استان ها
رییسی درباره وضعیت موارد مراجعه به بیمارستان ها و درصد اشغال تخت های بیمارستانی از سوی بیماران مبتلا به کرونا به ایسنا، گفت: در برخی استان هایی که درگیری بالایی از این بیماری داشتیم، خوشبختانه از ۲ – ۳ روز گذشته درصدی از تخت ها خالی شده است و حتی تخت خالی ICU در این استان ها داریم. بی تردید این موضوع نشان دهنده آن است که این استان ها به خوبی در این زمینه کار کرده اند.

وی تاکید کرد: در کنترل این بیماری واقعا یک راه بیشتر وجود ندارد؛ مردم دو هفته در خانه بمانند و نکات را رعایت کنند تا کاهش چشمگیر بیماری را شاهد باشیم. قطعا این موضوع باعث خلوت شدن بیمارستانهاست.

کووید-۱۹ همچنان درمان اختصاصی ندارد
معاون وزیر بهداشت در پایان صحبت هایش مجددا تاکید کرد: خود ویروس کووید-۱۹ هیچ درمانی در دنیا ندارد و اگر درمانی نیز توصیه می شود صرفا جهت برطرف کردن عوارض ناشی از ویروس و علایم  ایجاد کننده آن مانند التهاب ریه است. پروتکل درمان ایران نیز توسط کمیته علمی مربوطه مصوب و ابلاغ شده و آخرین تغییرات آن نیز یکشنبه هفته آینده ابلاغ خواهد شد.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.