ﺳﻪشنبه، 4 دی 1403

عدالت در دریافت مالیات رعایت شود

عدالت در دریافت مالیات رعایت شود
نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی بر لزوم رعایت عدالت در دریافت مالیات و مستثنی نشدن هیچ شخص و گروهی در این زمینه تاکید کرد.


 

به گزارش اداره کل روابط عمومی ، دکتر عزت اله گل علیزاده نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی با بیان این که معتقدم در دریافت مالیات باید عدالت رعایت و هیچ شخص و گروهی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی مستثنی نشوند، بیان کرد: امیدوارم تمام کسانی که در این کشور فعالیت می‌کنند مشمول اخذ مالیات شده که شامل تمام اشخاص حقیقی و حقوقی، موسسات و نهاد ها می‌شوند.

وی با اشاره به این که هیچ کس نباید از پرداخت مالیات معاف شود ، افزود:  تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی ، موسسات و نهادها باید به نسبت درآمدی که دارند در پرداخت مالیات مشارکت داده شوند و این موضوعی است که لازم می دانم نمایندگان محترم مجلس و دولت به آن توجه ویژه داشته باشند.

وی ادامه داد:  بودجه کشور ما بودجه ی نفتی بوده و الان که دچار مشکل شده و تحریم ها به شکل ناجوانمردانه ای شکل گرفته است،  قطعا دولت باید به فکر منابع مالی پایدار در بحث بودجه باشد که یکی از این حوزه ها، مالیات است.

گل علیزاده با اشاره به این که جدا کردن جامعه پزشکی از سایر گروه ها و تصویب قانون، صرفا برای یک گروه خاص به هیچ وجه زیبنده نیست؛ تصریح کرد : قانون مالیات های مستقیم تکلیف را مشخص کرده و بر اساس تبصره(۲) ماده ۱۶۹ گفته شده که سازمان امور مالیاتی موظف است به تدریج بر اساس اولویت، اشخاص مشمول حکم این تبصره را تعیین کند و تا شهریور ماه هر سال از طریق درج در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار و روزنامه ی رسمی کشور اعلام و از ابتدای فروردین ماه سال بعد از آن اعمال نماید.

وی اظهار کرد : این که قانون گذار برای گروه پزشکی ، داروسازی ، پیراپزشکی و دامپزشکی در بحث بودجه ی سال ۹۸  در بند “ی” تبصره ۶ قانون بودجه تعیین تکلیف می کند، نوعی تبعیض و بخشی نگری است که امیدوارم در قانون بودجه ی سال ۹۹ تکرار نشود زیرا جامعه ی پزشکی به این قضیه معترض بوده ضمن این که همگی ما موظفیم به قانون احترام بگذاریم.

به گفته نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی نمایندگان مجلس تحت تاثیر القائات،  فشار های بیرونی و جو سازی هایی که در سال گذشته از طریق رسانه ها، بخصوص صدا و سیما انجام شد، قرار گرفتند ،و نهایتا گزارش کذبی در مجلس منتشر و به مرکز پژوهش های مجلس منتسب شد مبنی بر اینکه پزشکان فرار مالیاتی داشته اند و ارقام اعلامی بیشتر از مقدار مالیات بر درآمدی بود که باید از کلیه مشاغل وصول می شد .

وی با بیان این مطلب که نهایتا مشخص شد گزارش اعلامی درخصوص مالیات پزشکان از اساس درست نبوده و کمیسیون بهداشت و درمان هم به جد پیگیر این قضیه است ، اذعان کرد : امیدوارم با کسانی که مسبب این مسئله بوده و حتی با انتشار دهنده های آن برخورد جدی شود و حداقل اسامی این افراد اعلام شود تا جامعه ی پزشکی بداند با چه کسانی طرف است.

گل علیزاده با اظهار تاسف از این که جامعه پزشکی چند سالی است از همه طرف مورد هجمه قرار گرفته ، تصریح کرد : جامعه ی خدوم پزشکی سال ها و به قدمت تاریخ وظیفه ی انسانی خود دانسته که به هم نوعان خود خدمت کند و بعد از انقلاب در دوره ی جنگ ،دوره ی سازندگی و بعد از آن دوشادوش مردم و در کنار مردم عزیز بوده و افتخار آفرینی کرده است.

وی افزود:جامعه پزشکی حتی در حوادث مختلف نظیر سیل و زلزله همواره پیشگام بوده و این که افرادی به صورت سازمان یافته بخواهند سرمایه اجتماعی جامعه پزشکی را با خبر سازی ها و شایعه پراکنی مورد خدشه قرار دهند؛ مورد نقد جدی ما هستند.

