جمعه، 2 آذر 1403

نشست مشترک شورای عالی و هیات رئیسه مجمع عمومی برگزار شد



اعضای شورای عالی سازمان نظام پزشکی و هیات رئیسه مجمع عمومی سازمان در نشست مشترکی به بحث و بررسی در خصوص مسائل مبتلا به جامعه پزشکی پرداختند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در این جلسه موارد ذیل از سوی اعضای شورای عالی مطرح و مورد بحث قرار گرفت : شرایط اقتصادی جامعه ، مشکلات بیمارستان های بخش خصوصی ، گران شدن تجهیزات پزشکی ، دیرکرد پرداخت سازمان های بیمه گر به داروخانه ، سود پائین دارو و حذف حق فنی داروخانه ها ، تعطیلی دفتر توانبخشی در وزارت بهداشت ، هجمه هایی که علیه فرار مالیاتی پزشکان وجود دارد و پائین بودن تعرفه های خدمات پزشکی .

در ابتدای جلسه دکتر محمد رضا ظفرقندی رئیس شورای عالی نظام پزشکی طی سخنانی ضمن تسلیت ایام محرم نکاتی را برشمرد.وی بدوا به تاثیر تحریم ها و وضعیت اقتصادی موجود کشور بر دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: به سازمان ها و نهادهای ملی مرتبط از جمله دانشگاهها و انجمن های علمی پیشنهاد می شود با مکاتبه با همتایان خارجی خود توجه آنها را به شرایط خطیر موجود که علیرغم ادعای برخی دولت های خارجی بر بیماران ایرانی تحمیل شده، جلب کنند.

وی در ادامه سخنان پیش از دستور خود اظهار کرد: با توجه به ارزبر بودن بسیاری از خدمات سلامت و تاثیر اوضاع اقتصادی بر بهای آنها رسیدگی به تعرفه ها و تعدیل آنها بویژه در امور مرتبط با ارز اقدام عاجل صورت گیرد.

دکتر ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت نیز در این جلسه با  اشاره به این که لازم است در خصوص تحریم ها اقداماتی انجام شود بیان کرد: باید انجمن های علمی پزشکی و نظام پزشکی های سراسر کشور همکاری لازم را با یکدیگر داشته باشند .

وی با بیان این که میزان درآمد ناخالص ملی 6/5درصد کاهش پیدا کرده است ، تصریح کرد : به دنبال این مهم سهم بهداشت و درمان نیز کاهش یافت در حالی که طی چهل سال گذشته هر سال 3 الی 7 درصد بار مراجعه به مراکز درمانی افزایش داشته است .

حریرچی ادامه داد: میزان داروی تولید داخل نیز 3 الی 4 برابر ظرفیت مصرف کشور است در حالی که قیمت داروی ژنریک مارک معتبر خارجی در بعضی موارد از تولید داخلی خیلی ارزان تر است.

به گفته ایشان عملکردجامعه پزشکی در تهران و شهرهای بزرگ زیر ذره بین قرار دارد و کارهای عده ای اندک به عنوان اصل مد نظر جامعه قرار می گیرد و در لایه های بالای تصمیم گیری بی تاثیر نخواهد بود.

وی اضافه کرد : مواردی که انعکاس پیدا می کند شاید به یک دهم درصد برسد اما طیف انعکاس وسیع است در حالی که روزانه 2 میلیون و 380 هزار بار میزان مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی صورت می گیرد و از این تعداد 2 میلیون و 300 هزار نفر به مطب مراجعه می کنند ، کافی است در این میان  تنها یک مورد انعکاس نامطلوب یابد و بخش بهداشت ودرمان را تحت فشار قرار دهد.

به گفته حریرچی هر اتفاقی که در جامعه پزشکی رخ دهد واکنشی در پی خواهد داشت ضمن آن که در محافل عمومی هر کس بنا به جایگاهی که دارد حکم برای تنبیه پزشک خاطی صادر می کند و طی روزهای اخیر نیز شاهد این موارد بوده ایم درحالی که بهتر است مراجع ذیصلاح به موارد تخلف رسیدگی کنند.

