چهارشنبه، 3 بهمن 1403
  
  • 1400/03/25
روزنوشت

دکتر سیف الرضا شهابی

عضو هیات مدیره نظام پزشکی بابل

ستادهای انتخاباتی و پیک پنجم

قبل از آغاز سال جدید و شروع تعطیلات نوروزی سال ۱۴۰۰ بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان امور بهداشت و سلامت ،  انتظار داشتند در شرایطی  که اکثریت  بالاتفاق مردم ایران واکسن نزدند و انواع سوش های ویروس کرونا  از مرزهای شرقی و غربی کشور ، مردم ایران را مورد تهدید جدی قرار داده از سفرهای نوروزی جلوگیری شود و از ناحیه مسئولین مربوطه اجازه نداده شود مردم به سفرهای تفریحی و غیر ضروری نوروزی بروند .  متاسفانه چنین نشد و هر شخصی به هر کجا  خواست سفر کرد و دیری نپائید که نتیجه ناگوار آن را همگان شاهد بودند و پیک چهارم کرونا سراسر کشور را فرا گرفت و حدود بیست هزار نفر از هموطنان عزیز را در ماه های آغازین سال به کام مرگ کشاند و داغ مرگ عزیزان را بر دل هزاران خانواده ایرانی نشاند و بازماندگان را در غم و اندوه فرو برد و رخت سیاه برتن همسران و فرزندان و والدین و ...درگذشتگان کرد و هنوز هم تعداد  فوتی ها به زیر یکصد نفر که در ماه های پایانی  سال گذشته رسیده بود کاهش پیدا نکرد .
پیش از شروع تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا  و بر اساس تجربه ناشی از سفرهای نوروزی که پیک چهارم را به ارمغان آورد ، تصور بر این قرار داشت در حالیکه از جمعیت واجد تزریق واکسن در حال حاضر ، حدود پنج میلیون و ۱۰۷ هزار و ۸۳۶ دوز واکسن زدند و ۱۳ شهر در وضعیت قرمز و ۲۰۸  شهر نارنجی و ۲۲۷  شهر زرد قرار دارند ؛  مسئولین از افتتاح ستادهای تبلیغاتی و تجمع مردم در این ستادها و متینگ های تبلیغات انتخاباتی جلوگیری خواهند کرد و تبلیغات برای نامزدهای ریاست جمهوری در قاب سیما و یا صدای جمهوری اسلامی و فضای مجازی و  پوستر و بنر و برای نامزدهای شوراهای شهر و روستا در محدوده فضای مجازی و با نصب پوستر و بنرها بسنده و یا در حد جلسات معدود و محدود به چند نفر انجام خواهد شد . باز هم متاسفانه ، شاهد آن هستیم که از تجربه چند ماه قبل درس گرفته نشد و به نامزدها این فرصت داده شد تا مثل دوره های گذشته ای که کرونا نبود ، ستادها به هر تعداد دائر نمایند و تحت عنوان افتتاح ستاد ، متینگ انتخاباتی راه بیندازند و تعداد زیادی از مردم را  بدون رعایت اصول اولیه بهداشتی در کنار یکدیگر و بطور فشرده جمع کنند . اگر واقعا وزارت کشور و نهادهای مرتبط خواهان چنین تجمعاتی نبودند می بایست از ابتدا اجازه راه اندازی ستادها را نمی دادند . در بهمن و اسفند سال ۱۳۹۸  و در ماه های اولین شناسائی کووید ۱۹  و در زمان تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی ، اخبار مربوط به این بیماری لاپوشی شد و نتیجه اش گسترش بیماری در سطح جامعه بود که فاجعه انسانی آفرید و اکنون هم در حال تکراراست! و بعید نیست در پی انتخابات این هفته ،   شاهد شیوع پیک پنجم باشیم وچند ده هزار نفر دیگر با زندگی وداع کنند به مصداق " هر زمان جلوی ضرر گرفته شود به نفع است "  آیا بهتر نیست در فرصت باقیمانده دستور تعطیلی ستادها داده شود ؟ با توجه به این که ،  در روزهای پایانی تبلیغات انتخابات ،   تجمع در ستادها افزایش پیدا خواهد کرد .
 اگر پیک پنجم رخ دهد و  جامعه ایرانی را فرا بگیرد مقصر کیست ؟ آیا مسئولین به گناهی نا  بخشودنی در پیشگاه خدا و مردم مرتکب نشدند ؟