یکشنبه، 2 دی 1403
  
  • 1401/03/03
روزنوشت

دکتر سیف الرضا شهابی

اعضای نظام پزشکی ایران بر قله اورست

در میان انبوه اخبار متفاوت و بعضی ها دلنشین نیستند خبر خوب و غرور آفرین  و افتخار آمیز صعود یکی از خانم های جامعه پزشکی کشور  به بالاترین قله جهان خبری مسرت بخش و شادی افزا است .

 در چند روز قبل  به تاریخ ۲۴  اردیبهشت سال ۱۴۰۱ خانم دکتر " افسانه حسامی فرد " از پزشکان عمومی  شهر بجنورد در استان خراسان شمالی با شماره نظام پزشکی ۹۹۲۵۷ موفق شد  بلندترین قله جهان قله "  اورست " در مرز کشورهای چین و نپال  با ارتفاغ ۸۸۴۸ متر از سطح دریای آزاد را فتح کند .  خانم دکتر حسامی فرد متولد سال ۱۳۵۵ در سال ۱۳۸۳ از دانشکده پزشکی مشهد فارغ التحصیل شد و با دکتر " رامتین جهانگیری " ازدواج کرد ضمن این که در شهر بجنورد مطب دارد و به کار های درمان بیماران می پردازد  در کنار فعالیت های حرفه ای  ،  پزشک تیم های ورزشی و مدرس پزشکی کوهستانی و مربی درجه ۳  کوهپیمائی از فدراسیون کوهنوردی است در سال گذشته ،  موفق شده بود به قله " مانا سلو " در کشور نپال صعود کند . نامبرده در فروردین سال ۱۴۰۱ و  قبل از عزیمت به کشور نپال برای فتح قله اورست  به قله دماوند صعود کرد تا آمادگی بدنی خود را برای صعود به بلند ترین قله جهان بیازماید .

همچنین جای خوشبختی و غرور برای نظام پزشکی ایران است یکی از دو بانوی ایرانی که برای اولین بار قله اورست را فتح کردند خانم دکتر " لاله کشاورز "  از جامعه پزشکی می باشد خانم دکتر کشاورز دندانپزشک از اهالی شهر زاهدان در استان سیستان و بلوچستان است . خانم دکتر کشاورز متولد سال ۱۳۵۸  و در سن ۲۶ سالگی در تاریخ نهم خرداد ۱۳۸۴ به مرتفع ترین قله جهان صعود کرد . او قبل از صعود به اورست و در سال ۱۳۸۲ قله " نیر خاه " در نپال را فتح کرد . برای بدنسازی و سازگاری با طبیعت  سخت و سرمای طاقت فرسای قله اورست خانم دکتر کشاورز  قبل از حرکت  به اورست ، سه ماه را در میان برف و یخ و سرما گذراند تا آمادگی لازم را پیدا کند . با همه این ها خانم دکتر کشاورز در هنگام صعود  به خاطر کمبود اکسیژن و در حالیکه بسیاری از کوهنوردان به خاطر کمبود اکسیژن  نتوانستند ادامه بدهند با حمل کپسول چهار و نیم کیلوئی ماسک اکسیژن به راهش تا صعود به قله ادامه داد .

در اسامی کوهنوردانی که موفق به صعود به قله اورست شدند اولین خانمی که این قله را فتح کرد خانم " جونکو تابی "  از کشور ژاپن در شانزدهم ماه می سال ۱۹۷۵ بود و از آن زمان نام او در تاریخ فاتحان اورست و اولین بانوی فاتح  اورست ثبت شده است . و اکنون مردم ایران شاهد صعود بانوانی هستند که  همپای مردان کوهنورد به قله اورست صعود می کنند و نکته جالب وجود خانم هائی از کادر پزشکی و درمانی و اعضای نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران است .

شایان ذکر است تا کنون چهار خانم ایرانی به قله اورست صعود کردند به اسامی لاله کشاورز . فرخنده صادق . پروانه کاظمی . افسانه حسامی فرد که دو تن از آن ها از کادر پزشکی و اعضای سازمان نظام پزشکی هستند .

ضمن درود بر این همکاران مقاوم و قهرمان به آنان باید گفت : خدا قوت