پنجشنبه، 4 بهمن 1403

قطعنامه مجمع عمومی سال 1397

مجمع عمومی عادی سالیانه نظام پزشکی در 18 و 19 مردادماه 1397 با حضور دویست نفر از نمایندگان سازمان های نظام پزشکی سراسر کشور در محل انستیتو پاستور ایران برگزار و قطعنامه پایانی آن صادر شد.

شرکت کنندگان در مجمع عمومی عادی سالیانه نظام پزشکی در 18 و 19 مردادماه 1397 طی دو روز برگزاری منظم جلسات مجمع درحضور دویست نفر از نمایندگان سازمانهای نظام پزشکی سراسر کشور ، پس از استماع بیانات و گزارش ریاست کل ، رئیس شورای عالی ، بازرسین و هیات رئیسه مجمع عمومی  و طرح موضوعات متعدد و پیرامون نظام سلامت کشور ، مشکلات فراروی جامعه پزشکی و مسائل سازمان نظام پزشکی در پنل های تخصصی و نیز دریافت مقالات و سخنرانی شماری از اعضای مجمع و نظرات و نامه های متعدد از اعضای مجمع و تشکل ها ، تصمیم گرفتند قطعنامه پایانی مجمع را به شرح ذیل صادر نمایند:

  • 1-با توجه به تغییرات بسیار مهم و معنادار در ترکیب سنی جمعیت کشور و توجه به مطالعات دموگرافیک ، همزمان با بررسی شیوع و زمینه های گسترش اپیدمیولوژیک بیماریها از قبیل دیابت ، فشارخون ، بیماری های قلب و عروق ، حوادث عروقی مغز و سایر مواردی که به موازات تغییر ترکیب جمعیت کشور و تغییر هرم سنی و افزایش و غلبه میانسالان و سالمندان در ترکیب آینده جمعیت رخ نموده است ، الزامات روشن و ضرورتهای ویژه ای را پیش روی دولت و اداره کنندگان و فعالین سلامت کشور قرار داده است . طراحی نظام سلامت متناسب با تغییرات و گرایش های فوق از وظایف استراتژیک سازمان نظام پزشکی تلقی می شود و باید جهت تدوین آن برنامه ریزی کرده و مسئولین دولتی و متولیان امر سلامت ناگزیر از توجه به نظرات ارائه شدهاز سوی سازمان نظام پزشکی و برنامه ریزی بر اساس آن می باشند.
  • 2-با توجه به ماهیت ، ماموریت ها و رسالت های مصرح در قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی ،توجه هوشیارانه و مسئولانه به الزامات سلامت مردم عزیز کشورمان در شرایط بحران اجتماعی و اقتصادی موجود و ایفای نقش حکیمانه در ساختن آینده ای روشن برای عموم مردم ، مورد تاکید قرار گرفت . آثار مخرب و زیانبار بحران اجتماعی و اقتصادی حاضر بر اختلال درارائه خدمات سلامت و دسترسی مردم به خدمات مذکور خود را آشکارا نشان می دهد . لذا سازمان نظام پزشکی موظف است با نگاهی دلسوزانه نسبت به مسائل اجتماعی کشور و با دغدغه مدیریت کلان در سیاستهای اداره مملکت ، در کنار مردم ایستاده و برای رسیدن به توسعه پایدار و سازنده ، انجام وظیفه مسئولانه جامعه پزشکی را هدایت نماید.

    به منظور مشارکت در حل مشکلات موجود ، آمادگی سازمان برای اجرای ماده 45 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مبنی بر تفویض برخی از اختیارات وزارت بهداشت درمان به این سازمان مورد تصریح قرار گرفت . در نقطه مقابل عدم اعتنای فی المثل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درمان به ضرورت و اهمیت حضور نمایندگان سازمان نظام پزشکی در طراحی و هدایت نظام سلامت مورد اعتراض مجمع واقع شد.