وی در خصوص بحث پایانه فروشگاهی و  کارت خوان؛ خاطرنشان کرد : در تبصره (۱) ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم ، قانون گذار از مصرف کننده ی نهایی صحبت می کند که شخص حقیقی بوده و کالاها و خدمات را متناسب با نیاز خود برای مصارف شخصی خریداری و از آن برای عرضه ی کالاها و خدمات به دیگران استفاده نمی کند؛ پس طرف مقابل جامعه ی پزشکی همان مصرف کننده نهایی یا بیماران هستند که خدمت را دریافت می‌کنند.

نایب رئیس اول شورای عالی با تاکید بر این که به هیچ وجه بحث خرید و فروش مطرح نیست، عنوان کرد: اطلاعات طرف دوم چون مصرف کننده ی نهایی است به هیچ وجه به درد دارایی نمی خورد و به همین دلیل الزام کردن به نصب صندوق فروش یا تجهیزات دیگر که اطلاعات طرف دوم را اخذ و ثبت می کند از نظر حقوقی و قانونی ایراد دارد و این یکی از دلایلی است که می توان گفت نصب صندوق فروش برای گروه پزشکی به خصوص همکارانی که مطب دار هستند؛ توجیه ندارد و دومین دلیل این است که اطلاعات بیمار محرمانه بوده و افشای آن هم جرم است.

وی گفت :  به استناد ماده ی (۴) آیین نامه ی انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای ،شاغلین حرفه های پزشکی و وابسته حق افشای اسرار و نوع بیماری را ندارند و از آنجا که این اقدام به نوعی افشای اطلاعات بیمار است قابلیت پیگیری داشته و در نتیجه از نظر قانون ایراد دارد.

وی  با اشاره به این که در تبصره (۲) ماده ۱۶۹ آمده "صندوق فروش و تجهیزات مشابه "، که این تجهیزات مشابه می‌تواند همین کارت خوان باشد؛اظهار کرد : ضرورت نصب صندوق فروش برای جایی است که خرید و فروش صورت گرفته  و طرف دوم معامله وجود دارد و اطلاعات وی به درد سازمان امور مالیاتی می خورد.

گل علیزاده تصریح کرد : به استناد ماده ۱۶۹ و همینطور بند “ ک”  تبصره (۶) قانون بودجه سال ۹۸ که همان کسر ۱۰ ٪ علی الحساب درآمد گروه پزشکی است، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد درآمد جامعه پزشکی توسط سازمان امور مالیاتی قابل شناسایی بوده و حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد باقی مانده عمدتا شامل مطب های پزشکی است .

وی در خصوص پزشکانی که در قالب مطب به ارائه خدمت می پردازند ، افزود: به نظر من داشتن همان کارت خوان قبلی کفایت می کند و سازمان امور مالیاتی و ادارات دارایی شهرستان ها خیلی راحت می‌توانند از طریق بانک ها اطلاعات مالی همکاران را اخذ کرده یا می‌توانند از همکاران جامعه پزشکی بخواهند تا شماره حسابی‌ را که به کارت خوان متصل است به ادارات دارایی شهرستان خود اعلام کنند.

وی گفت :در ماده ی ۱۶۹ قانون قدیم این تبصره ها وجود نداشت و در قانون جدیدشاهد آن هستیم و به استناد قانون قدیم آیین نامه ای را وضع کردند که فراتر از اصل قانون بود و در آن کلمه ی صندوق فروش ذکر شده و از خدمات صحبتی نشده بود، در حالی که پزشکان و وکلا مشمول آن شدند.

وی به  شکایت کانون وکلا و کانون سردفتران اشاره کرد و ادامه داد: در سال 94 دیوان عدالت اداری بند(۱) دستورالعمل مذکور را باطل کرد یعنی این که پزشکان و وکلا مشمول نصب صندوق فروش نیستند زیرا در این دو بخش اصولا خرید و فروش صورت نمی گیرد و صرفا ارائه ی خدمت انجام می‌شود.

نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی با بیان این که طبق تبصره(۲) ماده ۱۶۹ مودیان مالیاتی موظف اند از سامانه ی صندوق فروش"صندوق ماشینی( مکانیزه ) فروش" و تجهیزات مشابه استفاده کنند،اظهار کرد: به زعم بنده تجهیزات مشابه می‌تواند کارت خوان بانکی باشد و در نتیجه اگر سازمان امور مالیاتی همکاری کند، توجیه قانونی دارد. توصیه می‌شودآن تعداد معدود از همکاران که هنوز در مطب هایشان کارت خوان ندارند و بعضا به خاطر کم بودن تراکنش، بانک ها کارت خوان هارا جمع آوری کرده اند، مشکل خود را از طریق بانک مرکزی رفع کنند و سازمان امور مالیاتی می‌تواند اطلاعات مالی این گروه از همکاران را از طریق بانک ها اخذ کند .