دکتر بهنام عباسیان عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی نیز به مقوله گران شدن تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت : با شرایط اقتصادی موجود قیمت مواد و تجهیزاتی که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد افزایش بالایی داشته و بسیاری از مراجعه کنندگان به مراکز دندانپزشکی با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.

وی همچنین به فعال تر شدن روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در جهت درج اخبار حوزه سلامت اشاره و بیان کرد : باید هر کدام از اعضای شورای عالی سازمان نسبت به موضوعاتی که در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد اظهار نظر کرده و به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و روابط عمومی سازمان نیز در جهت انعکاس هر چه سریعتر این نقطه نظرات با رسانه ها عمل کند.

دکتر حسین قشلاقی ازدیگر اعضای شورای عالی سازمان نظام پزشکی نیز فعال تر شدن حوزه رسانه ای را یکی از اولویت های سازمان نظام پزشکی عنوان کرد و گفت : باید اعضای شورای عالی سازمان به بیان نقطه نظرات خود در حوزه های مختلف پزشکی بپردازند و روابط عمومی سازمان نیز با طرح موضوع با اعضای شورای عالی تماس گرفته و خواهان بیان نقطه نظرات آنها باشد .

وی ادامه داد: تهیه بولتن خبری روزانه علاوه بر ریاست کل سازمان و رئیس شورای عالی  برای اعضای  این شورا و هیات رئیسه مجمع ضروری بوده تا در جریان اخبار روز حوزه پزشکی قرار داشته باشند.

دکتر منصور آرزومند یکی دیگر از اعضای شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه اقتصاد داروخانه ها با چالش مواجه است، گفت : داروخانه ها گردش نقدینگی ندارند و دیرکرد پرداخت سازمان های بیمه گر به داروخانه ها یکی از مشکلات اساسی است که باید توجه ویژه به آن شود ضمن آن که حذف حق فنی برای داروسازان داروخانه ها را به سوپر مارکت تبدیل می کند .

دکتر ایرج فاضل رئیس کل سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به این که نباید بین وزارت بهداشت ، سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی زاویه ایجاد کنیم ، خاطرنشان کرد: باید مهربانتر با جامعه پزشکی برخورد کنیم و با اظهار نظرهای ناگهانی یا نسنجیده  به تلاطم آن دامن بزنیم. در هر حال  باید بدانیم که واکنش های تند به نفع هیچ کس بویژه بیماران نخواهد بود.

وی افزود : مشکلات جامعه پزشکی بویژه در بخش خصوصی بسیار زیاد است و نمی توان بی تفاوت از کنار آن رد شد چرا که با این وضع تحریم ها هر روز تجهیزات پزشکی گرانتر شده و با این اوضاع بیمارستان های بخش خصوصی از پا در می آیند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی راهکار اصلی رفع مشکلات موجود در جامعه پزشکی را همدلی و همفکری دانست و گفت : باتضاد و تقابل چیزی حل نمی شود و فقط همکاران مقابل یکدیگر قرار گرفته و آنگاه به نظام پزشکی مراجعه می کنند تا اختلافات میان آنها حل و فصل شود.

دکتر عباس آقازاده مسرور عضو هیات رئیسه مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به برگزاری مجمع عمومی سالیانه بیان کرد : مجمع امسال از نظر کیفیت فنی بسیار خوب بود و به اهم مسائل مربوط به جامعه پزشکی و رفع نقایص درون سازمانی پرداخته و راهکارهای لازم ارائه شد .

وی افزود: ارتباط مجمع عمومی سازمان با شورای عالی باید حفظ شود و خواستار این هستیم تا یک نماینده از هیات رئیسه مجمع بدون حق رای در جلسات شورای عالی سازمان حضور داشته باشد.

به گفته وی در نیمه دوم سال جاری باید مبحث تعرفه ها و کتاب cpt مشخصا به اطلاع اعضای جامعه پزشکی رسانده شود تا تکلیف آنها در این زمینه مشخص باشد و بدانند که رای کارشناسی سازمان نظام پزشکی مورد بررسی قرار می گیرد یا همان افزایشی که هیات وزیران مد نظر دارد ملاک اجرای تعرفه خدمات پزشکی خواهد بود.