  • 3-تدوین و اجرای برنامه های روزآمد راهبردی علمی و عملیاتی مطابق با سیاستهای کلان سازمان نظام پزشکی به گونه ای که جایگاه ارزشی سازمان را در بین ارکان نظام سلامت بهبود بخشیده و از سویی دیگر فعالیت های سازمان را شفاف و قابل نظارت و ارزیابی نماید، حداکثر تا پایان سالجاری عملیاتی گردد. خصوصاً نقش و موضع سازمان در سیاستهای راهبردی از جمله برنامه های آموزش علوم پزشکی بر اساس نیازهای حال و آینده کشور، آینده نگری در تعیین ظرفیت های تحصیلی و پذیرش دانشجو، تهیه گایدلاین های پزشکی، پزشکی خانواده ، خدمات اولیه سلامتو نظام ارجاع و برنامه تحول موثر در نظام سلامت به صراحت تبیین و لحاظ گردد.
  • 4-با توجه به نارسائی های موجود در بدنه اجرائی در اجرای کارآمد سیاستهای کلان سازمان و مصوبات شورای عالی نظام پزشکی ، ضرورت داردتا ظرف 4 ماه آینده ارزیابی لازم در حوزه های مختلف اجرائی سازمان انجام و اقدامات لازم جهت ترمیم ، تقویت و تغییرات لازم درساماندهی مجدد، بویژه در رده های میانی تشکیلاتی به مورد اجرا گذاشته شود . استفاده از مدیرانی با حضور تمام وقت و توان پاسخگوئی به گروههای هدف و فرصت کافی برای اجرای برنامه عملیاتی ، ضامن پویایی و شادابی تشکیلات خواهد بود.
  • 5-ایفای نقش موثر هدایت گر و نظارتی شورای عالی نظام پزشکی نیازمند بازنگری و برنامه ریزی کارآمد است و تغییر رویه نظارتی شورای عالی با تدوین مقررات ، شاخص ها و شیوه نامه های موثر مورد تاکید مجمع قرار گرفت. بدیهی است که اطلاع رسانی از پیشرفت برنامه های عملیاتی و گزارش نقاط ضعف و قوت به اعضای مجمع عمومی طی یک دوره زمانی 3 ماهه بیانگر شفافیت عملکرد و نتیجه بخش بودن نظارت خواهد بود.
  • 6-نظر به اینکه دایر ماندن و فعالیت ویژه معاونت پارلمانی مورد تاکید و تصویب شورای عالی نظام پزشکی بوده است لذا تصدی و حضور فعالانه این معاونت در مجلس شورای اسلامی در صیانت از اختیارات و سایر مصوبات اخیر ، استفاده از ظرفیت های مجلس برای پیاده سازی قوانین متحول کننده نظام سلامت از جمله اجرای سطح بندی خدمات ، نظام ارجاع و پزشک خانواده مورد تاکید قرار گرفت .
  • 7-مطابق با مصوبات شورای عالی نظام پزشکی و نیز همسو با سیاستهای اتخاذ شده حکومتی ، ضرورت جوانگرائی و پویایی دربدنه اجرائی سازمان ایجاب می کند که حتی الامکان از بکارگیری بازنشستگان خود داری و متقابلاً راهکارهای متناسب با شایسته گزینی ، روز آمدی و برخورداری از تحصیلات متناسب با مسئولیت برای گزینش و همکاری با مدیران و کارکنان مد نظر قرار گیرد.
  • 8-دسترسی بازرسین سازمان به کلیه اسناد و مدارک در همه ارکان اعم از مراکز استان ها در چارچوب وظایف قانونی ایشان، لازمه کارکرد موثر آنان است و ایجاب می نماید که با مخالفت کنندگانامر فوق از سوی ریاست کل و شورای عالی نظام پزشکی برخورد قاطع انجام و در صورت تجری به هیات های انتظامی و سایر مبادی ذیربط ارجاع گردند . این امر خصوصاً در مورد سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ ضروری است در اسرع وقت انجام شود.
  • 9-حرکت ارزشمند سازمان در ترجمه و ویرایش کتاب ارزش نسبی خدمات پزشکی لازم است با پیگیری مجدانه، به مرحله اجرا رسیده و نقش سازمان نظام پزشکی در بهره مندی عادلانه همه گروههای جامعه پزشکی از منافع اقتصادی و رفع تبعیض های شکل گرفته طی سالیان گذشته به هر نحو اعمال گردد.

    بدیهی است مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی برای نهایی شدن این اقدام ارزشمند پشتیبان ریاست کل محترم سازمان خواهد بود.

