یکشنبه، 30 اردیبهشت 1403
  
  • 1400/08/05
یادداشت

دکتر محمد رئیس زاده

رئیس کل سازمان نظام پزشکی

به مناسبت روز جهانی کاردرمانی

کاردرمانی یکی از رشته های مهم توانبخشیِ عضو سازمان نظام پزشکی است که به ارایه خدمات بازتوانی، توانبخشی و توانمندسازی افراد می پردازد که در هر سن و به دلیل اختلالات حاد یا مزمن دچار کم توانی در انجام مستقل عملکردهای روزمره خود شده اند. علاوه بر آن کاردرمانگران با رویکردهای کل نگر و با توجه به تمامی ابعاد عملکردی انسان اعم از جسمانی، شناختی، روانی و اجتماعی و نیز با هدف، رساندن افراد دارای ناتوانی و معلولیت به حداکثر استقلال عملکردی و همچنین پیشگیری از بروز و تشدید اختلالات مزمن، نقش مهمی را در تمام سطوح نظام سلامت ایفا می کنند.

تمرکز این حرفه بر ارتقاء مهارت های روزمره زندگی بیماران و زندگی کردن در بالاترین سطح کیفیت ممکن پس از ابتلا به بیماری ها و اختلالات مختلف و در نهایت تمرکز بر «حس خوب بودن»، این رشته را به یکی از اساسی ترین حرفه های مرتبط با سلامت تبدیل کرده است.

از این رو چه از نظر نتایج بالینی چه از نظر کاهش هزینه های مربوط به کم کردن مدت زمان بستری و عود مجدد اختلالات منجر به ناتوانی، به جایگاه مهمی در نظام های سلامت دنیا دست یافته است.

این رشته دامنه وسیعی از خدمات سلامت از بهبود و ارتقاء تکامل کودکان و نوزادان تا مداخلات پیشگیری از افتادن و بهبود حافظه را در سالمندان شامل می شود.

روز 27 اکتبر مصادف با پنجم آبان‌ ماه روز جهانی کاردرمانی نامگذاری شده است. ضمن تبریک این روز بر تمامی کاردرمانگران کشور، برای آنها آرزوی توفیق بیشتر در انجام اهداف و رسالت حرفه ای تعیین شده را داشته، امیدوارم با توجه به نقش مهم این رشته در نظام سلامت، ارتقاء این حرفه و نیز حمایت از آن همواره در برنامه ریزی های کلان بهداشت و درمان کشور مورد توجه سیاستگزاران قرار گیرد.