دوشنبه، 5 آذر 1403

افزایش نسنجیده ظرفیت‌های پزشکی خسارت جبران ناپذیری وارد می‌کند

افزایش نسنجیده ظرفیت‌های پزشکی خسارت جبران ناپذیری وارد می‌کند

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آموزش علوم پزشکی با سایر حوزه‌های کشور متفاوت است و افزایش نسنجیده ظرفیت‌های پزشکی می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری به کشور وارد کند.

به گزارش وزارت بهداشت، باقر لاریجانی درباره ظرفیت‌های رشته‌های پزشکی افزود: کسانی که متقاضی افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی هستند باید این موضوع را در نظر بگیرند که علاوه بر بار مالی بسیار زیاد این افزایش، عده ای دانش آموخته بدون رسالت مشخص در آینده روی دست جامعه خواهد ماند.

وی ادامه داد: حوزه آموزش علوم پزشکی در کنار برنامه های تحولی و امور جاری با چالش هایی نیز مواجه است.  بحثی چندی پیش در خصوص افزایش ظرفیت های کنکور سراسری مطرح شد. محاسبات نیروی انسانی نظام سلامت به شکلی دقیق صورت گرفته و این محاسبات با در نظر گرفتن نیازهای کشور، منابع و اعتبارات و همچنین استانداردهای آموزشی و تجهیزات صورت گرفته و اگر کسی نظری داشت در بازه های یک ساله اصلاح می شود.

لاریجانی بیان کرد: این محاسبات محاسبات دقیقی است و طبق برآوردها نباید کشور را به جایی برسانیم که فارغ التحصیلان علوم پزشکی بی کار باشند، در عین حال هم باید به نحوی باشد که نیازهای جامعه پاسخ داده شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: با خواست و تلاش وزارت بهداشت افزیش چشمگیری در ورودی های رشته های علوم پزشکی صورت گرفت. در سال ۹۷ حدود ۲۷ هزار نفر ظرفیت اعلام شده و در سال ۹۸ هم همین ظرفیت را اعلام کردیم،  اما آنچه توسط سازمان سنجش کشور به دانشگاه‌ها معرفی شده است و در نهایت سال ۹۷ با ۱۰ درصد افزایش ورودی دانشگاه‌ها و در سال ۹۸ با ۳۲ درصد افزایش روبه‌رو بوده‌ایم.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصص گفت: مشکل ما این است که در برخی دانشگاه‌ها ۴۰ درصد افزایش ورودی در رشته پزشکی، ۳۰ درصد افزایش در دندان پزشکی، ۲۹ درصد در داروسازی و در رشته فیزوتراپی ۴۲ درصد ورودی‌ها افزایش یافته است.

وی بیان کرد: خیلی تلاش شد تا ظرفیت های رشته های علوم پزشکی افزایش بی رویه نیابد، زیرا این امر به صلاح کشور نیست. از طرفی هزینه تربیت نیروی علوم پزشکی بسیار بالا است و نیاز به تجهیزات و فیلد بالینی دارد. این گونه نیست که دانشجوی پزشکی فقط کلاس درس بخواهد، بلکه نیاز به آزمایشگاه، بیمارستان و کلینیک دارد که زیرساخت ها برای افزایش ظرفیت فراهم نیست.

لاریجانی ادامه داد: اگر ظرفیت ها بدون محاسبه افزایش یابد کیفیت آموزش در رشته های علوم پزشکی بسیار افت می کند و از سوی دیگر ظرفیت کار برای این تعداد فارغ التحصیل در رشته های علوم پزشکی وجود ندارد و اگر اجازه بدهیم بدون محاسبه ظرفیت ها زیاد شود تا چند سال آینده تعداد فارغ التحصیلان بی کار رشته های علوم پزشکی بسیار زیاد می شود که بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جامعه تحمیل می کند.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به بحث سهمیه ها گفت: ایثارگران و خانواده های شهدا مورد احترام تمام جامعه هستند و اگر این عزیزان نبودند مرزهای کشور از دست می رفت، اما باید دقت شود که سهمیه ها به نحوی اعمال نشود که اختلاف فاحشی بین پذیرفته شودگان سهمیه و آزاد در دانشگاه‌ها ایجاد شود.

معاون وزیر بهداشت به شایعاتی که در مورد صندلی فروشی مطرح شده بود نیز اشاره کرد و اظهار داشت: سارمان سنجش اسامی را به دانشگاه‌ها می دهد و دانشگاه‌ها بر اساس معرفی سازمان سنجش کشور ثبت نام می کنند، یعنی وزارت بهداشت بعد از ثبت نام در این چرخه قرار می گیرد.

وی افزود: باتوجه به الکترونیکی بودن اطلاعات، تمام معرفی ها و ثبت نام ها در چند سال گذشته مجدد کنترل می شوند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خطاب به مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: لازم است مسئولان دانشگاه‌ها نسبت به این امر هوشیار باشند و افراد معرفی شده سازمان سنجش را با ثبت نامی‌های دانشگاه چک کنند. ضمن اینکه تیمی هم در وزارت بهداشت این کار را انجام می‌دهیم. به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تاکید شده تا مواردی که توسط سازمان سنجش و به خصوص با مکاتبات معرفی می شوند نیز بررسی می شود و اگر با مورد مشکوکی روبه‌رو شدند از طریق وزارت بهداشت پیگیری کنند.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.