  • 10-حل سریع اختلافات بین رشته ای در کمیسیونهای مربوطه و جلوگیری از تسری این اختلافات به فضای عمومی جامعه یکی از فوریت های فعلی سازمان و شورای عالی نظام پزشکی است . انتظار می رود با فعال سازی سریعتر ظرفیت قانون " چگونگی تعیین وظایف و صلاحیت شاغلان حرفه های پزشکی و وابسته به آن "، با همکاری وزارت بهداشت درمان در طی یک سال آینده بخشی از اختلافات بین رشته ای به نحو مطلوب و علمی و مطابق استانداردهای روز دنیا حل و فصل گردد.
  • 11-توجه ویژه به گروههای پزشکی پرجمعیت و دارای مشکلات صنفی از جمله پزشکان عمومی و جامعه مامائی مطابق با سیاستهای کلان سازمان نظام پزشکی ، کمتر در دستور کار قرار گرفتهو نیازمند بازنگری است . حمایت از برنامه پزشک خانواده و درعین حال توجه به نقش موثر پزشکان عمومی در کنترل آسیب های ناشی از اعتیاد و خدمات آنان در سایر گرایش های صنفی قابل اغماض نیست. خصوصاً رسیدگی به ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی و مامائی با توجه به تورم نیروی انسانی و بی توجهی به نیازهای حال و آتی مملکت بسیاراساسی است.
  • 12-مجمع عمومی سازمان نسبت به انباشت مطالبات پرداخت نشده جامعه پزشکی بویژه در بخش خصوصی از سوی سازمانهای بیمه گر که متاسفانه به بیش از یک سال تاخیر رسیده است ، ابراز نگرانی شدید کرده و با تخمین احتمال ورشکستگی بسیاری از مراکز خصوصی بویژه در شهرستانها ، از مسئولین سازمان اکیداً خواستار رایزنی ، اقدام و توجه ویژه به این امر مهم هستند.
  • 13-همانطور که در تمام دنیا رایج است ، " سازمان پزشکی قانونی " وظایف خطیری در حوزه های تشخیص و معاینه بالینی اجساد با مرگ مشکوک و حوزه آزمایشگاهی جهت تعیین علت تامه مرگ داشته و از اجزای با اهمیت دستگاه قضایی در حل و فصل دعاوی مطروحه می باشد . مجمع عمومی سازمان از ریاست کل محترم و شورای عالی نظام پزشکی انتظار دارد ، اقدامات لازم جهت تعامل با دستگاه قضایی و تدوین مقررات و آئین نامه ها اقداماتی بعمل آورند تا اظهار نظر در مورد شکایات مربوط به فعالیت جامعه پزشکی در حوزه های تخصصی ، صرفاً به سازمان نظام پزشکی و بدنه انتظامی آن ارجاع داده شود و از موازی کاری و اتلاف وقت و انرژی مردم و کارشناسان در دو مرجع به طور همزمان جلوگیری شده و" سازمان پزشکی قانونی " با فراغت بیشتری به وظیفه اصلی خود بپردازد.
  • 14-مجمع عمومی ضمن مخالفت با سیاست ایجاد گسترش " داروخانه های اقماری " خواستار صدور دستور توقف این سیاست از سوی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت درمان بوده و از لزوم دریافت تعرفه خدمات حرفه ای داروسازی به عنوان حق داروسازان در راستای تعمیق برنامه های سلامت تاکید دارد.

    ضمناً اعضای مجمع عمومی خواستار مداخلات موثر و مشارکت سازمان نظام پزشکی بر اساس ماده 3 قانون درتمامی طرح ها ، لوایح و آئین نامه های مرتبط در مجلس شورای اسلامی ووزارت خانه های مرتبط (از جمله آئین نامه های تاسیس داروخانه) شدند.

  • 15-بحران اقتصادی حاضر منجر به اختلال اساسی در ارائه خدمات تشخیص طبی شده است . ضروری است بر روی مشکلات آزمایشگاههای تشخیص طبی و سایر مراکز پاراکلینیک درزمینه هزینه و چگونگی تامین مواد مصرفی و تجهیزات، کار کارشناسی اساسی انجام گرفته و درزمینه تعرفه های اعلام شده از سوی هیات وزیران راه حل های موثر برای حل مشکلات مردم و صاحبان این موسسات ، در اسرع وقت اعلام شود.
  • 16-بررسی مشکلات سلامت مردم در حوزه بهداشت دهان و دندان و مسائل پیشاروی دندانپزشکان برای تهیه مواد اولیه و تجهیزات و عدم حمایت بیمه های پایه از خدمات دندانپزشکی از وظایف مبرم سازمان تلقی می گردد . در شرایط بی توجهی به موارد فوق مشکلات اساسی برای دندانپزشکان و مردم ایجاد شده است.
  • 17-به منظور پیگیری و همچنین رصد فعالیت های صورت گرفته از سوی ارکان سازمان در راستای مصوبات فوق ، و نیز به منظور ارتقای نقش عملیاتی مجمع عمومی به عنوان بالاترین رکن تصویب سیاست های کلان سازمان نظام پزشکی ، مقرر شد مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده ظرف 6 ماه آینده تشکیل و عمدتاً به پیشرفت مصوبات و برنامه های پیش رو پرداخته شود و از سویی دیگر نقش حمایتی مجمع در اعمال سیاستها و برنامه های ریاست کلو شورای عالی نظام پزشکیدر نظام سلامت کشور به مورد اجرا گذاشته شود./ ن

 

مرداد1397

برچسب ها : مجمع عمومی
امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.