شنبه، 1 دی 1403

وجود800 هزار تا یک میلیون بیمار مبتلا به صرع در کشور

وجود800 هزار تا یک میلیون بیمار مبتلا به صرع در کشور
رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه تعداد آمار مبتلایان به صرع در ایران مشخص نیست؛ گفت : آمارهای غیر رسمی از 0/2تا 1/8درصد گزارش شده که بطور نسبی می توان گفت بین 800 هزار تا یک میلیون بیمار صرعی در کشور داریم .

به گزارش خبرنگار نظام پزشکی ، علیرضا زالی در سیزدهمین کنگره بین المللی صرع با اشاره به این که اخیرا یک مطالعه دقیق اپیدمیولوژیک برای استخراج آمار تعداد مبتلایان به صرع  در حال انجام است ؛ اذعان داشت : تا چند ماه آینده آمار دقیق  در این زمینه حاصل می شود اما آمار جسته و گریخته از 0/2 0تا 1/8 درصد در ایران گزارش شده است.

وی با اشاره به این که آمار جهانی بین 0/5 تا 1/5 درصد است افزود : البته بطور نسبی برخی از بیماران مبتلا به صرع تشخیص داده نمی شوند و گاهی آمار پایین تر از واقعیت است اما دربسیاری از کشورها توانسته ا ند  با انجام بحث هایی در زمینه مداخلات کاهش زایمان های سخت و مسائل ژنتیکی این آمار را کاهش دهند.

وی ادامه داد:  اکنون در نروژ یا انگلستان آمار صرع به نیم درصد تقلیل یافته است و در کشورهای توسعه یافته نیز بیشتر نوزادان و سالمندان قربانی این بیماری هستند در حالی که در کشورهای در حال توسعه مانند ایران بیشتر نوجوانان و جوانان وکودکان و گاهی میانسالان دجار صرع هستند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که تقریبا هر کس تا سن 80 سالگی یکبار حمله تشنجی را تجربه می کند ، تصریح کرد : حدود 5 درصد آمار ها این موضوع را نشان می دهد اما این به معنای صرع نیست و منظور از بیماری صرع حملات تکرار شونده است .

وی عامل بروز بیماری صرع را ژنتیکی ، مادرزادی ،  بیماری های ساختاری خود مغز ؛ مشکلات جنینی و حین زایمان عنوان کرد و گفت : این موارد از جمله علل بروز صرع  هستند و درمان هم بر اساس علت بروز آن انجام می شود که در حدود 40 تا 70 درصد موارد؛ با انجام اقدامات مبتلا به تشخیصی علت صرع معلوم نمی شود که به عنوان علل صرع با منشا ناشناخته هستند .

زالی با اشاره به این که اگر فرد مبتلا به صرع از ابتدا درمان را به طور منظم انجام دهد این شانس را دارد که در سال های آتی نیاز به دارو نداشته باشد؛خاطرنشان کرد : این مورد در کشور ما کم رعایت می شود زیرا افراد یا دارو را بصورت نامنظم می خورند یا دستورات دارویی را خوب ا جرا نکرده بنابر این زمان درمان طولانی شده و درمان سخت می شود .

به گفته وی طبق آمار جهانی اگر ظرف سه تا پنج سال دارو به طور منظم مصرف شود تا 70 درصد این امکان وجود دارد که فرد مبتلا در ادامه عمر خود نیاز به درمان نداشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که 80 تا 90 درصد افراد مبتلا به صرع درمان می شوند ؛ گفت : تنها 10 تا 20 درصد مبتلایان با وجود استفاده از داروهای جدید یا روش های نوین چند دارویی ،مقاوم به درمان می شوند که موضوع مهم و قابل توجهی است و باید نسل جدید داروهای ضد تشنج و روشهای درمان جراحی را که جایگاه ممتازی دارد در مورد این بیماران به کار برد که بیش از 70 درصد احتمال بهبودی در این بیماران وجود دارد.

رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن بیان این مطلب که محرومیت های اجتماعی و شغلی کیفیت زندگی این افراد را تحت تاثیر قرار می دهد؛ ابراز داشت : تسخیر ارواح و جن زدگی موارد خرافه ای در خصوص این بیماری است زیرا صرع یک بیماری ارگانیک است که قابلیت درمان د ارد  و فرد می تواند به زندگی طبیعی خود بازگشته و حتی ازدواج کرده و صاحب فرزند هم شود .

زالی اظهار داشت : افراد مبتلا به صرع اکثر فعالیت های شغلی را می توانند انجام دهند و محدودیت های جهانی شغلی  به جز خلبانی درخصوص این بیماری برداشته شده است .

وی همچنین در خصوص رانندگی کردن افراد مبتلا به صرع بیان داشت : افراد مبتلا به صرع به شرط تایید پزشک معالج و درمان مستمر تحت شرایط خاص می توانند این کار را انجام دهند که البته هنوز  در کشور ما پروتکلی درخصوص گواهینامه گرفتن برای این افراد وجود ندارد .

وی درخاتمه با اشاره به این که انجمن صرع ایران در یک کار بزرگ ملی به انجمن بین المللی صرع ملحق شده است تا بتواند کارهای بیشتری را در خصوص این بیماری برای افراد مبتلا انجام دهد گفت :اگر فرهنگ مصرف منظم دارو در خصوص این بیماران رعایت شود به درمان کمک کرده و خود مبتلایان نیز باید مراقبتهای اجتماعی از جمله گرسنگی و بیخوابی را مد نظر داشته باشندزیرا با هر حمله جدید تشنجی  مغز وارد یک چرخه معیوب شده و سلول ها آسیب می بینند و همین سازو کار ثانویه منجر به بروز صرع می شود .

انتهای پیام / ر

(استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است)

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.