چهارشنبه، 3 بهمن 1403
  
  • 1399/10/29
روزنوشت

دکتر ایرج خسرونیا

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران

ناله جامعه پزشکی را کسی نمی شنود

سالهای زیادی بود که فکرمی کردیم انسان اشرف مخلوقات است وچنان در این تفکرِ خود غرق بودیم که تمام موجودات و هستی را در قلمرو خود دانسته و باد در گلو می انداختیم.
زورگویی بخصوص گردنکشی در کشورهایی چون آمریکا رواج یافته وبه خود اجازه می دادنند تا دنیا را دهات و خود را کدخدا بنامند و بتازند؛ اما کرونا آمد و ثابت کرد که تفکر ما مانند پنبه در مقابل بنزین بوده و درلحظه ای مشتعل می شود و دود می گردد.
تمام دنیا در مقابل این ویروس تسلیم شدند؛ کووید 19 پادشاه ؛ رئیس جمهور و  گدا و فقیر را با هم در گیرکرد و روزانه هزاران نفر را به کام مرگ کشید و شمار زیادی از افراد را  بیمار و راهی بیمارستان کرد که عوارض این بیماری ممکن است تا سالیان سال باقی بماند. از نظر مالی خسارت های زیادی به اقتصاد وارد کرد و گروه ها و مشاغل زیادی ورشکسته شدند .
در این بحبوحه جامعه پزشکی بویژه گروه هایی که مشغول درمان بیماران بودند؛  تلفات زیادی دادند و مطب ها بصورت نیمه تعطیل درآمد و بسیاری از اعضای این جامعه افرادی از فامیل یا دوستان و همکاران خود را از دست دادند.
بسیاری از پزشکان خانه نشین شده و یا مهاجرت کردند. همکاران متخصص داخلی در صف مقدم این جبهه بودند و تعداد زیادی بیمار شدند و برخی آسمانی ؛ در این میان دولتمردان فقط تشکر زبانی کردند. جالب اینکه حتی برخی خانواده ها بیماران خود را رها کرده  و حتی در مراسم کفن و دفن آنها هم شرکت نکردند اما جامعه پزشکی وپرستاری جورِ آنها را کشیدند وتا جایی که امکان داشت به مردم و بیماران کمک کردند.
با وجود همه این جانفشانی ها و ایثارگری ها ؛ سازمان امور مالیاتی علاوه بر اخذ مالیات سال جاری از جامعه پزشکی ، گریزی به سالهای گذشته زده و تراکنش های مالی سال 93 پزشکان را مطالبه می کند و این تشکر دولتمردان از جامعه پزشکی است.
ناله جامعه پزشکی را کسی نمی شنود و تماماً کر ولال شده اند؛ تصورشان این است که تمام ویلاهای شمال کشور و کاخهای شمال شهر تهران برای پزشکان است و با پول ملت کیف می کنند؛ غافل از این که در صد زیادی از پزشکان اگر یک ماه کار نکنند و شب بیداری و کشیک بیمارستان ندهند؛ برای امرار معاش باید به والدین خود مراجعه کنند. درد دل زیاد گفته و شنیده ایم؛  امیدوارم گوش های شنوایی وجود داشته باشد و به جای تشکر زبانی عملاً در رفع مشکلات قدم بردارند .