جمعه، 10 فروردین 1403

نیازمند آیین نامه جدید در رشته گفتار درمانی هستیم

نیازمند آیین نامه جدید در رشته گفتار درمانی هستیم
رییس سازمان نظام‌پزشکی کشور گفت: آیین‌نامه جدیدی در رشته گفتار‌درمانی وجود ندارد و وزارت بهداشت به دنبال رفع این مشکل است.

به گزارش خبرنگار  نظام پزشکی؛ علیرضا زالی رییس سازمان نظام‌پزشکی کشور در محل برگزاری پانزدهمین همایش گفتار‌درمانی ایران واقع در تالار ایوان‌شمس  با اشاره به این که  باید به فکر غربت‌زدایی رشته گفتار‌درمانی در عرصه سلامت باشیم اظهار داشت : باید به  جایگاه و تعیین هویت نقش توانبخشی در نظام سلامت آگاه شویم.

وی اافزود: در حوزه گفتار و مشکلات گفتار شاهد فصل مشترکی با سایر رشته‌های پروانه‌دار هستیم که امیدواریم با بازبینی جایگاه مدون و تأثیرگذار رشته‌های توانبخشی و رفع مشکلات بیمه‌ای شاهد ارتقاء هویتی رشته گفتار‌درمانی و تبیین جایگاه این رشته باشیم.

وی ادامه داد : بضاعت اقتصادی مراجعان به گفتار‌درمانگران و از سویی عدم پوشش بیمه‌ای باعث می‌شود گروهی درمان را نیمه کاره ر‌ها کنند و گروه دیگری زمان طلایی مداخلات گفتاری را از دست دهند که این به ضرر نظام سلامت است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که: در کشورهای پیشرفته تلاشها  روی نظام سلامت و اجتماعی در حوزه کودکان است که در توسعه پایدار و نظام اجرایی مؤثر هستند؛ تصریح کرد : اگر فردی از کودکی در حوزه گفتار مغفول واقع شود، در آینده از ارتباطات و نقش عملکردی محروم مانده و در نهایت جامعه متضرر می‌شود.

زالی بیان کرد: گفتار‌درمانی سنگ بنای حوزه توانبخشی است، زیرا موجب فراهم سازی ارتباطات پویا و مستمر در جامعه خواهد بود، اما مشکلات مالی، نبود حمایت‌های بیمه‌ای و فرهنگ عرفی جامعه موجب می‌شود که بسیاری از افراد حوزه اختلالات گفتار از کودکی را به فراموشی بسپارند و با فضای اضطرابی در محیط‌های آموزشی و سایر محیط‌ها شاهد تشدید مشکلات گفتاری باشند.

*** نبود آمار دقیق در حوزه اختلالات گفتاری
وی با ا ظهار خرسندی از این که امروز حوزه توانبخشی از حوزه تشخیص و درمان به پیشگیری و غربالگری رسیده است  ؛ گفت : از آنجایی که آمار دقیقی از اختلالات گفتار در کشور نداریم، گفتار‌درمانگران با ورود به حوزه پیشگیری می‌توانند به نظام سلامت کمک کنند.

زالی اضافه کرد : رشته‌های توانبخشی و به ویژه گفتاردرمانی با نقش پیشگیری در نظام خانواده و ارجاع نیز می‌توانند مثمر ثمر واقع شوند و گفتاردر‌مانگران نباید از کار تیمی غافل شوند ، بلکه باید با  ارتباط با رشته‌های پزشکی مداخلات حرفه‌ای خود را به پزشکان و نظام سلامت معرفی کنند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی طولانی بودن و مستمر بودن پروتکل درمان و از سویی عدم حمایت بیمه‌ها را از اقدامات در دست بررسی سازمان نظام پزشکی دانست و گفت: گفتاردرمانگران باید در حوزه تشخیصی، ابزارهای نوین تشخیصی، غربالگری و مداخله که در جهان رو به رشد است، ورود پیدا کرده و با بکارگیری فناوری‌های نوین و پویا بودن روش‌های مداخله‌ای و از همه مهم‌تر بازبینی سرفصل‌های آموزشی کادر توانبخشی مجرب و به‌روزی را برای ارائه خدمات به جامعه تربیت کنند.

***لکنت؛ شایع‌ترین اختلال تکلمی در کشور
زالی در بخش دیگری از سخنان خود لکنت را شایع‌ترین اختلال تکلمی در کشور دانست و اذعان داشت : تخمین می‌زنند حدود یک میلیون نفر دچار درجاتی از لکنت زبان هستند که هنوز آمار دقیقی نداریم، اما آمار پیش رو میزان نیاز کشور به گفتاردرمانی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به آمار و اهمیت نقش و اشتغال گفتاردرمانگران در حوزه سلامت معرفی این رشته در حوزه سلامت و مردم را حائز اهمیت دانست و گفت: از ۲۰ سال پیش آسیب‌هایی در تعرفه‌ها داریم و بحث تعرفه‌های توانبخشی با توجه به مداخلات و طولانی بودن با ویزیت‌ها یکسان نیست.

وی اضافه کرد: در کتاب ارزش‌گذاری خدمات اقداماتی انجام شده، اما احتیاج به اقدامات بیشتری است و نظام‌پزشکی با کمک انجمن گفتار‌درمانی در صدد رفع اشکالات ساختاری در رشته‌های پروانه‌دار است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی در پایان  خاطرنشان کرد:  تأخیر در بکارگیری ظرفیت گفتاردرمانی در بالین کشور و در نظام سلامت از موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود، زیرا در بسیاری از مشکلات و اختلالات بلع، گفتار و غیره جای تیم گفتاردرمانی خالی است که اگر گفتاردرمانگران حضور داشته باشند می‌توانیم شاهد پاسخ اقدامات درمانی باشیم. از این رو باید حصارهای بین رشته‌ای را تغییر دهیم و رشته گفتاردرمانی که در پروتکل پیشگیری، درمان و غربالگری مهجور مانده است را به جامعه معرفی کنیم تا شاهد ارتقاء نظام سلامت و مراجعان باشیم.

انتهای پیام / ر

 

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.