به گفته گل علیزاده از سال ۹۱ تا کنون ،حدود ۲۰ صنف مشمول نصب صندوق فروش بوده اند و از صاحبان این مشاغل در آن سال ها حدود ۱۵۰ هزار تومان گرفتند در حالی که صندوق های فروش سال هاست بلااستفاده مانده و خاک می خورد .

وی اذعان کرد: امیدوارم پشت این همه هیاهو و آشوبی که عده ای از سال گذشته به پا کرده اند، مافیای فروش کارت خوان های ویژه یا صندوق فروش نباشد ؛ به هرحال برای آن ها بازار خوبی است که از جامعه ی پزشکی و به خصوص از مطب ها که تعدادشان کم هم نیست، شروع کنند.

وی گفت : بنا بر اطلاعات واصله ، طرح جامع مالیاتی هنوز کامل نبوده و نواقصی دارد و  هنوز ادارات کل امور مالیاتی و حتی خود کارکنان آن نیز آمادگی لازم را برای راه اندازی و به کار بردن این سیستم جدید ندارند. برخی از استان ها تا تاریخ ۵/۱۹ برنامه آموزشی برای پرسنل خود گذاشته اند، یعنی ازنظر نرم افزاری شرایط مهیا نبوده و بنابر گزارشاتی که همکاران می‌دهند در همان صفحه اول در بارگذاری اطلاعات دچارمشکل می‌شوند .

وی با بیان این که طبق شرایط فوق الذکر تعیین ضرب العجل تا تاریخ ۵/۲۳ خوب نیست؛ افزود:  امیدوارم این ضرب العجل برداشته شده و اجازه بدهند ضمن این که زیرساخت های لازم فراهم می شود، در فضای مذاکره کارها به نحو احسن پیش رود و با کمترین مقاومت از سوی جامعه پزشکی و کمترین مشکل بتوان قانون را به نحو صحیح و با برداشت صحیحی که همگی بایداز قانون داشته باشیم؛ اجرا کرد.

وی با اشاره به مصاحبه یکی از مدیران سازمان امورمالیاتی که از ادبیات مناسبی استفاده نکرده بود، گفت:به کار بردن ادبیات تهدید آمیز به هیچ وجه زیبنده نیست ،آن هم برای جامعه ی فرهیخته ی پزشکی کشور که در تمامی این سال ها یکی از منظم ترین و منضبط ترین گروه ها در پرداخت مالیات بودند

وی  بیان کرد : سازمان نظام پزشکی در سنوات اخیر همراهی و همکاری خوبی با سازمان امور مالیاتی داشته و اطلاعات اعضاء را در اختیار آنها گذاشته است اما متاسفانه از آن سمت همکاری و تعامل مناسبی ندیده ایم.  به طور مثال در بحث یک در هزار درآمد که در تبصره (۲)ماده ۱۸۶  بدان اشاره  شده ،مبلغی معادل یک در هزار درآمد مشمول مالیات قطعی شده صاحبان درآمد مشاغل را به تشکل های صنفی و مجامع حرفه ای که با سازمان امور مالیاتی همکاری و تعامل دارند ؛پرداخت شود که  فقط در سالی که بنده معاون پشتیبانی نظام پزشکی بودم با پیگیری های انجام شده درنهایت حدود ۱۰۰ تا۱۵۰ میلیون تومان به سازمان نظام پزشکی دادند و از آن موقع به بعد علیرغم پیگیری های متعدد یک ریال به سازمان داده نشد.

وی با بیان این که اگر قرار است تعامل و تفاهمی صورت گیرد باید دو طرفه باشد؛ اظهار کرد : وظیفه قانونی سازمان امور مالیاتی اخذ مالیات بوده و بر اساس بودجه تعیین شده به سقفی که از لحاظ درآمدی برای آنها تعیین شده ، برسند اما نباید انتظار داشته باشند سازمان نظام پزشکی یکی از وظایفش را که دفاع از حقوق صنفی حرفه است ،نادیده بگیرد .

گل علیزاده در پایان خاطرنشان کرد : امیدواریم در سایه تعامل ، گفت و گو، مذاکره و برداشت ضرب العجل ۵/۲۳ بتوان ابهامات را برطرف و ضمن بازگرداندن آرامش به جامعه پزشکی قانون را به درستی اجرا کرد، با توجه به این که قانون بودجه یک ساله است.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.