وی تصریح کرد :  بنده با نظام سلامتی که حول وزارتخانه ای با اشرافیت خاص زندگی کند و بقیه اعضای کشور در جای دیگری قرار بگیرند، مخالفم و بارها از طرح تحول سلامت و پزشک خانواده دفاع کردیم اما بدنه وزارت بهداشت با هر گونه تحول اساسی در نظام سلامت بیگانه است .

آقازاده خاطرنشان کرد : جامعه پزشکی باید این امکان را به خود بدهد که فراتر از تعرفه و مالیات و سایر مشکلات موجود در کنار مردم باشد و هر کس از این امر دور شد در واقع جامعه خود را ترک کرده است.

دکتر منصور جعفری نمین عضو هیات رئیسه مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی نیز به بیان مشکلات بخش خصوصی در شهرستان ها پرداخت و گفت : مشکلات بخش خصوصی در شهرستان ها با تهران بسیار متفاوت است و چون تمامی این بخش ها با بیمه ها کار می کنند آخرین دریافتی که از سازمان تامین اجتماعی داشته اند خردادماه سال 96 بوده و 16 ماه است که ریالی بیمه تامین اجتماعی به بخش خصوصی پرداخت نداشته است که این عدم پرداختها صرفا مربوط به دستمزد جراح و بیهوشی نیست بلکه هزینه های بیمارستان و مواد مصرفی را نیز در برمی گیرد.

وی اظهار کرد : آخرین پرداختی بیمه سلامت نیز در سال 96 مهرماه بوده است و برای امسال نیز فروردین و 60 درصد هزینه های اردیبهشت را پرداخت کرده است که با این وضعیت برای بخش خصوصی شهرستان ها و تهیه دارو تجهیزات موردنیازشان مشکلات زیادی داریم زیرا دارو و تجهیزات را با نرخ روز خریداری می کنیم اما بیمه ها با همان تعرفه قبلی هزینه ها را پرداخت می کنند.

دکتر محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی نیز به بررسی سیستماتیک هزینه های بخش خصوصی اشاره و بیان کرد : 26 درصد حامل های انرژی را کاهش داده و بهره وری را بالا برده ایم و در مصارف عمومی نیز 16 درصد کاهش وجود داشته است یعنی هزینه ها را کنترل کرده ایم و طبق بررسی های انجام شده در هتلینگ30 درصد افزایش هزینه داشته ایم.

وی افزود : در حوزه مالیات پیگیری های لازم  انجام شده و تا سال 95 طبق قانون، جامعه پزشکی مالیات را بر اساس تفاهم نامه ای که با سازمان امور مالیاتی داشته است ، پرداخت نموده و بطور قانونی عمل کرده است.

وی ادامه داد : از سال 96 قانون تغییر کرده و پزشکان نیز بر اساس آن عمل کرده اند و 70 درصد مشمول تبصره ماده 100 شده و مالیات خود را پرداخت کرده اند.

وی اظهار کرد : باید بصورت عملیاتی کار انجام دهیم و در بخش خصوصی نیز نیازمند تشکیل یک اتاق بحران هستیم تا در مواقع ضروری بخش خصوصی بتواند مشکلات خود را انتقال داده و در صدد رفع آن برآید.

در پایان این نشست دکتر محمد رضا ظفرقندی رئیس شورای عالی سازمان بیان کرد : در شرایط موجود دغدغه اول جامعه پزشکی سلامت مردم است و باید معضلات موجود را بین خود حل کنیم و به وزارت بهداشت نیز کمک کنیم تا بتواند مسائل مبتلابه جامعه پزشکی توسط کارشناسان این حوزه حل و فصل کند .

لازم به ذکر است مصوبات کمیسیون تخصصی مشورتی روابط عمومی و رسانه به اطلاع حضار رسیده و دکتر آرزومند به عنوان رئیس ، دکتر ناهید خداکرمی به عنوان نایب رئیس و دکتر میلانی فر به عنوان دبیر این کمیسیون انتخاب شدند.

انتهای پیام

 

 

برچسب ها : مجمع عمومی
امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.