فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از ادامه تعطیلی ها تا پایان سال به دنبال شیوع کرونا خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ، دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفتگویی را با خبرگزاری مهر در خصوص بحران کرونا و راههای پیشگیری از شیوع آن انجام داده است که در ذیل می خوانید:
چرا هنوز اقلام کشف شده در اختیار داروخانهها قرار نگرفته است؟
خوشبختانه با هماهنگی که با دادستان تهران انجام شد نماینده تام الاختیار ستاد دانشگاه در ستاد فرماندهی دیروز تعیین شد و به همکاران در پلیس امنیت اقتصادی معرفی شد و همچنین به عزیزان در مجموعه دادگاه اقتصادی هم اعلام شد و از دیروز برنامه شکل منظمی پیدا کرده است و به طور طبیعی ابتدا این اقلام مکشوفه در اختیار نیروهای درمانی قرار خواهد گرفت و بخشی از آن با حضور نماینده هیأت امنای ارزی و نماینده سازمان دارو و غذا سهمیه ستاد دانشگاهی در تهران مستقر است توزیع میشود.
آیا کمبودی در اقلام بهداشتی در بیمارستانها هم داریم؟
به طور طبیعی چون مصرف در محیط زیاد است و تعداد قابل توجهی از بیمارستانها در حال حاضر در حال ارائه خدمات هستند و به دلیل ماهیت ارجاعی تهران که بیماران بدحال سایر استانها را معمولاً پوشش میدهد، به طور نسبی با کمبود روبرو هستیم. بخشی از طریق تولید داخلی و بخشی از طریق همین اقلام مکشوفه و بخشی با واردات جدید تأمین شود.
درباره تعطیلی ادارات تصمیم قطعی گرفته نشده است؟
پیشنهاد ما حجم بالاتری از میزان مداخلات محدود کننده در سطح شهر است از قبیل مشاغل، بحث ادارات! پیشنهاد فنی ما این است که با این کار بتوانیم به صورت مؤثر میزان تردد درون شهری را کاهش دهیم که یکی از عوامل اصلی برای سرایتپذیری است. چون در این یکی دو هفته فراسوی ما علیالقاعده با موارد جدید بیشتری روبرو خواهیم شد.
پیشبینی خیلی مشکل است. با توجه به مدلسازیهایی که الان داریم نیازمند این است که دادههایی که در مورد بیماران فعلی و نحوه ابتلاء داریم یک بار مدلسازی کنیم و علیالقاعده این بیماری است که نسبت به سایر بیماریهای واگیردار هم فراگیرتر است و هم زمان بیشتری درگیر خواهیم بود و به نظر میرسد تا پایان سال این مسیر ادامه پیدا کند.
آیا به غیر از تعطیلی ادارات و دیگر نهادها راه پیشگیری دیگری وجود ندارد؟
یکی از مؤثرترین راههایی که هم در چین و هم در سایر کشورها وجود داشت حجم انتقال بین فردی بود. به طور طبیعی هر چه حضور افراد در اجتماع بیشتر باشد و احتمال تبادل بین فردی در اجتماعات و شبه اجتماعات افزایش داشته باشد به صورت تصاعدی این شانس افزایش مییابد.
الان چند درصد جلوی شیوع این بیماری گرفته شده است؟
متأسفانه برخلاف انتظار ما و به رغم تعطیلی هنوز خیلی از فعالیتهای اجتماعی در سطح شهر شتاب سابق و آهنگ قبلی خود را حفظ کرده است. و اصلاً این تعطیلیها برای جلوگیری از این بیماری برای ما رضایتبخش نیست.
انتهای خبر